Путин: ЕС продължава да потребява нашите стоки и услуги, спрял е само износа си към нас!

Независимо от санкциите износът на стоки от Русия за Европейския съюз се е увеличил през първите девет месеца на годината. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на днешното си участие по видеоконферентна връзка в Съвета по стратегическо развитие и национални проекти на Русия.

В едночасова реч, анонсирана от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков като „обемна и съдържателна“, Владимир Путин заяви:

„Съвкупният руски износ се е увеличил с 42%, а търговският излишък в наша полза се е увеличил 2,З пъти до 138 милиарда долара. Всъщност Евросъюзът продължава да потребява нашите стоки и услуги, а спира обратните потоци – тоест износа си към нас“.

Путин допълни, че въпреки добрите печалби от търговията с ЕС, Русия ще търси по-перспективни търговски партньори в бързо развиващите се региони. „Това са Азия, Близкият изток, Латинска Америка и Африка. Ще пренасочим доставките на руски енергийни ресурси към пазарите на избрани от нас приятелски държави“.

Президентът обяви плановете си за по-нататъшно интегриране в Русия на наскоро присъединените области Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

„Задължително ще постигнем поставените в СВО цели. По-нататък по всички ключови за хората въпроси – икономиката, социалната сфера и управлението, тези региони ще станат единно цяло със страната. Вече изминахме този път с Крим и Севастопол и знаем какво трябва да направим“.

Путин предложи лихва от 2% по ипотечните кредити в така наречените от него нови региони. Както и увеличение на лихвата по тези кредити в Русия от 7 на 8 на сто.

Президентът на Русия определи рублата като една от най-силните валути на света, предава ТАСС. Такава оценка даде държавният глава в четвъртък на заседание на Съвета за стратегическо развитие и национални проекти. Оценката се споделя и от всички западни експерти.

„Срещу Русия Западът започна безпрецедентна санкционна агресия. Тя имаше за цел за кратко време да смаже нашата икономика чрез ограбване на нашите валутни резерви, да срине националната ни валута – рублата – и да провокира разрушителна инфлация“, каза Путин.

„Нивото на цените в Русия, след сериозен скок през март-април, практически не се е променило от май, а руската рубла се превърна в една от най-силните валути в света от началото на годината“, заяви той.

Според руския лидер този резултат е постигнат чрез решенията за регулиране на изтичането на капитали от страната и решенията да се прехвърлят плащанията за газ в рубли, започналото активно използване на националните валути с търговските партньори от други страни и чрез отговорна финансова политика.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Защо Русия не спре износа към ЕС? Неразбираема е тази толерантност. Отсреща няма елементарна емоционална интелигентност, която да я оцени. Преди години Хайтов беше казал : „В една зверилница толерантност значи смърт“.

  2. ВЕЛИК НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ НАШ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ИМАШ ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И НАДЕЖДАТА НИ ДА НИ СПАСИШ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВОЛОДЯ С ТЕБ СМЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ОБИЧАМЕ ВИ БРАТУШКИ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ РУСКИ СВЯТИ БРАТЯ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ КОЙТО ТРЪГНЕ СРЕЩУ ВАС ЖИВ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ

  3. Ако беше наложил контраогледални мерки войната отдавна да е свършила и с много по-малко жертви и разрушения, Глупак или предател – решете.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *