Путин: Разработваме оръжия, основани на нови физически принципи

Президентът Владимир Путин заяви, че Русия разработва оръжейни системи, основани на нови физични принципи, предаде ТАСС.

Относно сферата на сигурността, бъдещето е в оръжията, работещи по нови физически принципи. Те ще гарантират сигурността на всяка страна в близка историческа перспектива. Ние разбираме това отлично и работим усилено по въпроса„. Това заяви Путин на една от срещите на Източния икономически форум във Владивосток, посветена на сигурността.

Под „оръжие, основано на нови физически принципи“ обикновено се разбира оръжие, което използва качествено нови или неизползвани досега технологии и принципи на действие. Такива оръжия са лазерните, инфразвуковите, радиочестотните и други.

По-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Москва и Пхенян се ръководят от интересите на двустранните си отношения и… „Русия и Северна Корея не се интересуват от изявленията на Вашингтон“.

Песков направи това изявление в отговор на официалните предупреждения на Вашингтон към Корейската народно-демократична република за това, че се готви да продаде голямо количество оръжия и боеприпаси на Русия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Притежанието на модерни оръжия, когато нямаш кураж да ползваш не могат да помогнат особено на народа ти!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *