Пълен срам! Ромката Ирена размаза мачото Богданов на тест по история на България

Ирена БогдановНафуканият мачо Пламен Богданов бе буквално размазан в импровизирания тест за интелигентност, на който се явиха той и ромката Ирена.

Тъй като през цялото време той непрекъснато й подмяташе, че е проста, че е циганка, че са й спряли тока в Столипиново, че е трябвало да си стои в махалата, тя го предизвика и каза – искаш ли да застанем един срещу друг? Бас ловя, че съм прочела повече книги от теб. Брадърът само това чакаше и реши да ги препита този път не по география, а по българска история.

Резултатите на мачото бяха катастрофални. Той нямаше идея какво се празнува на 6 септември, какво пише на герба ни, по времето на кой цар България е била на три морета, през коя година е избухнало Априлското въстание, как е прякорът на цар Ивайло, даже и кога се празнува Деня на българската култура и писменост. Ирена пък отговори на всички въпроси без да се запъне и плахо попита това шега ли е и наистина ли това са въпросите, или Големият брат просто не се бъзика с тях.

Какво от това бе? Какво? Ако  знам Априлското въстание, по-добре ли ще живея в тая държава? Повече пари ли ще получавам? По-гот ли ще ми е? – развика се обиденият Богданов в хола. Тя е някаква зубрачка, учила, че се забравила и кво? Голяма работа!

Странна беше и реакцията на съквартирантите. Малка част от тях поздравиха Ирена за победата, а по-голямата се метна да утешава Богданов и да му говори, че е прав. Стигна се дотам, че някои дори номинираха Ирена за изгонване, обвинявайки я в двуличие и перчене със знания.

Всеки българин трябва да знае историята си, а аз се чувствам българка, защото съм родена тук, отвърна тя.

Богданов пък се изплаши, че ще го номинират за тъпотия и реши да напусне предаването по свое желание, за да не го изгонят зрителите. Когато обаче разбра, че не е сред наречените за изгонване, изведнъж промени решението си и заяви: „Оставам!“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *