Рамзан Кадиров: Преговори трябват на Западните държави, защото икономиките им умират, докато Русия се възражда. Не ни трябват преговори, защото печелим на всички фронтове

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров публикува любопитен пост в канала си в Телеграм. Според него, мирни преговори се водят от страна, която е в беда, а Русия не е. Според чеченеца с последните си заявки и намеци да се започнат мирни преговори Западът се опитва да печели време за разнебитения си военен инструмент Украйна, което по думите му е напълно безсмислено. Кадиров е категоричен, че санкциите срещу Русия не са имали разрушителен ефект за икономиката ѝ, а точно обратното. В същото време обаче виждаме, че икономиките на Запада са на ръба на икономическия колапс и войната с Русия е една от причините, но не и основната за краха на западния хегемонизъм. Тя по-скоро сложи точката на този срив:

Ето и целия текст от поста на Кадиров:

Представители на различни западни държави все по-шумно обсъждат темата за преговори по ситуацията в Украйна. Те ни пращат свои подставени лица, които ни чертаят различни планове за мирно уреждане на конфликта. Аз обаче принципно не съм съгласен с това.

Преговорите са необходими само на страната, която осъзнава, че е в беда и не вижда друг изход за себе си. Русия обаче не е губещата страна, тя печели. Като въвличат страната ни в този дълъг и мъчителен процес на обсъждане на различни мирни планове, те само се опитват да спечелят време. В същото време в отчаянието си те се надяват това да помогне на киевския режим да обърне хода на специалната военна операция.

Ако в самото начало на СВО западните държави се пенеха за санкции, убеждавайки своите единомишленици, че това ще доведе до пълно унищожение на руската икономика, то сега ситуацията за тях не се разви по най-добрия начин. Изведнъж стана ясно, че те са на ръба на икономическия колапс. И този техен икономически срив е заложен много преди да решат да нападнат Русия. Междувременно Русия увеличи темповете на производство и значително обогати вътрешния си пазар. В същото време имаме по-добри условия за малкия и средния бизнес на фона на ситуацията с чуждестранните компании, които напуснаха страната. Сега същите масово искат да се върнат под различни предлози. Това показва, че западните санкции не са предизвикали очакваната разрушителна реакция. Нещо повече, благодарение на усилията на враждебните към нас държави успяхме да модернизираме икономиката на страната си.

Ето защо смятам, че няма смисъл от преговори. Ние няма как да сме доволни от мирно споразумение в този момент, когато възродена Русия печели на всички фронтове – както на бойното поле, така и на международната политическа арена. Остава само да доведем този процес докрай.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Правилно, Рамзан Ахматович! Так держать. Бой по западните манерки докато омекнат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *