РИА Новости гръмна: Русия напуска Сирия! – Обновена

vladimir
Президентът на Руската федерация Владимир Путин е заповядал на военния си министър Сергей Шойгу да стартира изтеглянето на армията на руската федерация от Сирия, информира ексклузивно информационната агенция РИА „Новости”.
Според Кремъл, военната групировка е мисията си и е преобърнала военната ситуация в страната в полза на легитимния президент Башар Ал Асад. Прекъснати са основните снабдителни линии на терористите от „Ислямска държава”, унищожени са около 2 000 терористи с произход от райони на Русия.

Ето коментара и на CNN относно изявлението на Путин:

Решението на Русия обяви изтеглянето си от Сирия публично е доста необичаен за Кремъл подход. Причините за това решение тепърва ще се анализират, твърди експерт по външната политика на телевизията.

Интересен факт е това, че президентът Путин обяви изтеглянето на руската армия от Сирия публично. Това не е присъщо за Москва, където подобни действия се правят в строга секретност и без изявления в публичното пространство. Това каза за CNN Ник Уолш, журналист, експерт по световна политика.

Той направи уговорката ,че все още е рано за изводи, не са известни подробности и руското решение тепърва ще се анализира. „Някои могат да приемат, че Москва е постигнала своите основни цели в Сирия и това е една от възможните причини за изтеглянето. Но и „Ислямска държава” , и Ан Нусра продължават да контролират огромни части от страната. Така че едва ли работата по тяхното унищожение може да се приеме за приключена”, анализира още Уолш.

Според него, е вероятно главната причина за решението на президента Путин да е вътрешната умора, която се натрупва в Русия. „Възможно е икономическата ситуация и финансовата стабилност на страната да не са така добре, както би искал Путин. Това също би могло да е стимул за подобно решение”, смята журналистът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *