Путин: Всеки шантаж и опит да се създаде вътрешен смут в Русия е обречен на провал. Западните покровители на Украйна искаха да видят братоубийствена война (С ВИДЕО)

Всеки шантаж и опит да се създаде вътрешен смут в Русия е обречен на провал. Обещанието към бойците на „Вагнер“ ще бъде изпълнено, заяви тази вечер в телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Западните покровители на Украйна искаха да видят братоубийствена война в страната ни, заяви руският президент Владимир Путин по Първи канал на телевизията.

Владимир Путин благодари на руския народ за неговата издръжливост, единство и патриотизъм през последните дни, като подчерта, че всички опити за създаване на безредици и разделение в Русия са обречени на неуспех.

„Скъпи приятели, обръщам се към всички граждани на Русия. Благодаря ви за вашата издръжливост, сплотеност и патриотизъм. Демонстрираната от вас гражданска солидарност показа, че всеки шантаж, всеки опит за предизвикване на вътрешни безредици и разделение сред нашия народ са обречени на неуспех“, заяви държавният глава.

Той благодари на беларуския президент Александър Лукашенко за ролята му в осуетяването на метежа.

„Знаехме и знаем, че огромното мнозинство от бойците и командирите на групировката „Вагнер“ също са патриоти на Русия, верни на своя народ и държава. Те доказаха това с храбростта си на бойните полета с приноса си за освобождаването на Донбас и Новорусия. Беше направен опит те да бъдат използвани… срещу своите братя по оръжие, с които заедно до вчера се бориха за страната и нейното бъдеще“, каза още Путин. Той добави, че огромната част от бойците на „Вагнер“ са отказали да участват в това нечестиво дело.

Според президента враговете на Русия – киевския нацистки режим и западните му покровители „потриват ръце, мечтаейки да си отмъстят за неуспехите си на фронта и за провала на последния им отчаян опит да обърнат военните действия в своя полза – за провала на така наречената контраофанзива“. Те обаче си направиха погрешно сметките – каза Путин и добави: „Целта им беше руските войници да се избиват помежду си. Искаха войници и цивилни да умират, така че в крайна сметка Русия да загуби. А нашето общество да бъде разцепено, потъвайки в кървави междуособици“, подчерта държавният глава.

„Опитаха се да използват „Вагнер“ по тъмен начин срещу техните братя по оръжие, с които се сражаваха заедно в името на страната и нейното бъдеще“, каза Путин.

„От самото начало на събитията, по мои преки указания, бяха предприети стъпки, целящи да се избегне кръвопролитие. Отне време, включително да се даде шанс на тези, които са направили грешка, да променят мнението си“, коментира още Путин.

По думите му бойците на „Вагнер“ могат да продължат да служат в Министерството на отбраната на Руската федерация или да заминат за Беларус – „обещанието, дадено на вагнеровците, ще бъде изпълнено“.

Руският президент Владимир Путин благодари на беларуския лидер Александър Лукашенко за помощта му за разрешаване на проблема с бунта на ЧВК „Вагнер“. „Благодарен съм на президента на Беларус Александър Григориевич Лукашенко за усилията и приноса му за мирното разрешаване на ситуацията“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Сега започвайте да ловите плъховете, които хващаха самолетите да бегат по „демократичният“ свят.

  2. Предателите в затвора, който предава родината си, съд за него.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *