Русия: Всички кораби в Черно море, които пътуват до украински пристанища, ще се смятат за вражески и нямат гаранции за сигурност

Изявление на руското министерство на отбраната относно „сделката за зърното“:

Във връзка с прекратяването на Черноморската инициатива и ликвидирането на морския хуманитарен коридор, от 00.00 ч. московско време на 20 юли 2023 г. всички кораби, пътуващи във водите на Черно море до украински пристанища, ще се считат за потенциални превозвачи на военни товари.

Страните, под чийто флаг плават тези кораби, ще се считат за участващи в украинския конфликт на страната на киевския режим.
Няколко морски зони в северозападната и югоизточната част на международните води на Черно море са обявени за временно опасни за корабоплаването.

Съответните информационни предупреждения за отнемане на гаранциите за безопасност на морските лица са издадени в съответствие с установената процедура.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Новата червена линия ли е това?
    Или чисто и просто разрешение за по-масирано избиване на православни?

  2. Нищо чудно, Тагарев да изпрати наш кораб за охрана на Украинското жито, да бъде потопен и да се гарантира за винаги искането на посола, да се намаляло руското влияние у нас.Можем да очакваме всеки ден едно от друго по- безумни решения на правителството, още повече след заплахите за Радев да бъде махнат от президентството.

  3. И какво ще им се случи на корабите? Същото, каквото се случи на тези, които, според думите на Путин щяха да видят големи страхотии, ако се намесят в СВО в Украйна. Или каквото се случи на тези,които взривиха Северните потоци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *