Путин показа подписания от Киев през март, 22 г. Мирен договор с Украйна и попита: Къде са гаранциите, че няма да продължат да се отмятат? (С ВИДЕО)

На среща с ръководители и представители на африканските страни руският президент Владимир Путин показа парафирания от Киев проект на мирния договор с Украйна, който се подготвяше за окончателно сключване през март 2022 г. в Истанбул, съобщава ТАСС. Путин отбеляза, че официалното название на документа е Договор за постоянен неутралитет и гаранции за сигурността на Украйна.

„Искам да ви обърна внимание на факта, че със съдействието на турския президент Ердоган, както знаете, в Истанбул се проведоха цяла поредица от преговори между Русия и Украйна, за да се изработим заедно с Украйна както споменатите от вас мерки за укрепване на доверието, така и текстът на този договор. Не сме се договаряли с украинската страна, че това споразумение ще бъде конфиденциално, но никога не сме го представяли и не сме го коментирали. Проектът на този договор беше подписан от ръководителя на преговорната група от Киев. Той постави подписа си тук. Ето го“, посочи руският лидер, показвайки документа на африканските държавни ръководители.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Путин отбеляза, че официалното наименование на документа е „Договор за постоянен неутралитет и гаранции за сигурността на Украйна“. „Този документ съдържа именно гаранциите, за които говори президентът на Република Южна Африка (Сирил Рамапоса – б.а.). Осемнадесет члена официално подписани от Киев, – продължи Путин. – Те се отнасят до въоръжените сили, отнасят се също до други неща. Всичко е разписано – до военна техника и личен състав.”

Както подчерта руският президент, след като руските войски бяха изтеглени от района на Киев и от цяла североизточна Украйна в съответствие с договореностите, „киевските власти, подражавайки на своите западни господари, захвърлиха всичко подписано от тях на бунището на историята“. „Нека го кажем по-меко. Ще се опитам да го кажа интелигентно – Имаме ли гаранции, че те няма да продължат да се отмятат и от бъдещи такива договори и договорености? Но дори и при тези несигурни условия ние никога не сме отказвали да преговаряме“, добави Путин.

Припомняме, че на 29 март 2022 г. в Истанбул се проведе поредният кръг от мирни преговори между Русия и Украйна, след който ръководителят на руската делегация, помощникът на президента на Руската федерация Владимир Медински, заяви, че Москва за първи път е получила от Киев принципите на евентуално бъдещо споразумение фиксирани на хартия и подписани, които съдържат, наред с други неща, задължения за неутрален, извънблоков статут на Украйна и нейния отказ да разполага чужди военни и оръжия, включително ядрени оръжия, на своя територия, посочва ТАСС.

В съответствие с подписания проектодокумент Русия изтегли своите войски от Киевското и Черниговското направление, но след това преговорите бяха напълно замразени от Киев, който по думите на Владимир Путин, изведнъж се е отказал от договореностите, постигнати в Истанбул. През октомври украинският президент Володимир Зеленски издаде заповед до Съвета за национална сигурност и отбрана, с която забранява да се преговаря с Руската федерация докато начело на страната е Владимир Путин.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. БОЙ ДО ДУПКА,ТИЯ ФАШИСТИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИКАКВИ СПОРАЗУМЕНИЯ! САМО БОЙ ГИ ВКАРВА В ПРАВИЯ ПЪТ! СЛАВС НА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН!

  2. Путин винаги знае кога да сложи картата на масата и от „Руснаците убиха мъжът ми, синът ми, брат ми, стана Зеленски ги уби.“ Съмнението е посято в плодородният украински чернозем. Има влага, от попиващата кръв на украинските бригади и ще покълне.

  3. ВЕЛИК !
    НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА !
    ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ БРАТ !
    ПОБЕДА ЗА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ !

  4. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo
    News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?

    I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
    Thank you

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *