ПРОТЕСТИ заливат страната! 50 хил. Гневни Тираджии: БОРИСОВ НИ ИЗЛЪГА, че се е Преборил с Макрон! Стана ОЩЕ ПО- ЗЛЕ! Виж Тук:

Поредната лъжа на Борисов и компания лъсна днес! Оказа се, че твърдението на евро-депутатите от ГЕРБ, че се преборили за отмяна на пакета за „Мобилност“, е нагла и безподобна лъжа. Припомняме, че вчера хората на Борисов самонадеяно обявиха, че победили френския президен. От месеци насам Еманюел Макрон натиска Брюксел за промени, които ще доведат превозвачите от Източна Европа до масови фалити. Българските шофьори обаче са категорични, че хвалбите на ГЕРБ са си чиста лъжа.

„Не ми е ясно това пиар ли е, или неразбиране на проблема. Случилото се въобще не може да се окачестви като победа! Случилото се е едно нищо“, коментира Красимир Лалов, зам.- председател на Националното сдружение на българските превозвачи.

Преди два дни Комисията по „Транспорта“ в Брюксел гласува текстовете от пакета за „Мобилност“. Някои отпаднаха, а други бяха заменени – с още по- тежки условия за шофьорите. Това разкриват българските превозвачи.

Това гласуване обаче е едва първото от общо 5 поредни, които трябва да се случат, преди да стане ясно дали пакетът за „Мобилност“ ще бъде приет, разясни евродепутата Ангел Джамбазки. В момента няма какво да се празнува, защото най- притеснителните текстове остават.

Явно евродепутатите от ГЕРБ са решили да се възползват от затишието преди поредното гласуване, за да си направят шумен пиар по родните медии. Нищо, че тежката истина съвсем скоро ще лъсне.

А какво всъщност се случи: Отпадна тежкото условие шофьорите на тирове да се прибират в страната си на всеки 21 дни. Но вместо това, в комисията решили камионите да се прибират в страната си на всеки 21 дни, и то с товар. А камионът няма как да се прибере сам, коментират абсурдното решение българските превозвачи. Тоест тук промяна няма.

Още едно ново абсурдно условие: Когато тръгне на път от държавата на регистрация, камионът трябва да е задължително натоварен.

При гласуването в Комисията е отпаднала категоричната забрана шофьорите да нощуват в кабините на тировете си. Вместо това било предложено да спят в тях, само ако са спрели на специални паркинги, които трябва да отговарят на много условия. Но такива паркинги все още няма построени, уточняват българските превозвачи.

Седмичната и намалената почивка на шофьора задължително трябва да е в хотел или на друго място, осигурено от работодателя, а не в кабината на тира. Но поне водачът не е задължен да се прибира вкъщи, както гласеше първоначалния текст на закона.

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че пакетът за „Мобилност“, предложен от Макрон, е ясен пример за двойните стандарти, които Западът прилага към работниците от Източна Европа.

Целта е източноевропейските фирми за превози да бъдат фалирани, защото подбиват пазара на големите западни компании, категорични са правителствата на Унгария, Полша и Словакия. Рамо до рамо с тях се бори и Чехия.

Превозвачите плашат с мащабни протести и референдум за излизане от ЕС

А как реагира българското правителство? Още в края на миналата година Бойко Борисов се зарече, че щял да използва евро-председателството ни, за да спре пакета за „Мобилност“. Но, както се вижда, никаква не я е свършил. Защото още при първото му гласуване в Брюксел, положението си остава все така тежко – хиляди български транспортни фирми остават да висят на косъм от фалита. На което Борисов и ГЕРБ отговарят с плоски лъжи и още по-инфантилен пиар.

Ако пакетът за „Мобилност“ бъде приет от Брюксел в настоящия му вид, 50% от българските фирми за международни превози ще фалират и 50 000 бг. шофьори ще останат без работа.

Ето защо, останали без подкрепата на собствената си държава, българските превозвачи готвят мащабни протести срещу двойния стандарт, на който ги подлага ЕС. Заканиха се и да предизвикат референдум за излизане на България от ЕС! А на нас от Skandalno.net не ни остава нищо друго, освен да ги подкрепим. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Подкрепям не само шофьорите, но и излизането на България от ЕС! Всички мои познати считат, че ЕС ни убива! Да бягаме, докато не ни е довършил!

  2. Робовладелството в България ни убива. Работа по 14 часа дневно над 70 часа седмично, мизерни условия на живот и минимална работна заплата. Командировъчни които може и да не получиш. Аз съм международен шофьор, мога да кажа че, интереса е само за българските робовладелски фирми и мафиотизираното ни правителство.

  3. САМО ИЗЛИЗАНЕТО ОТ ЕС И НАТО ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА НИ ОСТАВИ БРАТУШКИТЕ СА СЪС БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕБОЙ СЕ НАРОДЕ ЕВРАЗИЯ Е НАШЕТО СПАСЕНИЕ ОТ ГЕНОЦИДА И РАЗРУХАТА АКО ИСКАТЕ ДЕЦАТА НИ ДА СЕ ВЪРНАТ ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕС И НАТО

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *