Русия: САЩ готви Провокация с Химическо Оръжие в Източна Украйна

Американски частни военни компании, разположени в Югоизточна Украйна в близост до Донбас, готвят провокация с химически вещества. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предава Риа новости.

„Танкове с неидентифицирани химически компоненти са доставени в градовете Авдеевка и Красни Лиман за извършване на провокации“, обяви той на разширено заседание на Министерството на отбраната, на което участва и президентът Владимир Путин.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу

Според руското военно министерство в няколко населени места близост до границите на ДНР и ЛНР са пристигнали около 120 представители на американски частни военни компании, които обучават украински специални части.

Конфликтът в Източна Украйна продължава повече от седем години и половина, като през това време, по данни на ООН, жертвите са повече от 13 хиляди души, половината от които – цивилни.

Деескалация на напрежението в района се обсъжда на поредица от срещи на контактни групи от двете страни на базата споразуменията от Минск, които предполагат прекратяване на огъня и изтегляне на тежките въоръжени части от бойната линия.

В същото време обаче от месец насам Украйна е струпала в Донбас половината от личния състав на армията си и обстрелва опълченците от ДНР и ЛНР, като включително използва и забранена техника.

Съединените щати и съюзниците им от НАТО ескалират напрежението в региона, доставят оръжие и военни инструктори на Киев и увеличават броя на военните си учения в Черно море. Москва смята, че така Западът се опитва да създаде своя постоянна военна групировка близо до руските граници, завършва статията в Риа новости. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. РУСИЯ Н И К О Г А НЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ НИ КРАЧКА НАЗАТ ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ГОСПОД ДА Е С ВАС СПАСЕТЕ И БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО ЕС САЩ И СОРОС

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *