Румен Петков: Борисов Деградира! Резултатът е милиони и кюлчета в шкафчето, алкохол, проститутки и пистолети над и около шкафчето…

Когато човек деградира, резултатът е този – бутилки с уиски, женски чанти, пари и кюлчета в шкафчето… и пистолети. Защо прокуратурата не се самосезира незабавно и не направи обиск в резиденцията? Ще ви кажа – за да даде възможност премиерската вила да бъде разчистена.

Това заяви днес в интервю за bTV бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

„Вместо да разследва този самозабравил се тулуп, прокуратурата е опънала чадър над него и се прави, че не забелязва. А мисирските медии правят чудеса от героизъм да дискредитират автентичността на записите и снимките. Те не се обиждат, когато премиерът им ги нарича „мисирки“. И народът не му се обижда, когато същият субект го определя като сбирщина „тулупи“. И само се подхилкваме сеирджийски, когато говори за „онова от Кърджали“. Банкянският не отрича да я е нарекъл „тъпа кърджалийска п*тка“, а ние се колебаем…“, коментира Петков.

По думите му поведението на премиера Борисов през последните седмици е силно обезпокоително и говори за прогресираща деградация. „Този човек започна да плещи абсолютни глупости. И не знам докъде може да стигне, след като журналистите и обществото ни продължават да не реагират“, коментира още Петков.

Той определи твърденията на Борисов, че президентът Радев го шпионирал с крон, като абсурдни и граничещи с клинични проблеми.

„Жалко е това с дрона. Ето това е самозабравяне до степен на деградация. И се боя че анализът на това не е от моята компетенция. Тук трябва да се произнесат психиатрите. Допуска ли някой наистина, че президентът е пратил дрон в съседната вила? Минават се границите на нормалния разсъдък“, отсече още Петков.

Бившият вътрешен министър коментира и казуса с новата структура в МВР, която ще дублира функциите на НСО.

„Борисов е изпаднал в параноя и очевидно целта на този му ход е да обгради с някаква частна негова си преторианска гвардия. Защото НСО, която в момента го пази, е на подчинение на президента. Повече от сигурно е, че със създаването на тази дублираща структура ще стане сакатлък. И това се прави от премиера Борисов, който би трябвало да разбира от тези неща. Какво ще се получи: Ще имаме НСО, второ НСО, което е към МВР и охраната на главния прокурор Иван Гешев. Кое от трите ще има по-силни функции? Оставям настрана разделянето на човешкия ресурс. Това деморализира състава – мотивираме ги с различно заплащане.

А какво казваме на външните партньори? НСО е служба, която се ползваше с авторитет – тя гарантира спокойствието и сигурността на президенти, премиери, на вселенския патриарх, на двамата папи, които са ни посещавали… Утре ще пристигне президента на държавата Х. Той ли ще пише заявка кое НСО да го пази?“, попита Петков.

Румен Петков отсече: Откакто ГЕРБ са на власт, сме свидетели на едно постоянно громене на службите, но през последната година погромът е тотален. Решението е едно – да се прецизира технологията за определяне на персоните, които ще имат право на държавна охрана. Това ще стане като махнем само една думичка от действащия в момента закон. Махаме думата „и други“ от закона и въпросът приключва. А после разпределяме ресурсите разумно и прагматично“, обясни Петков. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Румене, не ми карай да ти цитирам думите на Ленин „берегите как зеницу ока единство партии“,ето заради такива като тебе, шефа ти Първанов, Т.Дончева, Г.Кадиев, И.Генов и други подобни на тебе предатели, опозицията винаги губи избори, а държавата се управлява от една мутра и цялата държава е потънали корупция. Ти, поне като бивш МВР министър, би трябвало да разбираш това, ако не разбираш, спукана ни е работата и държавата ще се управлява още 11 години от един дерибей, престъпник, мутра. По-добре се поразрови с истореята за затвора в Панкрац и публикувай фактите.

    • Спестихте ми писането, благодаря! Съвсем същото си мислех. На първо място поставям Първанов, има защо!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *