Проф. Александър Маринов: Най- Големият КОШМАР на ГЕРБ ще се случи до 1 месец!

„Този парламент ще влезе в историята с това, че извърши най-големите престъпления към законотворчеството у нас“. Това заяви  политологът проф. Александър Маринов в свое интервю по радио „Фокус. Над 20 ключови закона бяха превърнати в престъпни. ГЕРБ хитро ги видоизмениха чрез преходни и заключителни разпоредби, така че да не се стигне до обсъждане и сериозна оценка на въздействието от тях.

„Страх прозира зад политическите декларации на управляващата коалиция за началото на новия политически сезон“, заяви политологът.

„За управляващите от ГЕРБ най- големият страх и ужас е президентът Румен Радев. Доколко е така, съдете от следното: Те за нищо друго не говорят. Но начинът, по който говорят за президента и скандалите, в които се опитват да го забъркат, на Радев само му помагат.“. Борисов и хората му треперят в див ужас от евентуални предстрочни избори. Защото това означава, че ще има междинен служебен кабинет, назначен от Радев. А такова едно правителство трудно би позволило ГЕРБ пак да фалшифицират изборите.

Президентът вече даде заявка, че този път няма да е толкова „мек“, както с първия си служебен кабинет, оглавяван от по-скоро десния проф. Огнян Герджиков. Радев се закани, че ако съставя ново служебно правителство, този път ще изчисти от корен гербаджиите в администрацията. С което шансовете на Борисов да манипулира изборите ще са доста по-малки.

БСП говорят за предсрочни избори, въпреки че личи известно притеснение по темата. То се дължи на факта, че ако не се вземат правилни и навременни мерки, изборната машина на Цв. Цветанов може отново да опорочи вота.

И ДПС, като ГЕРБ, бягат от предсрочни избори като Дявол от тамян. Причината е, че и леви, и десни категорично заявяват, че не биха се коалирали с тях за съставяне на кабинет. Но пък Борисов им подхвърля тайно по някоя и друга огризка от властовата трапеза. Червените обаче не биха се хванали на такава сделка. И хората на Доган се опасяват, че ако БСП спечели на предсрочни избори, те ще останат напълно изолирани от властта. Затова и върло настояват за програмното управление, където имат шанс да получат пай от баницата.

Тоест, през последните месеци всяка от партиите най-много говори за нещата, за които най-много я е страх да не се случат. По този начин и ГЕРБ, и БСП, и ДПС се стремят да преобърнат страховете си в кураж, както и да внушат на електората си, че не ги е страх. А всъщност страхът им прозира,“ коментира политологът.

Доверието в Народното събрание се е сринало до смехотворните 8%. Такова, каквото е било и през Виденовата 1996 г. г. Това означава, че народът не припознава това управляващо мнозинство и не е далече момента, когато народното недоволство ще избухне, за да помете този управленски елит.

„Парламентарната демокрация в България е компрометирана. Атмосферата е взривоопасна и е нужна само една искра, за да се повтори ситуацията от началото на 1997 г“., обобщи проф. Александър Маринов. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ГЕРБ ХАРИЗАХА НА ДОГАН, ТЕЦ ВАРНА ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ ПОДДРЪЖКАТА НА ДПС ЗА ОЩЕ МАЛКО ОЦЕЛЯВАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА. АПЕТИТА НА ДОГАНОВАТА ПАРТИЯ ОБАЧЕ Е БЕЗКРАЕН И ИЗНУДВАНЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА. БСП ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ КОАЛИРАТ С ТЯХ И ЗАТОВА И ДПС НЕ БЪРЗАТ ЗА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ДОКАТО МОГАТ ДА ДОЯТ ГРОБ И НАС ПО ТОЗИ НАЧИН.

  2. Дано но Герб Откраднаха Толкова Колкото Да Купуват 5 Подредни Избори с Послушната Мургава Зган Виште че Герберите не са тук щом има Проблем с Розовите Пантери но Б С П са на Прав Път Бес ТЕЗЕ С чАЛМИТЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *