Путин: Ситуацията в Афганистан е катастрофална! САЩ са пред Фалит!

„Това е катастрофа за САЩ, защото американците – хора иначе силно прагматични, похарчиха за цялата тази тяхна 20-годишна кампания над един и половина трилиона долара – без да постигнат никакъв резултат. Такъв разход не е по силите на нито една държава и няма как да не я доведе до тежки икономически последствия“, заяви Владимир Путин.

Стотиците хиляди афганистанци, които обслужваха като административен персонал колективния Запад начело със САЩ, в момента са в много тежко положение. Тези хора са преследвани и репресирани от властта на талибаните. Цялата обстановка в Афганистан след изтеглянето на американските войски е катастрофа. Това заяви днес президентът на Русия Владимир Путин на пленарно заседание на Източния икономически форум във Владивосток, предаде ТАСС.

„САЩ катастрофираха жестоко. Това е истината. И това не са мои думи.

Такова е мнението на повечето независими американски анализатори. „Това е катастрофа за САЩ, защото американците – хора иначе силно прагматични, похарчиха за цялата тази тяхна 20-годишна кампания над един и половина трилиона долара, без никакъв резултат. Такъв разход не е по силите на нито една държава и няма как да не я доведе до тежки икономически последствия“, заяви руския президент.

„А ако прибавим и огромното количество хора, които са работили за колективния Запад, за САЩ и съюзниците им, и които САЩ при изтеглянето си изостави в Афганистан – това е също и хуманитарна катастрофа“, добави той.

Западът продължава с неадекватната си и незаконна политика да натрапва на други страни своите стандарти, въпреки че търпи поражение след поражение в тия си опити. Спомнете си Ирак, Либия, Сирия… а сега и Афганистан. „А санкциите срещу Русия, срещу Венецуела, Куба – това какво е? Това е продължение на същата тяхна политика“, каза Путин.

Изтеглянето на съветските войски от Афганистан през 89 г. бе извършено организирано, а социалистическото правителство, което остана да управлява в Кабул след това изтегляне – успя да просъществува още няколко години, припомни руският президент.

„А Съветският съюз, въпреки че беше на финала на своето съществуване, продължи най-отговорно да оказва икономическа помощ на афганистанския народ чак до 92 г. Ако не го бяхме сторили, Афганистан щеше да стигне до чудовищна хуманитарна катастрофа. Същата, пред която е изправен сега след оттеглянето на САЩ „, отбеляза руският президент. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *