Путин: Западът лъже, че Русия ще нападне Европа. Това е глупост. Те възприемат случващото се в Украйна като анимационен филм (С ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин нарече „глупости“ твърденията на Запада, че Русия планира да атакува Европа. Това заяви той в годишната си реч пред Федералното събрание, предаде ТАСС. „Западът провокира конфликти в Украйна, в Близкия изток и в други региони на света и продължава да лъже. Сега без никакво смущение те казват, че Русия уж възнамерявала да атакува Европа. Вие и аз разбираме, че говорят пълни глупости“, каза руският президент. Путин заяви, че Западът иска да превърне страната му в угасващо, умиращо пространство. По думите му, Западът вече е превърнал в точно такива пространства редица други страни, включително такива в Източна Европа, а също и Украйна.

„Няма да позволим на никого да се намесва във вътрешните ни работи. Русия доказа, че може да се справи с всяко предизвикателство. В руското общество преобладават ценности като милосърдие, взаимопомощ и солидарност. Абсолютното мнозинство от руснаците подкрепи специалната операция. С раздухването на конфликта в Украйна и редица други мерки, Западът се опита да отслаби Русия отвътре, но не му излязоха сметките.

Западните страни искаха да направят с Русия това, което направиха с други страни по света, включително с Източна Европа и с Украйна, но руските войници доказаха, че това е невъзможно. Русия винаги ще помни падналите си герои, каза руският президент Владимир Путин в началото на годишното си послание към Федералното събрание и обяви минута мълчание.

Ето какво каза още руският президент:

– Не Русия започна войната в Донбас, но ще я завърши. Ще направим всичко, за да я прекратим, да изкореним нацизма, да изпълним всички задачи на специалната операция, да защитим суверенитета и сигурността на нашите граждани.

– Стратегическите ядрени сили на Русия са в състояние на пълна бойна готовност. Хиперзвуковият ударен комплекс с морско базиране „Циркон“ вече беше използван в бойни действия и тази система вече е на въоръжение, каза Путин. Освен това на войските е доставен и комплексът „Сармат“: „Скоро ще го демонстрираме“. Разработването на нови оръжия в Русия продължава, скоро ще представим нови разработки.

– Съединените щати се опитват да въвлекат Русия в преговори при техните, крайно неизгодни за Русия, условия; това тяхно говорене за мир е демагогия, която е от полза за американските политици преди президентските избори. Изявленията на Запада, че Русия уж градяла планове да разположи ядрени оръжия в космоса, се правят с тази цел. Западът се опитва да въвлече Русия в надпревара във въоръжаването, за да повтори трика си с финансовото и икономическо изтощаване на СССР от 80-те години. Необходимо е да се изгради ефективна икономика на въоръжените сили и да се укрепят групировките в западно направление, за да се избегнат рисковете, свързани с разширяването на НАТО на изток.

– Западът продължава да лъже, като сега казва, че Русия уж щяла да нападне Европа. Това, разбира се е пълна глупост. В същото време, си спомняме съдбата на онези, които изпратиха свои контингенти на територията на нашата страна. Сега последствията за интервентите ще бъдат много по-трагични. Западът не може да измисли никакво друго срещу нас, освен да ни заплашва с директен конфликт… който обаче неминуемо ще доведе до използването на ядрени оръжия и съответно до унищожаване на световната цивилизация.

– Западът не възприема реално случващото се в Украйна – смята, че това са „някакви анимационни филми“.

– Западът реже клона, на който седи от десетилетия, като дискредитира собствените си валути и банкова система. На фона на променилият се по естествен път свят, Русия ще гради нова глобална финансова архитектура с напреднала технологична основа, свободна от политическа намеса. Русия се стреми да обедини световното мнозинство в ситуация, в която се променя структурата на икономическия пазар и се разрушават обичайните монополи и стереотипи. Русия, заедно с приятелски държави, възнамерява да изгради сигурни и независими логистични коридори и финансова система.

– Необходимо е да се започне разговор по същество за формирането на нова схема за сигурност в ЕврАзия и ние сме готови за това. Никакъв траен световен ред не е възможно да се формира без участието на суверенна силна Русия.

– Стартираме проекта „Семейство“. Основната цел на семейството е раждането и възпитанието на деца, което означава продължаване на цялата наша многонационална нация. Голямото семейство с много деца трябва да се превърне в норма и еталон. В хоризонта на следващите шест години трябва да постигнем стабилно увеличаване на раждаемостта. Русия е била и остава крепост на традиционните ценности, нашият избор се споделя от мнозинството хора по света.

– Средната продължителност на живота в Русия вече е 73 години. До 2030 г. тя трябва да достигне 78 години, а след това – над 80 години. През следващите шест години ще бъдат отпуснати повече от трилион рубли за изграждане, ремонт и оборудване на здравни заведения. Без никакъв „екстремизъм“ значително намалихме консумацията на алкохол, особено на твърд алкохол. Ще има данъчни облекчения за тези, които редовно преминават медицински прегледи и покриват нормите на ГТО (Готов за труд и отбрана).

ВИЖ ВИДЕОТО:

Разширяването на НАТО на изток чрез включването на Швеция и Финландия създава необходимост от сериозно укрепване на групировките на въоръжените сили (ВС) на Руската федерация в западно направление, заяви руският президент Владимир Путин в посланието си до Федералното събрание.

Първите серийни тежки балистични ракети „Сармат“ са доставени във войските, скоро Русия ще ги демонстрира в районите, където носят бойно дежурство, заяви Путин в посланието си до Федералното събрание. Путин също така подчерта, че хиперзвуковият авиационен комплекс „Кинжал“ се използва успешно в зоната за специални операции, където се използва за унищожаване на „особено важни цели“. „Завършват изпитанията на крилатата ракета с неограничен обсег на действие „Буревестник“ и безпилотния подводен апарат „Посейдон“. Тези системи потвърдиха своите високи, може да се каже без преувеличение, уникални характеристики“, добави руският президент.

Русия ще търси нови допирни точки с партньорите си в Близкия изток и Латинска Америка, заяви Владимир Путин в посланието си до Федералното събрание. „Русия има дългогодишни добри отношения с арабските държави; те представляват самобитна цивилизация от Северна Африка до Близкия изток, която днес се развива динамично. И ние смятаме за важно да търсим нови допирни точки с нашите арабски приятели, да задълбочим целия спектър от партньорства. Така правим и в латиноамериканското направление“, каза руският държавен глава. Той добави, че „диалогът Русия-АСЕАН също се развива положително; срещите на върха Русия-Африка се превърнаха в истински пробив“. „Африканският континент все повече заявява своите интереси, правото си на истински суверенитет. Ние искрено подкрепяме всички тези стремежи“, увери Путин. 

„Ние взаимодействаме с партньорите на принципите на равнопоставеност, зачитане на интересите на другия и затова все повече държави се присъединяват активно към работата на ЕАЕС, ШОС, БРИКС и други асоциации с участието на Русия. Виждаме големи перспективи в изграждането на Голямото ЕврАзийско партньорство, в свързването на интеграционните процеси в рамките на ЕврАзийския икономически съюз и инициативата на Китайската народна република „Един пояс, един път“, добави руският президент.

Путин е уверен, че в близко бъдеще Русия ще стане една от четирите най-големи икономики в света. По думите му Русия изпреварва всички страни от Г-7 по икономически растеж през 2023 г. „Миналата година руската икономика нарасна с темпове, значително по-високи от световните. По този показател ние изпреварихме не само водещите страни от Европейския съюз, но и всички държави от така наречената Г-7“, каза Путин.

Владимир Путин се обръща с послание към Федералното събрание на Русия за 19-ти път. В традиционното си годишно публично обръщение към двете камари на парламента той дава оценка на състоянието на вътрешните дела в страната и се определят основните насоки на вътрешната и външната политика. Посланието на президента е един от основните документи на стратегическото планиране – основа за определяне на най-важните цели и приоритети на социално-икономическото развитие и осигуряване на националната сигурност на страната, уточнява ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Успех на руските братя, жалко че ние българите за 99 път се доказахме като тотално неспособни да съхраним държавата, която получиха даром от Русия.
    Всеки който облизва задника на поробителите си и е готов да забие нож в гърба на своите освободители не заслужава да има държава!

  2. Едно от тези мъртви пространства със зомбиран, прост, робски, овчи народ, е България. Мъртво пространство и територия, превърнато в такива от САЩ и Колективният Запад. Бедна му обаче фантазийката на това овче, робско, БГ-стадо какво да му приготвили и подготвили янките и еврогейтаците… Ама пък иначе на стадото му дреме на сайдера – стадото го е грижа само за пари, имоти, апартаменти, джипки, мипки, джиджи-биджи и всичко материално. Основно място в ценностната система на овчето БГ-стадо заемат само парите и нищо друго. Стадото е глухо и сляпо за духовното и за това какво става наоколо.

  3. „Данъчни облекчения за тези, които редовно преминават медицински прегледи и покриват нормите на ГТО!!!“ Няма масов спорт, няма глоби за пропуснат преглед, всичко е по желание, но съм сигурен, че ще има много по-голям ефект от еврогейските напъни. Всичко се премисля и прави така, че хората да са доволни, а не за да се откраднат едни пари по „проекти“.

  4. FuckEU Няма да мога, извън страната съм, ако мога на 8 да се перна пред парламента ще съм доволен. Гледайте представянето на ПП Център, кой знае, може пък те да понесат факела. На първо време трябва да напуснем Нато-то, пък може и ЕО, аман от толкова евроатлантическа попара, всички анализи доказват нашето сриване. Това, че американските „братушки“ искат да ни загробят енергетиката, пък европейските ни учители искат да ни изхвърлят целия си емигрантски боклук е ПРЕДОСТАТЪЧНО. Европа се срива иконоимически, да вярваме на нашите гниди в противното си е дебилизъм.

  5. Пиша го без грам омраза към кого да е. Гледайте “ Не се страхувам от Бойко и Шиши: Васил Бошков представи …

  6. FuckEU По скоро питай адвокатката платена за лаене срещу Костадинов, ще се разходи ли от Пловдив до Шипка. Тия от центъра представиха добър екип.

    • Виж какво приятеля, за разлика от теб не изпитвам никакво нужда да следвам съветите на който и да било. Не ми пука кой и защо е платен или въобще си е ощетен интелектуално. Дебелото Ленче още не беше чувало за възраждане, когато бях при тях и видях, че в редиците им се вливат отявлени дебили и затова им теглих една майна и си тръгнах. Ако можеш да се сетиш, не съм тръгнал да плюя по възраждане, освен някой ако не ме провокира. Ти си ги люби, не ми пречиш, но аз на подчовек, който ще реформира джендър европата, за да оправи България никога не съм вярвам, няма и да повярвам!
      Не ме слагай в една кошара с други „хора“ и не ме карай да следвам престъпници практикуващи геноцид над българският народ, тъй като са се шмугнали в опаковката на спасители.
      Та така…..

  7. От днес. Русия се намесва в конфликта в Палестина, тя просто създава военна база в Голанските възвишения, които са окупирани незаконо от Израел. Even US people shocked by this news! Putin has taken action against Israel! Eygpt in on red alert! Конфликтът там се разгаря.

    • Да палестина и палестинците са от изключителна важност за бъдещето на България!
      Но великият конфликт може да спре, когато избият православните в страна 404 и преместят чифутската сган там.
      Ако пък не им мине номера, винаги могат да доизбият българите и да ги настанят в България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *