Русия нанесе на Турция сериозен икономически шамар

Самолет сваленРуските оръжейни магазини отказаха да купуват и да продават турско оръжие.

Това е инициатива на собствениците на такива магазини и те призоваха колегите си веднага да спрат доставките заради сваления руски боен самолет Су-24. “ Уважавам тази гражданска позиция”, написа вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин в профила си във  Фейсбук.

Той цитира  писмо-обръщение на оръжейния холдинг „Кольчуга”. В него шефовете на холдинга  призовават своите колеги да  „изхвърлят” турските производители  от руския пазар.

Още вчера  руската митница мина на режим  сериозна проверка на всички турски тирове, които внасят хрантелни стоки, цветя и зеленчуци. Камионите са били щателно проверени и върнати под предлог, че крайният получател е отменил поръчката. Така стотици камиони, натоварени с малотрайни и бързо развалящи се продукти, са поели по обратния път.

От днес пък Русия вече въведе силни ограничения за вноса на пилешко от Турция, пропускат се само екологично чисти доставки, договорени предварително. До дни ще бъде спрян вноса на плодове и зеленчуци, който ще бъде заменен с китайски.

Производители от Турция наддадоха вой, че не искат страната да се кара с Русия. Все повече експерти пък са сигурни, че атаката на руския самолет е планирана и е по заповед на Вашингтон.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *