Проф. Искра Баева: Защо Немското издание ФАЦ КРИ 2 месеца СРАМНОТО Интервю с Борисов

Борисов стана за смях с онзиденшното си интервю пред немското издание ФАЦ. Стана за смях с жалкия си опит да чисти мутренския си имидж пред българския народ и пред немските си партньори. Разбира се, този паметен позор не се вписва само на личната сметка на мутро-премиера, но и на държавата, която управлява. Горко на народ, който подкрепя такъв „държавник“, категорична е проф. Искра Баева.

Палячовщината на Борисов нанася тежък удар по държава. Искрената народна омраза към държавата, и властта ескалира с всеки изминал ден, защото народът ни вече 11 години свързва понятието „държава“ с мафиотския авторитарен модел на управление на Борисов. Нихилизмът сред хората ще става все по-масов и все по- дълбок. А в историята това никога не довело до нищо хубаво, анализира настоящата политическа ситуация професорът по история Искра Баева.

Борисов, макар и със закъснение, се опита да изчисти прокисналия си мутренски имидж пред Германия (основните му поддържници) и отривисто се хвърли като камикадзе да дава интервю пред иначе авторитетното издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ (ФАЦ). Там изпадна до сълзливи откровения в стил турска сапунка, но резултатът бе покъртително жалък и срамен.

Журналистът и добър познавач на Балканите Михаел Мартенс задава на българския министър-председател най-важните въпроси за скандалните записи и снимки, свързани с него. На нас темата ни е банално позната до най-малката подробност, че вече ни е омръзнала. Но за широката европейска/германска публика, не е така. За Европа въпросите и най-вече отговорите на българския министър-председател са новост и екзотика.

Борисов призна, че снимките са напълно автентични. Обяснението му обаче как парите и кюлчетата са попаднали в нощното му шкафме, счупи тъпомера… и със сигурност всеки, който е прочел интервюто, се е смял на българите как търпят толкова години да ги управлява подобно чучело. „Красива жена лесно преодоляла защитата“ на Борисов. Възползвала се от него, за да направи компрометиращите снимки с пачките и кюлчетата злато в нощното шкафче. По време на интервюто, Борисов грабва дамската чанта на шефката на кабинета си, която седи до него, и  показва нагледно пред журналиста как в подобен аксесоар могат да се натъпчат 4-5 кюлчета и една дузина пачки. Така били внесени от мистериозната Мата Хари, която се намърдала в леглото на Борисов, приспала го и после го снимала с внесените отвън компромати.

„Личният ми живот е провал! Повече не искам да видя жена!“, рони сълзи и сополи Борисов пред немското издание, сякаш дава интервю за вестник „Лична драма“, а не за сериозно политическо издание.

Разбира се, Борисов не пропуска да замеси в интригата и вечния си опонент– президентът Радев. Радев бил в дъното на тази афера, бил виновен за снимките, и отделно, го следял с дрон. В пълен амок Борисов дори обвинява президента във връзка с чужди агентури. Но за наглия селски нрав на Борисов, подобни безпочвени обвинения са си напълно в реда на нещата. И нарежда за агентурите, без да му пука, че собствената мутро-мафиотска и агентурна биография е известна на цял свят.

Тезите на Борисов, изложени пред  „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, звучат толкова абсурдно и нелепо, че немскоезичните читатели на интервюто в сайта на медията масово са го взели на подбив. А на нас в България, тези глупотевини са ни до болка познати.

Но не може да не си зададем въпроса защо едно актуално политическо интервю, взето в началото на октомври, бива публикувано чак сега в края на ноември. Не мога да си представя, че толкова сензационно интервю случайно е отлежавало в редакцията на вестника почти два месеца.

Очевидно трябва да търсим причините другаде. Мога само да предположа какви биха могли да бъдат те. Дали пък редакторите на медията не са се изчервили от срам и дълго не са размишлявали да публикуват ли това срамно интервю, което злепоставя един не само доказано прогермански политик, а и плод на политическото инженерство на ХДС-ХСС и немската фондация „Ханс Зайдел“ (както любезно ни информира германската дипломатка Гудрун Щайнакер)?

Дали пък чашата на търпението на създателите на Борисов и ГЕРБ (Меркел и „Ханс Зайдел“) вече не е преляла?

Единственото, което не мога да повярвам, е, че някой във вестника си е въобразил, че това интервю ще изчисти образа на българския министър-председател в очите на германската и българската публика. Skandalno.net

Автор: Проф. Искра Баева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. НАТО ЕС БОРИСОВ ГЕШЕВ ТЕРОРИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВОТО ВИ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ САМО БРАТУШКИТЕ СА В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ

  2. Два месеца са се чудили дали да подкрепят Борисов за следващите избори. Явно щом са го публикували, няма да има вече германска подкрепа. Сиромаха! Жив да го ожалиш. Ама той май още не се е светнал, че в света не остана голям брат, който да го подкрепя.

  3. Радев, ако и сега премълчиш и не потърсиш отговорност от една самозабравила мутра, народа ще свали доверието си към тебе. Как можеш да търпиш един закоровял измамник и престъпник да те клевети не само от прозореца на джпката му, но и пред чужди медии: че си бил агент на чуждо разузнаване, че го следиш с дрон, че пращаш в спалната му агентки с пачки и кюлчета. Какво падение! Осъзнай се Радев, иначе ще стане късно.

  4. КЪМ ПСЕВДОНИМА РАДОЙ РАЛИН !

    Приятел стана ми Радой,
    Защото много книги пусна той.
    Разкази есета и разни факсимилета
    Пише дращи и се смей
    Няма място да живей !

    Хумор някакъв захванал
    От преди войната изостанал
    Карал Чапек бил поет
    Ала хуморът е в ред

    Пише, дращи и твори
    за следващите бъднини !
    Де да можех и Аз така
    До него да се долепя

    И стихоплетство да творя
    Кат поет да се родя
    Във “Стършел” хумор да нареждам
    От чужбина да превеждам !

    Ала малко ме е страх
    “Стършел” благ ухилен
    Със облак стършели подсилен
    Бързат и летят, Гърба да набодат !

    Тогава леле, мале,
    Няма що да се захване
    Де легнеш, седнеш няма как
    Ще дремеш маршировка в крак !

    Никой не може да прегърнеш
    И на приятели да се обгърнеш ….
    Да беше хапнал ме Лъва
    Щях някак да го понеса,

    А то стършел и оса
    Ме жилнаха въ Гърба-За !

    Стефан Чолаков
    28 октомври 1981 – Затвора Враца
    6

  5. Няма нужда да се чудим защо интервюто с този простак и малоумник не е публикувано близо два месеца! Ами проста и елементарна е истината -защото инженерите в германия са същите по манталитет и визия като него и най-вече оная тлъста свиня меркел,елементарна до мозъка на костите си,но на някои беше удобна и седи сума време и тя и управлява държава!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *