Путин поздрави руснаците с Деня на обединението на новите региони с Руската федерация

Руският президент припомни, че преди година жителите на Донбас, Херсонска и Запорожка област са направили своя съзнателен избор – „да бъдат с Отечеството си“, предаде ТАСС.

Руският президент Владимир Путин поздрави всички жители на страната с Деня на обединението на Донецката и Луганската народни републики, Запорожката и Херсонската области с Русия. Във видеообръщение той припомни, че на 30 септември 2022 г. се е състояло историческо и съдбоносно събитие – подписването на споразумение за приемане на четири нови субекта в Русия. Както той посочи, жителите на ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка област са направили своя избор – „да бъдат с Отечеството си“.

„Хората взеха това осъзнато, дългоочаквано, трудно и наистина народно решение заедно – по време на референдуми в пълно съответствие с международните стандарти. Те показаха мъжество и непреклонен характер“, заяви Путин.

Руският президент отбеляза, че е имало опити да бъдат сплашени жителите на Донбас, да им отнемат правото сами да определят своето бъдеще и съдба. „Да отнемат това, което е скъпо за всеки човек – култура, традиции, роден език. Всичко това, подчерта президентът, е „ненавистно за националистите и техните западни покровители“, които организираха преврат в Киев през 2014 г. и след това отприщиха пълномащабна гражданска война. Той нарече тези събития терор срещу инакомислещите, по време на който се провеждаха редовни обстрели и „наказателни действия в Донбас“.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *