Проф. Иво Христов: Путин предупреди Румен Радев за СТРАШНА Опасност от Турция, която грози България! Виж Тук:

Русия е предупредила България, че влиянието на Турция в страната ни нараства застрашително и много опасно. Това се е случило преди 4 години на срещата между Румен Радев и Владимир Путин в Сочи на 22 май, 2018 г. Това разкри социологът проф. Иво Христов. (Малцина може би си спомнят как тогава след 3-часовия разговор между двамата президенти, Путин покани Румен Радев за още един 40-минутин разговор на 4 очи). И днес Иво христов заяви, че знае в подробности за какво точно са си говорили.

„Ако Турция продължи своето възходящо развитие, това ще означава край за България. И той няма да настъпи зрелищно, както някои си го представят. Просто бавно и полека България ще бъде засмукана от енергията на бурно развиващата се страна“, коментира проф. Иво Христов.

Съвременния елит на Турция гледа на България като на историческа грешка. Недоразумение, което е станало възможно преди 140 години заради прищевките на руския император. А българските политици с нищо не доказват обратното.

България днес попада в центъра на геополитическите амбиции на Турция, които се простират от Босна и Херцеговина на северозапад, до Сирия на югоизток. Под управлението на Ердоган Турция засили работата по неоосманския си проект – за политическо приобщаване на бившите територии на Османската империя към Анкара.

А фактът, че Владимир Путин е отправил подобно предупреждение към България, означава, че дегенеративните процеси вече са назрели.

Държавата ни е особено уязвима, тъй като в момента е точно обратното на това, което е Турция – млада нация, с бум на раждаемостта и интензивно развиваща се икономика.

„Днес страната ни се намира в най- тежкото си положение от 130 години насам“, категоричен е проф. Иво Христов. И изброява основните причини, заради които може да се твърди, че България умира:

Демографска катастрофа: Младото и активно население изтича в посока Западна Европа. Раждаемостта никога не е била толкова ниска в 130- годишната история на съвременна България.

Деиндустриализация: Въпреки фалшивите хвалби на управниците ни, че много сме се развили, е очевидно, че България не притежава абсолютно никакви икономически мощности. А доколкото ги има, те са собственост на западни компании, които не плащат данък, изнасят парите си в чужбина и по никакъв начин не участват във формирането на националния ни БВП.

 България няма гаранции за националната си сигурност. Упованието на българските управляващи, че НАТО ще ни пази военно, изглежда по- измамно отвсякога. Първо, защото Алиансът е сериозно застрашен от разпад. И второ, защото Турция е на крачка от напускането на военния съюз заради конфликта си със САЩ. И когато това стане – ръцете на Анкара ще са развързани за военни интервенции срещу съседите й. Освен това, структурата на българската армия е разрушена, а редуцирания й наличен състав е напълно деморализиран. Преди седмици излезе доклад на МО, според който военните ни сили вече не могат да изпълняват дори задълженията си по Конституция, а именно – да пазят границите на държавата.

Развиваща се и процъфтяваща Турция е сериозна заплаха за България. Но катастрофа за нас ще е и ако се случи другия възможен сценарий – разпад на южната ни съседка. Заради опитите на САЩ да създаде независима кюрдска държава, в момента териториалната цялост на Турция е под сериозна заплаха. Защото при такъв вариант, кюрдите ще отцепят минимум една трета от територията на Турция. А при евентуален разпад на Турция, мигрантската вълна буквално ще помете България, предупреждава проф. Иво Христов.

„Очевидно е, че българския елит разчита на Европа да ни храни, а на САЩ да ни пази“, коментира още изтъкнатият социолог. Но нито едното ще стане, нито другото. Излизането ни от ЕС е много лош сценарий, тъй като оставаме изцяло беззащитни срещу турските амбиции в региона. А САЩ пък показаха, че охраната им струва много пари и не само пари…

Най- големият и чудовищен проблем, който изкристализира от коментара на проф. Иво Христов е, че България е прекалено слаба – така слаба, както никога не е била в 130-годишната си история след Освобождението. 

Прекалено немощни сме, за да сме самостоятелни и да водим политиката, която наистина отговаря на нашите национални интереси. А сме такива, защото политическият ни елит бе създаден в западните централи и натоварен със задачата да подари България на Запада във вид на послушна и безропотна колония. От което се възползваха и ЕС, и САЩ, и Турция.

А докато ни управлява продажна западно-колониална администрация, няма как да водим национална политика. Просто защото в момента не сме нито нация, нито суверенна държава. А презряна и напълно нищожна американска колония. И територия със затихващи функции. Затова и сега, за пореден път в историята, единствената надежда за спасение на българския род е във възхода на братска, славянска и православна Русия. За да живее България! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Превъоръжаването ни, може да направи Индустриална революция
    (Анализ на „Булг-стратфорт)
    .
    Приятели,
    .
    Продължават опитите, на корумпирани гербаджийски партийци и генерали (ужким деполитизирани…), да ни “пробутват” американски авиационен скрап на цената на диаманти…!!!
    .
    Най-важното при превъоръжаването днес е офсетната програма…!!!
    (Обратните инвестиции от производителя в България на същата стойност каквато са самолетите…).
    – Тази програма може да се превърне в ИНДУСТРИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ В БЪЛГАРИЯ…!!!
    (В Унгария тази офсетна програма, само за шест самолета “Грипен”, днес дава 5% от БНП на Унгария…, същото, със същите “Грипен” е и в Чехия…!!!)
    .
    Представете си нови свръх-технологични заводи за 6 милиарда…!!!

    Конкретно…:
    1. Португалските Ф-16А са ПОДАРЕНИ на Португалия от САЩ по програмата „Мир-ІІІ“, произведени са преди 50 години и бракувани преди 20 години…
    2. Италианските „Еврофайтър“ са от ПЪРВАТА серия и имат опростено оборудване само за бойни действия денем в прости метеорологични условия…
    (Италия не ги модернизира, защото с модернизацията излизат по-скъпи от новите…)
    3. Израелските Ф-16 са от първите серии и са приспособени само да удари по земни цели, като без прикритие от Ф-15 са обикновени мишени…
    4. Ф-18А са специализирани за удари по земни цели и кораби, излитайки от самолетоносачи и са доказано по-слаби от Миг-29… Последните серии Ф-18Е са безумно скъпи дори за американския флот, а в България целия военен бюджет няма да стига само за тях…
    5. „Рафал“ е най-ненадеждния и днес почти всички са по хангарите за ремонти, които са скъпи дори френските ВВС…
    6. Нови Ф-16 С/Д, блок 60+ са недостъпни за България, защото са скъпи почти колкото неуспешния Ф-35 и за да ги купим се изисква специално решение на Конгреса, каквото няма да получим, като ненадежден сателит…
    7. Единствения съвременен самолет е „Грипен“С/Д или „NG“ (Е), който тепърва започва да се произвежда… Той е всецелеви, и по-съвършен от всичко което лети в момента…, като използва само един от двигателите на Ф-18…!!!)
    .
    Сравнения за размисъл…:
    1. Новите Ф-16С/Д са почти три пъти по-скъпи, капризни са към чистотата на летищата (камъче от 3 мм. „праща“ двигателя за ремонт за 10 милиона долара), искат огромно и сложно наземно оборудване за между полетна подготовка, имат тройно по-продължителна и четворно по-скъпа поддръжка за 1 летателен час, от „Грипен“.
    2. Базовата цена и цената на пролетян час при Рафал и Ф-16 блок 60+ са два, два и половина по-скъпи от Грипен, при еднакви оръжия, а при най-новите Ф-18 три пъти.
    3. Рафал е най-ненадеждния самолет и дори във Франция около 80% чакат различни ремонти и части… и никой друг не ги купува.
    4. За придобиване на Ф-16 блок 60+ и следващите модификации, се иска СПЕЦИАЛНО РЕШЕНИЕ НА КОНГРЕСА и се продават само на най-надеждните съюзници на САЩ, което е немислимо за България…
    5. Времето за междуполетна подготовка, при еднотипни задачи, при Грипен е от два до шест пъти по-малко…
    6. Грипен е пригоден за къси и зле подготвени полоси и пътни участъци, а останалите „играчи“ изискват писти от поне 2 километра…
    7. Детска игра е, да се сравнят ЦЕНАТА НА ЛЕТАТЕЛЕН ЧАС от използването на Грипен в Унгария и Чехия, новите Ф-16С/Д блок 60+ в Полша и бракуваните португалски Ф-16А в Румъния…
    .
    И накрая…
    – Само за Грипен се предлагат „Офсетни сделки“ на 100% от инвестираните от България пари…!
    ДОРИ И САМО ЗАРАДИ т.7 ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЕРЕ ГРИПЕН…
    – Сделка без офсет са пари хвърлени на вятъра, какъвто е 60% от дълга Гърция…!!
    – Днес Швеция е с най-висока производителност на труда в ЕС, а България с най-ниската, но… от такива сделки не може да се краде заради двойно държавния контрол…, значи Борисов по-скоро ще си пререже сънната артерия, вместо да направи добро на българския народ…!!!
    .

  2. Интересно от къде Христов знае, какво са си говорили Путин и Радев на „четири очи“?…….СРС-та ли е ползвал?……..или този път, Фърчилков все пак е записал разговора, след като пропусна да го направи на срещата си с попа с антенката……

    • Ти гледай Боко в разговора си с другия „поп с антенка“ Папата дали не е записал. Че Гербераците са много по сведущи в тия СРС-ченгеджийски номера. Анонимен ти си просто един на*ран трол.

  3. ТОЧНО КАКТО ПРАВЯТ АЛБАНЦИТЕ С МАКЕДОНЦИТЕ, …..АЛБАНСКИЯ ЕЗИК ВЕЧЕ Е ОФИЦИАЛЕН,ПОЛОВИНАТА ОХРИДСКО ЕЗЕРА И Т.Н.

  4. Не е необходимо проф. Христов да е присъствал на разговорите дори нерегламентирано. Той не е Мичо Бейзадето или хаджи Смион от „Чичовци“, а ерудиран анализатор, който на базата дори на невидимото, стига до изводи и заключения, които не са в умствените възможности на простите анонимни алкохолици,дето бъкат из форумите като зелени летни смрадливки.

  5. С турците ще сме по-добре отколкото сме сега с европейците и гербаджиите, но естествено с руснаците ще сме най-добре.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *