Лукашенко Осуети Опит за Държавен Преврат! Беларус Затвори Границата си с Украйна! (С ВИДЕО)

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви, че е разпоредил пълно затваряне на границата с Украйна, за да пресече огромни оръжейни доставки от там, с които Западът снабдява местни беларуски наемници. Специалните служби на Минск са локализирали на територията на страната голям брой спящи клетки от въоръжени нелегални отряди, които са имали задача да извършат преврат, предаде Ройтерс, като се позова на беларуската държавна информационна агенция БелТА.

„Днес нашите специални служби ми докладваха, че са разкрили много на брой спящи терористични клетки, т. нар. отряди за самоотбрана“. Целта на тези клетки е била да извършат насилствена смяна на властта в Минск в деня Хикс“, каза беларуският президент в реч послучай националния празник на страната – Деня на независимостта, 3 юли.

Лукашенко посочи, че по тази причина е разпоредил пълното затваряне на границата с Украйна. По думите му, става въпрос за верига от нелегални организации, регистрирани проформа като отряди за самоотбрана, които обаче са финансирани, координирани и снабдявани с оръжие от Германия, Украйна, САЩ, Полша и Литва. Държавният глава съобщи още, че „терористите“ са се опитали да атакуват „комуникационен възел“ на руския военноморски флот в град Вилейка, в района на столицата Минск и успешно са унищожили специализирана техника в беларуски горски стопанства.

Лукашенко издаде още, че през изминалата нощ службите са осуетили опит за отвличането и убийството на журналиста Григорий Азаренка, като целта на западните поръчители е била вината за смъртта му да се хвърли върху правителството в Минск.

„Днес приключихме мащабна антитерористична операция. Струваше ни се, че Западът възнамерява да ни задуши икономически, но не. Стана ясно, че намеренията им са още по- сериозни – опитват се да ни организират въоръжен държавен преврат“, заяви беларуският президент.

Лукашенко съобщи още за прихванат преди седмица на границата с Литва дрон с експлозиви.

През изминалата седмица властите в Беларус обявиха, че скъсват отношенията си с Европейския съюз. Едновременно с това във вторник вечерта страната излезе от поне две партньорски инициативи с ЕС и забрани достъпа до страната на редица високопоставени брюкселски чиновници.

Напрежението между Европейския съюз и Беларус се разви след като властите в Минск приземиха самолет, пътуващ по линията Гърция – Литва. Самолетът беше принуден да кацне в Минск, за да бъде арестуван западния шпионин Роман Протасевич. По-късно Протасевич направи пълни самопризнания за подривната си дейност срещу беларуската си родина и властта на Александър Лукашенко.

В резултат на самопризнанията му пък спец. службите успяха да локализират голям брой финансирани от САЩ и Германия шпионски структури на територията на страната.

Очаква се утре Беларус да поиска официално обяснение от Германия, Украйна, Полша и Литва за вражеските им подривни действия срещу суверенитета на страната. Skandalno.net

С ВИДЕО:

https://youtu.be/2w1zRLOBwL0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Белоруси,защищавайте своят суверенитет, не давайте на западните зверове да ви разкъсат държавата…

  2. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЛУКАШЕНКО ОБИЧАМЕ ВИ БРАТСКИ БЕЛАРУСКИ НАРОД ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС НИ КРАЧКА НАЗАД ОСТАНЕТЕ НАВЕКИ С ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е СИГУРНОСТ ОПОРА БРАТСКА ЗАЩИТА ГОСПОД ДА Е С ВАС И ВИ ПАЗИ МИЛИ БРАТЯ

  3. НЕ СЕ ДАВАЙ НА СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СОРОС БЪДИ НЕПРИКОСНОВЕН ВЕЛИК БРАТСКИ БЕЛАРУС БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ И ГОСПОД СА ТВОЯТА ОПОРА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА ВЗЕМЕТЕ И НАС БРАТУШКИ ИСКАМЕ ДА СМЕ ЗАЕДНО С ВАС ОБИЧАМЕ ТЕ БРАТСКИ БЕЛАРУС ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ЛУКАШЕНКО НИ КРАЧКА НАЗАД ГОСПОД ДА Е С ВАС ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ

  4. Корабли перевозят грузы в разные части страны и в разные уголки мира. Отсутствие стабильных политических условий во многих странах является препятствием на пути фрахта, однако выгодное сотрудничество дружественной азиатской страны с Россией остается неизменным.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *