Русия обвини украинските спецслужби за бомбения атентат в Санкт Петербург срещу военния кореспондент Максим Фомин (Владлен Татарски) (С ВИДЕО)

Руският Национален антитерористичен комитет обяви, че бомбеният атентат, с който бе убит известният руски военен блогър Владлен Татарски, е бил организиран от украинските служби за сигурност. „Това е терористичен акт“, каза и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. „Активната фаза на разследването вече е в ход“, добави той. Руското вътрешно министерство обяви днес, че е арестувана Даря Трепова – девойката, която е поставила бомбата.

40-годишният Владлен Татарски, чието истинско име Максим Фомин, бе убит вчера, докато водеше публична дискусия в кафене на брега на река Нева в центъра на Санкт Петербург. При взрива бяха ранени над 30 души, десет от които са в тежко състояние. Сред пострадалите са журналистката Татяна Любина и организаторът на движението „Безсмъртният полк“ в Талин Сергей Чаулин, който през февруари е беше експулсиран от Естония по обвинения във възхвала на СССР и победата му над хитлеро-фашизма във Втората световна война, съобщи ТАСС.

Националният антитерористичен комитет на Русия (НАК) – държавна структура, която координира борбата с тероризма – заяви, че нападението срещу Татарски е било „планирано от украинските специални служби“ с участието на хора в Русия – сътрудници на „Фонда за борба с корупцията“ на Алексей Навални.

Задържаната за убийството Даря Трепова е била „активен сътрудник“ на неолибералната агентурна група на Навални, отбеляза НАК.

ДАРЯ ТРЕПОВА СЕКУНДИ СЛЕД КАТО ПОДАРЯВА СТАТУЕТКАТА С ЕКСПЛОЗИВА НА МАКСИМ ФОМИН (ТАТАРСКИ) НА ТВОРЧЕСКАТА МУ ВЕЧЕР

Атентатът срещу Владлен Татарски- Подробности и анализ от Александър Сивилов. ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/L_QDTTI8lLo

Вчера по време на творческа вечер в кафене на централен петербургски булевард, на която основен лектор беше Татарски, избухна експлозия. В нея загина блогърът с истинско име Максим Фомин, а над 30 души бяха ранени. По предварителни данни мощността на взривното устройство е била 200 грама тротилов еквивалент.

Записи от видеокамери показаха как обвиняемата Даря Трепова връчва на Татарски статуетка, в която е било скрито взривното вещество, а минути преди взрива напуска заведението.

Путин награди посмъртно Владлен Татарски с орден за храброст

Днес руският президент Владимир Путин подписа указ за награждаване на загиналия на 2 април военен кореспондент Владлен Татарски (истинско му име е Максим Фомин) с орден „За храброст“, съобщи ТАСС.

„За смелост, проявена при изпълнение на професионалния дълг, се награждава с орден „За храброст“ военния кореспондент Максим Юриевич Фомин (Владлен Татарски) посмъртно)“, се казва в указа.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/EggbKpNKUhQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Хроника на партизанската война!

    На 26 февруари товарен влак Norfolk Southern дерайлира в Северна Каролина; преди това ФБР предложи награда (50 000 долара) за всяка информация за саботаж в три електроцентрали в този щат.

    На 28 февруари влак дерайлира във Флорида. Съгласно съобщението на канала Fox News 135 хиляди литра пропан са били транспортирани там в цистерни .

    На 1 март в Охайо бяха чути експлозии в металургичен завод в Кливланд. В същия ден в град Бърлингтън (Уисконсин) имаше изтичане на неизвестен химикал, започна евакуацията на местните жители.

    На 4 март в столицата на Охайо (Синсинати) избухна голям пожар, който засегна две големи сгради, пожарникарите не успяха да се справят с огъня половин ден.

    На 5 март друг влак на Norfolk Southern /„Южен Норфолк“/ дерайлира в окръг Кларк, Охайо. Властите молят всички жители да се приютят в домовете си и да избягват да посещават района на катастрофата, тъй като влакът е превозвал химикали.

    Отново на 5 март в Атланта (Джорджия) група от 50 души нападна полицейски център за обучение в процес на изграждане, служителите на реда отблъснаха атаката, заловиха 35 души, 23 бяха незабавно обвинени в тероризъм.

    На 7 март в Охайо се случи друга странна катастрофа с влак – влак се сблъска с камион за боклук, преобърна коли, най-малко един човек загина, спасителните служби са помолени да не се доближават до мястото на дерайлирането на вагоните.

    На 8 март в Оклахома дерайлира железопътен ешелон с петролни продукти. В същия ден се случи друга железопътна катастрофа в Западна Вирджиния (трима души бяха ранени), значително количество дизелово гориво изтече в река Нова и много голям пожар избухна на многоетажна петролна платформа с опасни материали в Mobile (Алабама), пожарникарите дори не се опитаха да се борят с огъня.

    На 9 март избухна голям пожар в склад в Омаха, Небраска. Пожарникарите не успели да овладеят пламъците. Същия ден в Алабама товарен влак с петролни продукти се преобърна от релсите.

    На 10 март трима души бяха ранени, когато влак дерайлира в окръг Съмърс, Западна Вирджиния. Причината за бедствието е сблъсък със скала, намираща се на релсите.

    На 13 март в Арканзас влак се сблъска с ремарке, оставено от нечий трактор на прелеза.

    На 14 март химически завод се запали в Индиана.

    На 15 март в Мериленд избухна пречиствателна станция. Вечерта на същия ден в Аризона (близо до град Топок в окръг Мохаве) товарен влак дерайлира .

    На 16 март товарен влак дерайлира в щата Вашингтон, разливайки няколко резервоара (над 19 тона) с дизелово гориво.

    17 март в Кентъки, нов железопътен инцидент с преобърнат подвижен състав, излязъл от релсите. В същия ден друг товарен влак дерайлира в Луизиана.

    На 21 март влак с петролни продукти в цистерни падна от релсите в Мейн.

    На 22 март пътнически влак дерайлира в Калифорния. Причината е лежащо върху релсите дърво.

    На 22 март избухнаха мощни експлозии в химическия завод Ineos Phenol в Пасадена, Тексас. Редица промишлени съоръжения изгоряха.

    На 23 март товарен влак на Norfolk Southern дерайлира в Масачузетс.

    На 24 март се случи повторно изтичане на радиация в атомна електроцентрала в Минесота (по време на предишното изтичане през ноември 2022 г. 400 000 галона радиоактивна вода отиде в земята, която достигна нивото на водата).

    На 25 март в град Рединг (Пенсилвания) в шоколадовата фабрика RMPalmer избухна експлозия и силен пожар, сградите на цеховете се сринаха, а работниците бяха под развалините. Susquehanna Valley Tribune съобщава за множество ранени, 7 души са загинали. Властите посъветваха жителите да пият бутилирана вода „от съображения за безопасност“ след химическия разлив в река Делауеър.

    На 27 март в щата Северна Дакота, близо до село Уиндмър, влак (снимката по-горе) дерайлира влак, превозващ опасни материали: повече от 30 вагона. Съобщава се, че е имало изтичане на петролни продукти, използвани при производството на асфалт. Същия ден в предградията на Хюстън (Тексас) е имало взрив в химически завод, има жертви.

    В Калифорния втори влак от 55 вагона и два локомотива дерайлира. По-малко от ден след това няколко баржи внезапно „частично потънаха“ в река Охайо близо до Луисвил, една от които превозваше 1400 тона метанол, „който е токсичен алкохол, използван главно в промишлеността като разтворител, пестицид и източник на алтернативно гориво ”…

    Инцидентът в Калифорния е шестнадесетият (!) подобен инцидент по железопътната линия за един месец. Властите мълчат за причините за случващото се.

    Само от февруари до ноември, тоест за 10 месеца, в Съединените щати са извършени най-малко 108 диверсии в енергийни съоръжения с използване на стрелкови оръжия, арматура, камъни, запалими вещества, импровизирани взривни устройства …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *