Путин Разкри защо Русия не започна Специалната военна операция още през 2014 г.:

Руския президент Владимир Путин отговори на въпроса защо Русия не започна специалната си военна операция в Украйна още през 2014 г. след прозападния преврат в Киев и отприщените терористични операции срещу рускоезичното население в Донбас. Припомняме, че тогава Русия се ограничи само до присъединяването на полуостров Крим.

„Още тогава ни беше ясно, че зад преврата стоят САЩ. Знаехме и каква е целта на тъпченето на Украйна с натовско оръжие и избиването на мирни жители в Донбас. Целта им беше да ни провокират, да ни вкарат във война. Да воюваме с целия ресурс на т. нар. Солидарен Запад.

През цялото време прекрасно си давахме сметка, че те идват за да унищожат Русия. Но през 2014 г. страната ни не беше готова за такова мащабно противопоставяне. Затова през 2014 г. се ограничихме до Крим. Заради автономния статут на полуострова и елементът на изненадата знаехме, че Западът няма да реагира“, заяви Владимир Путин в излъчено днес интервю за руската телевизия „Росия-1“.

Много неща променихме в Русия след 2014 г., обясни Путин. Постигнахме пълна продоволствена независимост. В селското стопанство стигнахме рекордната зърнена реколта през 2022 г. от 150-155 милиона тона, Заменихме вноса с родно производство. (курс, поет от Москва след 2014 г. с оглед взаимните санкции на федерацията и Запада) и укрепихме финансова си система.

През 2014 г. нямахме хиперзвукови оръжия, а сега имаме. Да, фактически не ги използваме, но ги имаме. И Западът знае, че ги имаме. Разбирате ли? Имаме и други модерни системи, а през 14-а година нямахме нищо подобно.

Организации като БРИКС и ШОС бяха на твърде начален етап от своето развитие и тогава страната ни не можеше да разчита на голямата дипломатическа подкрепа, на която се радва днес“, отбеляза руският лидер.

„Какво би станало ако бяхме реагирали военно на фашисткия преврат в Украйна тогава, през 2014 г.? Тогава страната ни не беше в най-добра кондиция за подобно мащабно противопоставяне на Запада“, заяви той.

Путин коментира и присъединяването на Крим към Русия.

„Ние просто не можехме да откажем на кримчани подкрепа и защита от наша страна! Именно защото там „нациките“ (нацистчетата-б.р.), както ги наричат в самата Украйна, вече налитаха срещу тях“, заяви Путин.

Руският президент нарече защитата на хората от Крим „свещено наше задължение, също както и защитата на хората в Новорусия и Донбас“. След което уточни, че: „В онзи момент само в Крим имаше възможност да решим нещата с абсолютно мирни средства, мирни. Никога не сме се стремили към някаква конфронтация“.

„Западните така наречени партньори на Русия разиграваха Москва и от самото начало нямаха намерение да решат с мирни средства въпроса за Донбас. Това не беше изненада за нас. Виждахме как тъпчат с оръжия Украйна и я готвят за бойни действия. Реагирахме в първия възможен момент, когато можехме и го направихме, спазвайки всички стъпки на международните правила и норми“, заяви Владимир Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Абсолютно с всичко съм съгласен, само не разбирам сега след като има оръжия, които сатанистите нямат, защо не биват избити до крак.
    Краварските оръжия срещу руските е все едно туземци с прашки да да се бият срещу хора с картечници. Но като гледам са си живи и здрави и продължават да ни тормозят, крадат, избиват …… дори на война ще пращат нови православни държави.
    Какво още трябва да се случи, да свършат православните ли?

  2. По логиката на Путин, не са били готови за военна операция тогава, ами и сега ако не бяха готови!?! Щаха да гледат умно как бандеровци избиват деца, жени и старци, и ги въоръжават до зъби!?!Истината е че четяха и препрочитаха минските договори и клепеха на парцали!?! Сега какво правят, и те май не знаят, едни Вагнеровци се бият истински и не е сигурно при една контра дали няма да ги избият, продължават да клепят на парцали!?!Има нещо гнило в цялата „операция“!?!

  3. При цялата ми симатия и признателносткъм Русия, не мога да оправдая действията на Путин в Украйна.

    • Аз пък не само ги оправдавам, но и се надявам да продължи на запад и да освободи останалите православни роби, които не оправдават действията му.

  4. Нещата се подреждат по друга схема без наше желание и у4астие някои неща напълно съвпадат с библеиския доклад за царете от изток, неотдавна бе подписано споразумение между Китаи и Русия за военен съюз. Украина буквално е превърната в гнездото на осите, пълно с лабораторий за хими4еско оръхие, (ковид) и ферми за производство на ваксини, царството на педофилите, търговия с деца и мъ4ени4еска смърт при производство на адренохром, и опиати за престъпния елит,много фашистки и террористки групи, на територията, убежище на военни престъпници от село америка, така 4е въобще не е слу4аино това което става в украина.

  5. Oпределено се твърди 4е воината е между америка и Русия, село украина, отдавна е американска територия, и селска америка твърди 4е воината ще продължи до последния украинец.а много е възможно тази воина да се превърне в Армагедон, последната битка между доброто и злото ?????

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *