Путин: Наблюдаваме НАТОвските учения в Черно море през прицела на нашите системи за отбрана и с ръка на спусъка!

„Русия е наясно, че Западът няма да спре с опитите за нарушаване на стратегическия военен паритет между нашите две държави, на коййто се основава световния мир. На техните провокации ние всеки път ще отвръщаме подобаващо и с реципрочно равна ответна сила“, заяви днес руския президент Владимир Путин пред журналисти.

Целта на западните страни начело със САЩ е да разположат елементи от глобалната си противоракетна отбрана в съседни на Русия държави. Така се държи само противник, който възнамерява да нападне пръв. С тези свои действия САЩ и партньорите им нарушават стратегическият паритет между НАТО и Русия, както и редица международни договори. Това е заплаха за националната ни сигурност и няма да позволим да се случи, коментира още Путин.

Поредното доказателство за нарастващата активност на западните страни в близост до руските граници е днешното навлизане в Черно море на американския команден кораб „Маунт Уитни“, който ще участва в учения на НАТО.

Имаме два варианта – или да наблюдаваме през биноклите си, или да правим същото, но директно през прицела на нашите системи за отбрана… с ръка на спусъка, заяви руският президент.

Засилващата се западна агресия по руските граници коментира вчера и министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров: „НАТО се канят да строят нова военна бази в България или Румъния, коментира той. САЩ оправдават присъствието си в Черно море по следния начин: Налагало се да сдържат Русия от проява на агресия към съюзниците им в НАТО. Но тези постоянни американски набези по границите ни по никакъв начин не подпомагат добросъседските ни отношения със съседните държави. Освен че работят усилено по създаването на военноморската си база, американците насъскват съюзниците си Румъния и България да водят провокационна и враждебна политика спрямо Русия“, заяви още Лавров. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. ПОЛИТИЧЕСКИ КУРВИ В СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА НАТО ЕС И САЩ ВИДЯХМЕ ЗА 30 ГОДИНИ ДОКЪДЕ НИ ДОКАРАХТЕ БЕДНОСТ СМЪРТ И РАЗРУХА НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ И НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ИСКАМЕ РУСКА ВАКСИНА И НАТО ЕС И САЩ ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ СИ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ САМО В РУСКИ ВАКСИНИ ВЯРВАМЕ ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ

  2. Правилно наблюдават с ръка на спусъка, а глупаци като нас да му мислят кой ще го отнесе ако нещата стигнат до там да се наложи да натиснат спусъка.

    • На пресконференция през м. януари 2020 журналистически въпрос към през. Путин.
      Какво ще бъде отношението Ви към България при конфликт.
      За съжаление ще бъде ударена-унищожена.
      Мислете за 14 11 21.

  3. Нещата се усложниха твърде много. Апелът на Нако Стефанов за България зона на мира трябва да се повтаря всеки ден. Колко трябва да сме тъпи за да се ослушваме като плъхове, когато става въпрос за нашето оцеляване. От каква нужда трябва да ставаме жертва на амбициите на Щатите да водят войни за поддържане на своето световно господство.Трябва всички да станем като един, ние не сме станали членове на НАТО с референдум. Ние не искаме в нашата територия да се разполагат ЧУЖДИ ВОЕННИ БАЗИ, НЕ ИСКАМЕ. не искаме и натовски генерал за президент на БГ, и кой да е готов да предаде народа ни на унищожение. По-добре Сидеров, Малинов или Костадинов, отколкото всякакъв род предатели.

  4. Българите са миролюбив народ и никога не са били войнствено настроени.Та и сега когато ни предадоха разни алчни нищожества за няколко сребърника на световния крадец пак чакаме нещо добро,но то няма да дойде ,защото те ни взеха всичко.Политиците ни загърбиха народа и хич не ги интересува какво ще стане с него,важното е те да са добре и с пълни джобове с крадени пари.Но все ще дойде видов ден и тогава не само ние, но и тези, които си мислят, че ще са вечни няма да остане нищо от тях.Желая го от все сърце ,защото така вече не се живее- в мизерия и глад! Слава на лидерите и ръководителите на държавите ,които живеят и работят за народите им!У нас няма такива!

  5. Ако Путин беше твърд, ДНР и ЛНР нямаше да са в позиционна война и уморените привърженици на Русия там да стават все по-малко. Добре, даде на искащите гражданство, но до там. Русия понася едно след друго шамари, съвсем по християнски. Това има някаква граница. Руснаци умират из половин Африка, а в Украйна вече говорят, че антихитлеристката коалиция е освободила страната. Дядовците им се обръщат в братските могили, като слушат тези думи от официални лица. Въпреки всички успехи, политически, организационни и иновационни, Путин се държи твърде меко със западните си „партньори“, както сам обича да ги нарича, а провинените близки е жесток. Кого мислите, ще накаже за американската база у нас? Властта? Сащисаните? НАТО? Не, обикновените български граждани! Пропагандата в Русия от доста време настройва младите руснаци, че българите са предатели, които три войни са против тях. Третата е сегашната информационна. Като пълен русофил, се чувствам лично засегнат. За историята няма да говоря, че там византийците са с по-малка вина от руските „учени“ колхозници. Въпреки нашето открито русофилство, което огромна част от живеещите у нас руски блогъри, лично потвърждават, официална Русия е враждебно настроена. За какво, че не целуваме обувките им, когато царят им се сети да ги подаде? Правете разлика между братската любов и отношенията между семействата на двама братя. Своя шкура близже! За България в този момент е по-добре да е неутрална, позиция, която щеше да е особено печеливша и във Втората световна война, но не са я удържали, за да не казват путинистите, „хитрожопые болгары, снова примкнулись“.

  6. БОЯН РАСАТЕ, КАТО БУНТАР И БУДИТЕЛ

    НА Боян Расате направиха реклама
    без платно проговори на България
    Не ни учете нас на Родолюбие
    Ние имаме, достатъчно си ценности !

    Цитира на водещите смело
    Позовавам се като колония на САЩ
    на член пети от нашата Конституция
    Имам право да мълча !

    ПО-ГОЛЯМО ОБВИНЕНИЕ НЕ СЪМ ЧУВАЛ ДО СЕГА
    ЧЕСТ МУ ПРАВИ КАТО КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ
    И ВЕДНАГА КУРИВЕТ ОТ ЦИК ГО ОТСТРАНИХА
    БЕЗ ДА СЕ ДОКАЖЕ ВЪВ СЪДА – ВИНА !

    Мен преследват ме по същия закон
    Аз се моля на ЦИК и РИК
    и няма кой да отговори
    И Съд Врачански си мълчи за правда и закони !

    АХ, ЛИЦЕМЕРИ, ПРЕЗИДЕНТ И ГЛАВЕН ПРОКУРОР
    УБИИЦИ НА БЪЛГАРСКИ НАРОД
    ЗАЩО МЪЛЧИТЕ НЯМАМЕ ЛИ НАШЕНСКИ ЗАКОНИ
    КОНСТИТУЦИЯТА, КАКЪВ КУР Е ЗА НАРОДА ?

    НЯМА КОНСТИТУЦИЯ И СЪД ИМА ОТМЪЩЕНИЕ
    НА ЧУЖДИТЕ ЩЕ СЕ ПОКЛАНЯМЕ КАТ РОБИ
    КАКВОТО КАЖЕТ НА ВСИЧКО СМЕ ГОТОВИ
    АХ, ТОЗИ РАСЕТЕ, БЪЛГАРИН ЧЕПАТ … !

    Плачете курви от Света
    обратните са Ваше знаме,
    като Радан Кънев изгърмете.
    МОЯТ ГЪЗ Е НАШЕ ЗНАМЕ !

    Чуждите посран-ници на плашат
    и искат да сме платени курви като тях
    Не ни насаждайте култура
    „Ние имаме „НАРОДНИ БУДИТЕЛИ – ГЕРОЙ“

    Боян Расете е Бунтовник и Будител
    Боян Борисов от Згуриград го мъничко убиха
    и няма посран-ници да питат и крещят
    защо убихте тоз герой чепат !

    Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
    2 ноември 2021 – Враца

  7. Горният материял е подкрепен от факти публикувани в чуждата преса, но никога в нашата. Три бивши военни бази на СССР в трите прибалтийски са разширени за самолети на САЩ. Четете бе хора, не ни води към добро нито Радев, нито ухиления му премиер до Байдън. Що за позорно слагачество, що за чудо.“Une ancienne base soviétique en Lettonie devient une base de l’Otan“, разбирай на Щатите, не на нас, на Португалия, или Испания. Никой така и не спомена, че т.н. покупка на 8 изтребителя Ф-16 по за 200 милиона единия беше предлог да си разширим летището за прием на американски тежки авиони. Вместо 16 пътнически “Бойнг” 737 по около 100 милиона долара, ние чакаме 8 бараки от пробната серия.

  8. Русия и България са едно – първата е най-мощната сила на земята, а втората – на Небето.
    Това ще строши главите на краварите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *