Разузнавач от ЦРУ: Байдън стана за смях с глупостите си, че Русия и Китай са пред война!

Американският президент Джо Байдън очевидно живее с представите си за външната политика от 70- години, когато самият той започна да се занимава с нея, и изобщо не е в крак с новите реалности на китайско- руските взаимоотношения. Това пише в свой коментар Рей Макгавърн, бивш разузнавач от ЦРУ, който е таблюдавал и анализирал за разузнавателната агенция именно връзките на Китай с Русия през втората половина на миналия век.

Байдън смая света с глупостите, които наговори след срещата си с Путин в Женева. Американският президент се оказа тотално неинформиран по темата Русия- Китай и изприказва страшни небивалици. А освен че самият Байдън не е в час с реалностите в международната политика, то се оказа, че и екипът му е тотално некомпетентен по толкова важна тема за САЩ, пише Макгавърн.

Преди дни Байдън заяви, че Русия се чувства притисната от Китай и дори се страхува, че Пекин ще прекрои държавните й граници в своя полза, като отхапе доволно голямо парче от Сибир. Как е възможно американски президент да говори толкова абсурдни неща? Явно никой не е информирал екипа на Байдън, нито пък самият него, че е изключително нереалистично да продължават да поддържат тезата за американската изключителност, когато Китай и Русия вече дефакто са се прегърнали в здрав стратегически военно-икономически съюз.

Рей Макгавърн, бивш разузнавач и анализатор от ЦРУ

Самият Путин неведнъж е заявявал, че днес отношенията между Москва и Пекин никога не са били толкова добри в цялата история. А също така нарече китайският си колега Си Дзинпин „моят най- добър приятел“. В същото време, медиите обслужващи лобито на Байдън, не спират да твърдят, че Китай и Русия едва ли не са на прага на война. Че Китай отново ще заяви претенции към Сибир и пр.

Времето за Байдън явно е спряло някъде в периода между 70- те и 80- те години на миналия век, когато Китай и Русия наистина бяха в доста обтегнати отношения. Факт е, че тогава Вашингтон умело използва идеологическата и структурно-икономическа вражда между двете държави в своя полза. Сега обаче реалността е коренно различна. Но в Белия дом или не го осъзнават, или умишлено го крият. САЩ отдавна не играе ролята на балансьор между двете суперсили. Сега двете суперсили са обединени срещу САЩ“, завършва анализа си ЦРУ-анализатторът Рей Макгавърн. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ДА ПРЕБЪДЕ ДРУЖБАТА РУСИЯ КИТАЙ ТЯ Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО ЕС И САЩ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *