РУМЕН РАДЕВ: Голяма Опасност е Надвиснала над Родината ни! България е Най-Големия Губещ от Членството в ЕС ! Виж Тук:

В кулоарите на Европейския съвет в Брюксел,  президентът Румен Радев заяви, че има тенденция ЕС от „съюз на принципи и ценности“ да се превърне в „съюз на сметки и пазарлъци“.

Президентът подчерта, че България е твърдо против проекта „Европа на две скорости“, защото това означава да се узакони грабежа, който големите страни осъществяват над по-малките.

При това Румен Радев акцентира върху факта, че нашата страна е направила много големи компромиси по време на членството си в ЕС, които трябва да бъдат възмездени от Брюксел.

Тези думи на президента означават, че България настоява  за преференциални условия и адекватна помощ, за да започне ускорено да развива своята промишленост и селско стопанство. Иначе държавата ни ще бъде като воденичен камък на шията на другите европейски страни, но най-вече ще висне на шията на собствения си народ.

Изказването му индиректно подчерта още, че нашата страна е загърбила част от своите национални интереси и е изпълнила препоръките на ЕК, но това е довело до крах на българската промишленост и енергетика, както  и до загуба на стратегически важните за страната ни огромни пазари на Руската федерация.

По този начин България се е превърнала в НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГУБЕЩ от европейската интеграция измежду всичките новоприсъединили се след 90-та година страни – членки на ЕС.

На практика Румен Радев чрез езика на дипломацията каза на Брюксел, че оттук нататък е необходимо или нашите стоки да се ползват с големи преференции на европейските пазари, или  Брюксел да даде благословията си да ги реализираме на необятния руски пазар.

И тъй като страните от Западна Европа няма да пуснат за нищо на света българските стоки на своите пазари, защото и техните производства и икономики куцат… то тогава страната ни няма друга алтернатива, освен да възстанови, и то в ускорен порядък,  нормални политически и икономически взаимоотношение с Руската федерация.

Иначе България ще бъде вечен длъжник на европейските държави, който при това няма да бъде в състояние да си връща дълговете.

В подтекста на думите на Румен Радев откриваме и едно предупреждение. За опасността от дългова криза, която  вече чука на вратата на България. И тази опасност трябва да бъде навреме идентифицирана и преодоляна с решителни мерки.

Държавният глава,  алармира още отсега, че ако страната ни продължи да взема нови заеми, това ще генерира дългова криза като в Гърция. Което от своя страна ще доведе до ескалация на нови улични протести и бунтове. А когато народът излезе на улицата, това означава, че политиците не са си свършили работата.

Огромната част от българския народ е приятелски настроен спрямо Руската федерация и никой не трябва да се учудва на този факт. Защото той произтича, според президента, не само от вековните връзки между двата славянски народа, но и от изключително тежката икономическа и политическа ситуация, в която е попаднала България в резултат на лоялното си членство в ЕС.

В заключение можем да кажем, че президентът Радев е прав за  Евросъюза, който  се оказа икономически капан за родината ни.  И сега е  нужно, държавните органи,  с достатъчна последователност и твърдост да отстояват въпиющата необходимост от скоростно възстановяване на българската икономика и енергетика.

За да запазим бъдещето на нашите деца!   Както и бъдещето на България! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Така е. До 2007 година България цъфтеше и връзваше и живота беше само златни пеперуди в розова мъгла. Разпродадени заводи на безценица, откраднати парите за пенсии, членски внос, мутри, рекет, два фалита на държавата, девалвиране на лева, ограбване на населението, парите на хората, събирани цял живот, се превърнаха в жълти стотинки, фалшиви банки доограбиха народе, монополи, партийни олигарси и милионери от червените редици. Това беше. След 2007г. нещата станаха още по-зле, нали? Само стари дървени глави отказват да видят истината и живеят в спомени от 80-те години на миналия век.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *