Русия поднови масираните ракетни удари по Украйна

Тази сутрин над цяла Украйна има въздушна тревога. Съветникът на Зеленски – Михаил Подоляк, съобщи в „Телеграм“, че към Украйна са изстреляни 120 крилати ракети. Толкова мощен обстрел не е имало от ноември насам.

Този път ракетната атака удари мощно и Западна Украйна. В 90% от областите Лвов, Тернопол и Ивано-Франковск няма ток, съобщиха украинските власти. Спрели са трамваите и тролеите във всички големи градове. Очакват се проблеми и във водоснабдяването.

Киевчани се крият в метрото.

Крилати ракети са атакували и Киев, и Киевска област. Кметът Виталий Кличко предупреди за проблеми в електроснабдяването и призова гражданите да си заредят телефоните и да се запасят с вода за няколко дни. В Киев има двама ранени, на които е оказана медицинска помощ. Съобщава се също, че е изключено електроснабдяването в Одеска и Днепропетровска област заради нанесени тежки щети за енергийната инфраструктура.

През нощта руската армия нанесе удари по енергийната инфраструктура на Харков с помощта на 13 ирански безпилотни самолета „Шахид-136“. 

Днепропетровска област също бе атакувана от дронове. Въздушното командване на Восток съобщава за един свален руски безпилотен самолет.

Междувременно паметниците на руската императрица Екатерина II и ген. Суворов бяха демонтирани в Одеса тази нощ, съобщиха местните медии.

Решението за демонтиране на паметниците на основателите на града (Екатерина II, Йосиф Дерибас, Платон Зубов, Франц дьо Волан и Григорий Потьомкин) и на пълководеца Александър Суворов бе взмето от градския съвет на 30 ноември.

Грандиозният монумент – произведение на изкуството е открит през 1900 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ТОЧНО ТАКА! ДАВАЙТЕ БРАТЯ,БОЙ ДО ДУПКА! ДО ПОСЛЕДНИЯТ УКРОФАШИСТ! НИЕ СМЕ С ВАС! МВТНЕТЕ ЕДИН КИНЖАЛ И КЪМ НС !ЩЕ СМЕ ВИ ПРИЗНАТЕЛНИ! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! СЛАВА РОССИИ!!!

  2. БезРОДниците ни само тва чакат- да вземат пример и да демонтират наште паметници. Няма да се изненадам, ако скоро започнат.

  3. Абе, кога ВВПутин ще предприеме тактиката на чичо Сам- пълен бомбен килим, на вълни..вълни върху градовете на ОСРАЙна.
    Само тогава хохлите ще клекнат.

  4. Путине, софия кога ще я почваш, или подаряваш България на мюсюлманоджендарите?

  5. СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *