ПП се Издължават на САЩ за това че ги Назначиха да Експлоатират Колонията България! Ето как:

Всеизвестен факт е, че САЩ отстраниха от властта овехтялото си корумпирано протеже Бойко Борисов, за да инсталират ново управление в колонията си България. Най-ярките индикации за интервенцията бяха санкциите по закона „Магнитски“, безпрецедентните публични снимки с всеки един от служебните министри на новият US- избраник Радев с посланик Херо Мустафа, както и поименното споменаване на Кирил Петков и Румен Радев от Джо Байдън на българо-американската бизнес конференция в София – случки непосредствено след априлските избори, когато стана ясно, че силите на Борисов не стигат за преодоляване на вътрешната изолация. Затова бе интересно да се види как новата власт на инженеринговия проект ПП ще се отплати на американската помощ.

Първите стъпки на Кирчо Харвардския и компания категорично показват, че са в трескава суматоха за връщане на ресто към американците. Половината от новините за активностите на новото му правителство, които заливат публичното пространство, са изцяло по конспекта на американския интерес:

√ Внезапно оживление по темата „Македония“: Официално се твърди, че позицията на България остава непроменена. Но коренно променено е поведението на българските власти.

Трескаво започнаха да се търсят начини за сближаване на позициите ни със Скопие. Обаче ги търси България и то едностранно, а не Македония.

Премиерът Кирил Петров разправя, че ще направи всичко възможно до 6 месеца нещата да бъдат решени. Не обаче македонският, а българският премиер ще прави всичко възможно. Президентът Румен Радев свиква през януари по темата Консултативния съвет за национална сигурност. Обаче ще заседава българският КСНС, а не македонският. В началото на тези процеси гръцкият премиер дойде у нас, за да задвижи колелото в интерес на Македония. И пристигна за да говори по темата в София, а не в Скопие. Посещението на гърка не бе отдавна планирано, специално бе поканен от Петков. Нямаше го цялото това оживление преди изборите, настана след тях.

Интересно е, че още преди да бъде съставено българското правителство, македонският преговарящ Владо Бучковски знаеше, че новият премиер ще се казва Кирил Петков.

И радостно заяви, че Петков ще е доста по-отстъпчив. Въпрос с неповишена трудност е откъде е знаел. Както и отде дойде целият този прилив на енергия за решаването на спора с Македония в българската власт.

√ Кирил Петков заяви пред бТВ, че България ще опита да закупи цялото количество договорен азерски газ. По-малко руски ще има в микса. Няма смисъл да обясняваме за чии уши е тази песен.

√ „Вторият мост“ на Дунав, за който Кирил Петков отнесе доста смях, въобще не е смешен. Изказването си той направи в централата на НАТО пред шефа на пакта Столтенберг.

Мостът не е за маршрутки. Мостът ще е за военни цели.

Той е идея за стратегическо развитие на военната инфраструктура. Разглежда се като ангажимент спрямо НАТО. Ето какво дословно гласи конкретната информация на сайта на Министерски съвет: „Важно е да има синергия между гражданската и военната ни инфраструктура. Това заяви българският министър-председател Кирил Петков след срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Българският премиер подчерта, че страната ни ще продължи модернизацията на въоръжените си сили и адаптирането им към стандартите на НАТО, като амбицията ни е до 2024 година да увеличим разходите си за отбрана до 2% от БВП, включително чрез инвестиции в гражданска инфраструктура с двойно предназначение. Принос в тази посока ще е проектът ни за бъдещ нов мост на Дунав край Русе“.

Само на откровени глупаци мостът може да им е все още смешен.

Успоредно министърът на отбраната и бивш служебен премиер Стафан Янев даде интервю пред германската медия „Шпигел“. Запитан, той не потвърди, но и не отрече варианта натовски войски да бъдат разположени у нас.

√ Държавният секретар на САЩ Блинкен бе първият международен фактор, с когото Петков разговаря след избирането си. Извън протоколните срещи в ЕС, дебютът на Петков дооформиха Столтенберг и гъркът – „посредник“ Мицотакис. И стратегически, и в контекста на текущи теми, като Македония и напрежението в Украйна, това бе програма според американския интерес.

Казано на НПО-език – това бяха стъпки по първите точки на одобрения от донора проект.

Всеки, който е работил с проекти, знае за какво става дума.

Някои от горепосочените действия може да се оценят като положителни за България. Но азерският газ, въпреки че в момента действително е по-евтин от руския, неговото количество в единственото газово находище на Азербайджан (находището „Шах Дениз-2“) е вече на привършване. Други решения – като тропането на натовски ботуши у дома, със сигурност не са положителни. Някои от завлянията може да донесат реални последици, а други да останат на хартия. В контекста на анализа ни обаче е важно, че те са изцяло съобразени с американския интерес и в никакъв случай с българския.

Това са първите външнополитически действия на новото правителство – точно такива, каквито бяха предварителните ни очаквания – действия на назначени отвън национални предатели и продажници на българския национален интерес.

Дори платени тролове и безплатни маниаци по чара на Петков и Радев не могат да отрекат тези обективни факти. Всички тези предателства се случват точно както и при Борисов и ГЕРБ – първоначално с много противоречиви приказки, дим, лъжливи движения, отричане, изявления пред чужди медии, противоположни по смисъл на изявленията пред българските… Мътене на водата, докато накрая рибата „от само себе си“ не се окаже в тигана. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. А ОВЧИЯ НАРОД 85%КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ЗА ТЯХ КАКВО ОЩЕ ОЧАКВА ЗАЩО НЕ ГРАБВА СОПИТЕ И ВИЛИТЕ И ДА ГИ ИЗХВЪРЛИ ЗАЕДНО С ХЕРО МУСТАФА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *