Русия: Зеленски съзнателно се опитва да вкара НАТО в пряка конфронтация с Русия

Акценти от изказването на постоянния представител на Русия в ООН Василий Небензя на заседанието на Съвета за сигурност на ООН заради Украйна:

– Ако срещата не беше предварително насрочена, тя трябваше спешно да бъде свикана, за да обсъдим опитите на Украйна и Полша да провокират пряка конфронтация между Русия и НАТО.

– Крайно безотговорните изявления на лидерите на тези две държави не могат да бъдат възприети по друг начин. Ето например изявлението на г-н Зеленски, цитирам: „Ракетният удар по Полша, която е територия на НАТО, е руски ракетен удар срещу колективната сигурност. Това е изключително сериозна ескалация. Трябва да действаме!“

– Обръщам внимание на моите колеги: тези изявления са направени от човек, който не може да не знае, че ракетите са украински, че са изстреляни от украинска система за противовъздушна отбрана, и са изстреляни по полска територия именно от територията на Украйна.

Така че това е не само умишлена дезинформация от страна на Киев, но и съзнателен опит да се вкара НАТО, който в момента води „прокси война“ с Русия в Украйна, в пряка конфронтация с нашата страна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Да си спомним старият български закон – “ Око за две,зъб за чене!“ Вероятността от избухването на световна война всеки ден става все по-голяма. Дъвките правилно са си избрали провокатора – Хохландия начело с Заленски. Полша също им върши работа. Но ще сработи посоченият по-горе закон. Ние ще изгорим – това е ясно но първи ще бъдат хохлите и шляхтичите. Путин ще се постарае за това! И ше горят здраво – имат да си вземат от Русия. Най-глупавото нещо на този свят е да имаш да даваш на Русия или на руснак. Винаги си вземат дължимото – по един или друг начин. Нашите депутати – тъпанари от ходене в Брюксел нямат време да се запознаят с руските навици. Пак ние ще го отнесем – но ако има втора след 09.09.1944г. окупация от Русия , да им е яко това на което седят в парламента! Владимирович показа първо на неговите руски дебили, че не се шегува.

  2. Зеленски е ясен! По-голямата гнусотия в случая е, че поляците въртят и сучат без да дават точни отговори! Нима радарните им системи не са засекли траекторията на тази стара ракета? Съмнявам се!

  3. И поляците са курви като Зеленски,ама таваришча ще ги излекува!Вече всички разбират ,че няма не искам,няма недей!!!Слава на Русия!Слава на Путин!

  4. КАКТО ВИНАГИ ТОЧЕН И ЧЕСТЕН ВЕЛИК РУСКИ БРАТ ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ ИМАШ ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД БЕЗ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТКИ КУЧЕТА

  5. А сега всичките идиоти, които ревяха за нарушаване на международното право, за мерки срещу Русия, за големия член (5) на Нато да заврат същия ЧЛЕН на бандеровците.
    Факта си е факт – ОУН е извършила агресия – изстреляла е ракета срещу страна от Нато. Тази агресия би трябвало да се накаже с цялата сила на краварите. Иначе, май имаме пристрастност и двоен стандарт – нацистите могат да стрелят безнаказано по Полша.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *