Проф. Стив Ханке: Идеята за Влизнето на България в Еврозоната Намирисва на Измама! (С ВИДЕО)

„ЕДИН И СЪЩ КУКЛОВОД ДЪРПА КОНЦИТЕ И НА БОРИСОВ, И НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ! Влезе ли в Еврозоната, България ще потъне в хаос“, заяви професорът по приложна икономика към университета „Джон Хопкинс“

„Идеята за влизането на България в Еврозоната намирисва на измама“. Това заяви в интервю за Нова тв. професорът по приложна икономика към Университета „Джон Хопкинс“ в Балтимор Стив Ханке.

Ханке е наричан „баща“ на българския Валутен борд, бил е икономически съветник на президента Петър Стоянов и старши икономист при президента на САЩ Роналд Рейгън, а през 2018 година е обявен за един от 25-те най-влиятелни хора в света от World Trade Magazine. Ето какво коментира още той в стряскащо интервю пред Нова тв.:

– Професор Ханке, как ще обясните на един средностатистически българин как ще се промени живота му, ако страната ни приеме еврото?

– Ние не знаем със сигурност какво точно ще се случи и точно това е част от проблема. В момента България е в система на Валутен борд, която беше въведена през 1997 г. Валутният борд спря хиперинфлацията в България и оттогава системата му работи перфектно. Така че българите трябва да се запитат: „Защо ни е да сменяме досегашният модел, който работи отлично?“ И аз питам: Защо? Това е ключовият въпрос. Моят отговор е, че всички тези разговори и агитации за влизане в Еврозоната, се правят от правителството ви с цел отвличане на вниманието от същественото. Тъй като правителствата в Източна Европа след 90-та година се провалиха в решаването на най-големия си проблем – корупцията. Те игнорираха корупцията. Това важи и за България. Този план за присъединяване към Еврозоната, е просто една пародия. Това дори не е план. Никой не казва кое налага смяната на Валутния борд с друга система, не казва какви са проблемите с борда, защото няма такива. Никой не коментира и какви ще са ползите за страната ви от въвеждането на еврото, защото няма такива. Вместо това в страната ви ще настъпи хаос… без каквито и да е ползи. Целият този процес, който ви готвят за влизането на България в еврозоната, ми мирише на измама. Три са елементите, които най-силно ми намирисват – некомпетентност, нелегитимност и корупция.

– Много наши икономисти обаче твърдят, че приемането на еврото ще ни донесе позитиви: стабилност, ниски лихвени проценти, по-висок кредитен рейтинг на държавата, повече чужди инвестиции и по-високи доходи. 

– Никога не е имало официален доклад за ефектите от влизането на една страна в еврозоната. Никога. Тези ваши икономисти не знаят какво говорят. Те просто ви хвърлят прах в очите.

– Заговорихте за отклоняване на вниманието от същественото, но в България отскоро управлява служебно правителство, назначено от президента Румен Радев, чийто мандат скоро ще приключи. 

– Това е друга прекрасна измислица в България. Страната ви си има кукловод, който дърпа конците на премиера и правителството, без значение кой ще е той. Същият дърпаше конците на Борисов, а сега и на служебното ви правителство. Точка. Виждате, че сега се дава ход точно на това, което Борисов и неговите министри започнаха да правят посред нощ, в пика на COVID-кризата, когато всички бяха притеснени и вниманието им беше фокусирано върху медицински проблеми. Точно тогава те вкараха в играта темата за влизането на България в Еврозоната. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ВЯРВАМ ЧЕ ХАНКЕ Е ПРАВ ЕВРОЗОНАТА ЩЕ УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЦЕЛТА Е ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ

  2. До сега не съм прочел нито една калпава статия в този сайт. Още преди 2000години Сенека показа на света, че единственият смисъл на човешкото съществуване е духовното усъвършенстване. Това са твърдели Сократ(друг нехранимайко) и Платон. У нас по заръка на каубоите се прави успешно точно обратното. Родните продажници помагат усърдно. След Борисов, един доказан питекантроп, сега чакаме да ни довърши Трифонов, да ни вкарат и в Еврозоната, за да видим по- добре цялата си мизерия. Снощи( на американски0 национален празник) дадоха живота на Ван Гог след 11 часа,един несретник по сегашните норми, който беше издържан целия си живот от брат му Тео, не видя нито дом, нито комфорт, нито жена. Първата му продадена картина след като е бил вече в лудницата. Сега платната му струват милиони. Това за да подчертаем духовната бездна на нашия бивш премиер, и кандидатът за нов премиер, които просто ще ни довършат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *