Русия: Западът е в Смъртоносен Фалит, но ни готвел „невиждани санкции“! Ние не се присмиваме, а скърбим за него!

Санкции?!? Скоро Русия ще е икономически гигант, а британци и германци ще чистят тоалетните от Москва до Ростов на Дон!

Ултиматумът на Путин към САЩ и НАТО, очакваният отказ, последвалото руско признаване на ДНР и ЛНР и… последвалата евакуация на жителите на двете донбаски републики в Русия. Такава е картината. Какво следва? Предстои да се случат велики неща. Признаването на ДНР и ЛНР не е просто някакъв си руски отговор на изнаглелите до крайност войници от въоръжените сили на Украйна, които 8 години не спряха да обстрелват с ракети и мини мирните жители на ДНР и ЛНР. Това признаване е само началото от цяла верига много по-значими събития, които ще доведат до фундаментални промени в политиката и икономиката на Русия. Чака ни невиждан геополитически и икономически бум.

Всичко започна с неочакваните искания от Русия към САЩ за гаранции за сигурност. Които плеснахме на масата пред „солидарния Запад“ за първи път от 30 години насам – за първи път след разпадането на СССР. Последва шаблонния отговор от страна на твърде повярвалите си САЩ – заплаха със санкции, натиск върху елитите и военна ескалация в Донбас чрез марионетната на янките украинска армия.

Байдън реши, че както обикновено, засилвайки обстрела срещу пълния с руснаци Донбас, заплашвайки със санкции и натискайки отделно с финансови санкции руския икономически елит, той отново ще постави размирната Русия на мястото й.

Преди това ни възпираше и ни принуждаваше да се оттегляме. Така се случи дори през 2014 г., когато все пак си върнахме Крим. Но за изненада на САЩ, вместо да отстъпи, този път Путин вдига залозите – най-безцеремонно призна ДНР и ЛНР – нещо, което САЩ изобщо не очакваха. И нещо повече- Кремъл започна да евакуира жителите на прясно признатите ЛНР и ДНР заради намерението си да нахлуе в Украйна за отвоюване на останалите под украинска окупация части от Донецка и Луганска области. А може би и за нещо повече. Така или иначе – повече от сигурно е, че предстои военна интервенция.

И всичко това на фона на днешните изявления на нашето ръководство, че Русия вече не се притеснява от западни санкции. И планира да преразгледа резултатите от престъпната приватизация в Русия, която се осъществи през 90-те години.

На лице е рязка промяна в поведението и политиката на Русия, която започна с неочаквани искания и стигна до евакуацията на граждани, които биха могли да пострадат от военния отговор на Москва към украинската армия.

Не можехме ли още през 2014 г. да нахлуем с армията и да освободим рускоезична Югоизточна Украйна от гнета на инсталирания от Запада фашистки режим в Киев?

Какво правехме цели 8 години: Търпяхме обстрела на Донбас, въпреки че там живеят граждани с руски паспорти. Продавахме природните си ресурси на Запад, от които Европа произвеждаше стоки за нас. А местните ресурси олигарси отнасяха значителен дял от печалбите си на съхранение в тайни сметки в Лондон.

Искахме ли справедливост през всичките тези години? Да спрем обстрела на Донбас. Вместо да продаваме безценните си ресурси срещу продукция, да развиваме нашето производство, а спечеленото да не отива в западни офшорки, а да остава в Русия? Разбира се, че искахме! Но беше необходимо да се изчака благоприятния момент за тотални промени в руската икономика и геополитика.

Знаеше ли Путин, че ответните му действия в защита на Донбас и исканията на Русия към САЩ и НАТО да се изтеглят от Източна Европа ще бъдат последвани от изостряне на отношенията със Запада и санкции, много по-строги, от онези през 2014 г. когато присъединихме Крим – санкции в енергийния сектор, забрана за вноса на технологии и удар по сметките и портфейлите на нашите олигарси? Разбира се, това беше очаквано и доста предсказуемо.

Но през 2014 г., за разлика от сега, нашата икономика не беше готова за такъв мощен западен удар. Дори сега тези санкции ще ни причинят тежки щети – но не и неприемливи. Затова Русия търпеливо дочака днешните благоприятни за големия челен сблъсък със Запада обстоятелства. В Европа се завихри сериозна енергийна криза и в момента тя просто не може да откаже да закупи нашия газ, дори ако в Украйна се случи апокалипсис.

Съединените щати също са в каскада от тежки проблеми. Основните са поне три:

  • Критично нисък рейтинг на Байдън, който не спира да се срива от момента на позорното бягство на САЩ от Афганистан до днес – заради Украйна;
  • Все по-влошаващи се отношения с изгряващата първа планетарна сила Китай, който през 2021 г. изпревари Съединените щати по всички основни икономически и финансови показатели;
  • Тотална и непреодолима зависимост на ЕС от вноса на руски енергийни ресурси – горива и петрол.
  • Икономическа, финансова и системна криза, която раздира САЩ.

В тази ситуация САЩ не могат да реагират достатъчно остро, ако Русия най-накрая реши да отговори на провокациите на въоръжените сили на тяхната марионетка Украйна и нахлуе в страната.

А и евентуален военен отговор на САЩ сега би провокирал руска реакция, която преди беше просто невъзможна, защото:

  • През 2014 г. Русия все още нямаше хиперзвуково оръжие, а сега го има. То премина своите изпитания и вече е на въоръжение в руската армия;
  • През 2014 г. Латинска Америка все още беше под контрола на САЩ, а сега все повече държави излизат от тяхното влияние – освен Венецуела и Куба, вече в клуба „Приятели на Русия и врагове на Америка“ са и Никарагуа, Бразилия и Аржентина. Президентите на последните две държави посетиха Москва през януари и февруари гази година и сключиха с Путин една дузина явни и тайни търговски и военни споразумения и договори.
  • Пак през февруари т.г. Москва и Пекин сключиха железни договори за общо противодействие на САЩ и англосаксонските им партньори.

Накратко, тези и още няколко други обстоятелства дадоха възможност на военния гигант Русия да спре да отстъпва и за първи път от 32 години да влезе в челен сблъсък със САЩ. Днес при заплаха край собствените й граници Русия може да даде огледален отговор на Съединените щати: Може да държи на прицел звярът САЩ досами задокеанската му бърлога… посредством военни учения в лоялни към нея страни от Латинска Америка и с разположени там хиперзвукови ракети, които САЩ няма как да свалят.

И това не е просто потенциална заплаха за националната сигурност на Съединените щати, които доскоро наивно вярваха, че винаги ще са в безопасност в отвъдокеанското си леговище. Руските ракети и войници, позиционирани в бази в Латинска и Централна Америка за тях ще са и крайно големи и ненужни разходи за отбрана особено сега, когато парите и военните са им необходими за ограничаване на много по-голямата за тях заплаха – Китай.

За Русия през последните 30 години никога не е имало по-добър момент за действие. Затова и нашето ръководство започна да действа – започнахме да евакуираме жителите на Донбас, за да сме готови най-накрая да отговорим решително на провокациите и обстрелите от въоръжените сили на марионетна американска Украйна. Но тази качествено нова геополитическа ситуация ще доведе и до сериозни промени в самата Русия.

Отговорът ни на обстрелите на Украйна със сигурност ни води до „адските санкции“ на Запада, до прекъсване на отношенията ни и дори до забрана на нашите олигарси да съхраняват капиталите си в Лондон.

Ще блокираме възможността на руските олигарси да държат капиталите си в наши банки, ще им забраним да влизат във Великобритания и в цяла Европа. Ще спрем да продаваме на Русия редица продукти и високи технологии. Ще затрудним достъпа на руските компании до нашия капиталов пазар и ще затрудним достъпа на Русия до пазара на държавни дългове”, заяви британският външен министър Лиз Тръс.

Отлично, това означава, че най-после капиталът на олигарсите ни ще започне да работи за страната ни и ще започнем да развиваме собствени технологии и предприятия, а не да караме суровини – нефт и газ – на Запад и да крием печалбите от продажбата им в офшорки. А ако междувременно ни залипсва някоя технология или продукт – насреща е Китай.

Но има и нещо друго: Никак не е случайно, че през последните дни и седмици започнаха да се появяват новини за намеренията на руското ръководство да преразгледа резултатите от приватизацията, да изтегли дяловете на руската държава в стратегическите предприятия, собственост на чужденци, както и да национализира Централната банка.

А и заради сериозната енергийна криза в Европа, нейните санкции към Русия ще са рехави… и по тая причина няма да са фатални за нас.

Временно, разбира се, те ще смъкнат стандарта ни на живот. Но след това доходите в Русия ще станат европейски. А доходите на европейците – като на населението в Украйна. Защото тогава ние, руснаците ще имаме собствено производство, по-изгодно и по-конвертируемо по света от европейското. Най-малкото защото газът в Русия е поне 15 пъти по-евтин, следователно и стоките ще са по-евтини.

А в Европа, напротив, заради санкциите, цените на газа ще се повишат още повече и ще направят европейските продукти още по-непродаваеми от сега. Ние ще заменим някои от европейските продукти с наши, а китайците ще заменят други със свои. Неслучайно преди две седмици Путин отлетя за Пекин и сключи споразумения с другаря Си за гигантски доставки на нефт и газ за Китай.

С тези дългосрочни договори и доставки ние допълнително застраховаме икономиката си срещу резки сътресения след въвеждането на западните санкции.

В резултат на това ние и китайците ще имаме работа и добри заплати. Нашите продукти ще бъдат по-евтини поради по-ниските цени на газа, който се използва като източник на енергия и суровина в производството. И съвсем резонно само за няколко години ще изтласкаме европейските стоки от световния пазар, а те ще останат без работа.

Представете си германец да почиства тоалетна някъде в търговски център в гр. Митищи, Московска област?  Това ще стане реалност и то съвсем скоро. Нещо повече, това вече се е случвало в историята на Европа. Защо мислите, че в Русия слугите, които отварят вратите, се наричат портиери? Защото идват от Швейцария.

Не са имали работа, затова и идват при нас да работят като слуги – отварят ни вратите и така в Русия се появява тази професия – портиер. За Европа подобно развитие на събитията е кошмар. Те го провиждат, затова и в последно време са така агресивни, безпринципни и неоправдано зли към Русия, Китай и всички останали страни, които имат добри шансове да се впишат в новия многополярен световен ред, за разлика от тях – пренаселените васални държавици без пукнат природен ресурс под чадъра на западащия САЩ

Искаме да решим проблема с обстрела на Донбас, искаме собствено производство и достойни заплати. Проблемите на европейците, че ще останат без работа, не трябва да ни тревожат. През всичките тези години те не се тревожеха за това как живеем ние под техните санкции.

И сега се появи така дълго чакания геополитически момент най-после Русия да започне да води съвсем друга политика и да развива друга икономика. За това говори евакуацията на жителите на Донбас. Тази продължаваща евакуация след признаването на ДНР и ЛНР говори, че Русия е решена да отговори сериозно на обстрела на Донбас, което неминуемо ще доведе до връщането на рускоезичната половина на Украйна в пределите на родната й Русия. Ще доведе и до изолация на Русия от Запада, до забраната да купуваме техни стоки и технологии.

Да, изолацията ще бъде частична, понеже и самата Европа сега е зависима от нас повече от всякога. И тъкмо това ще ни помогне да преминем по-гладко през този труден период. Но ще започне съвсем различна история на страната ни – национализацията на капитала и съзнанието на родните елити и развитието на местните индустрии.

Автор: Михаил Корольов

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. А ДАНО ПО СКОРО АМИН ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИНАГИ СМЕ ЗНАЕЛИ С КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ ЧЕ МНОГО СКОРО КАТО СЛЪНЦЕТО ОТ БРАТСКИ РУСКИ КРИМ ЩЕ ИЗГРЕЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО МОЖЕМ БРАТУШКИ КАТО НА ШИПКА ИДВАЙТЕ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ЕДИНСТВЕНО ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ОТ РАЖДАНЕТО НА ХРИСТОС НИКОГА НИКОГО НЕ Е НАПАДАЛА САМО Е ОСВОБОЖДАВАЛА СПАСЕТЕ НИ РУСКИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ИМАТЕ ОБИЧТА ДОВЕРИЕТО И НАДЕЖДАТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ПРОКЛЕТ ДА Е ВСЕКИ КОЙТО ИЗЛЕЗЕ СРЕЩУ ВАС ЖИВ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ СМЕ ВИ МРАЗИЛИ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ БЛАГАДАРИМ ТИ ГОСПОДИ ЗА ТОЗИ БРАТСКИ ДАР ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ЧАКАМЕ ВИ С РАДОСТ

  2. ВИНАГИ СМЕ ЗНАЕЛИ ЧЕ КРЪВТА ВОДА НИКОГА НЕ СТАВА БЛАГОДАРИМ ТИ ГОСПОДИ ЧЕ ГЕНЕТИЧНО СИ НИ ЗАЛОЖИЛ С ВЕЛИКИЯ СВЯТ БРАТСКИ РУСКИ НАРОД СЛАВА ГОСПОДИ СЪБЕРИ НИ ОТНОВО ТЪЙ КАКТО СИ НИ СЪЗДАЛ ДА СМЕ ЗАЕДНО С БРАТУШКИТЕ БЛАГОДАРИМ ТИ ГОСПОДИ ЗАТУЙ ЧЕ ЧУ МОЛБАТА НИ ЗАЩОТО ЗНАЕШ ГОСПОДИ ЧЕ НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НИКОГА СЪС НИКОГО НЕ СМЕ ЗАМЕНЯЛИ И ПРЕДАВАЛИ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ПРЕДАВАХА Я И В МОМЕНТА Я ПРЕДАВАТ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ДО ДНЕС ОТ 1989

  3. Бандеровци си въобразяваха че играейки по музиката на САЩ и провокирайки с години Русия ще бъдат защитени от доволните от действията им янки. Е, сега вече си го получиха в пълен размер. Дано да изтрезнеят и да подвият опашки, защото следващата стъпка ще бъде бързо завладяване цяла Украйна и прочистване на земята й от бандеровци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *