Путин: Западът знае, че няма да спечели Трета световна война!

„С нахлуването на миноносеца „Defender“ в руските териториални води край Севастопол американците и британците спретнаха очевидна провокация“. Това заяви Владимир Путин в отговор на един от многобройните въпроси, отправени му от журналисти на ежегодната пресконференция „Гореща линия“.

„Дори да бяхме потопили британския военен кораб, нямаше да последва нищо. До Трета световна война нямаше да се стигне. Провокаторите от Вашингтон и Лондон много добре знаят, че не биха могли да спечелят подобен конфликт. Затова, ако бяхме потопили миноносеца, нямаше да има глобални последствия“, категоричен бе Путин.

Руският президент потвърди, че НАТО се настаняват трайно в Украйна. „Ние отчитаме засиленото военно присъствие на Северноатлантическия пакт там – в ход е военното овладяване на страната и това ме безпокои. Строят се военни бази, замаскирани като учебни центрове на територията на цяла Украйна в пълен разрез с нейната Конституция. Това означава, че НАТО вече плътно опира в границите на Русия. Путин заяви, че в момента няма какво да си каже с украинския си колега Зеленски, защото не от него зависи бъдещето на страната. САЩ и отчасти Берлин и Париж решават съдбата на Украйна, а не президентът, или народът й. Независимо от всичко, украинците си остават наши братя и аз винаги ще ги обичам, коментира Путин.

Русия успява да се развива въпреки западните санкции. Селското й стопанство е в грандиозен подем, откакто сме под санкции, защото преди това разчитахме на внос. Ние също налагаме реципрочни санкции, но разбира се, такива, които не са в наш ущърб. Например, американските ракети все още летят с руски двигатели. Самолетите „Боинг“ се произвеждат от титан, който купуват от нас, няма откъде другаде. От този износ ние сме на голяма печалба и няма смисъл да налагаме санкции по тях, илюстрира Путин.

Еднополюсният свят приключи. Каквито и санкции да ни налагат, Русия продължава да се развива. Икономиката й е устойчива, а във военно отношение към момента сме най- добрите в света, като в 3 от 5 основни показателя задминаваме американците и то с много. Каквито и колосални усилия да полагат нашите западни партньори, те не да могат да спрат развитието и възхода на Русия, категоричен бе Владимир Путин. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. РАДВАМЕ СЕ ЗА ВАС ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ НЕКА ВСИЧКИ ПОБЕДИ НА СВЕТА СА ВАШИ ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА СИ НАВЕКИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ МОЛЕТЕ СЕ ЗА НАС БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА

  2. Ако Русия беше останала на нивото на Елцин, с нея благородните и демократични( според всички невежи българчета)американци и англичани щяха да я разпердушинят, така сигурно както го направиха с редица страни.И най-важното, за всичките си безобразия нямат ни срам, ни очи, вулгарността им надхвърля всичко известно досега. Бомбардираха преди дни военни в Сирия, ама не искали ескалация.Осъди ли ги някой за всичките им престъпления след втората световна, доказани, осъдиха ли ги за двете ядрени бомби, хвърлени без причина. Геният на Русия, достигна такова ниво, че Щатите и цяла Европа вече могат само да се пинявят, и това са фактите, не филство или фобия.

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ОКУПАТОРИ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ИМАТЕ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА И ПОГНУСА РУСИЯ НИКОГА НЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ БРАТУШКИТЕ НЯМА ДА НИ ИЗОСТАВЯТ Н И К О Г А

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *