Протестиращите направиха жива верига около Руската църква и блокираха движението. Иподякон Атанас Стефанов с ултиматум: До 24 часа Властта да отвори Руската църква

Иподякон Атанас Стефанов даде 24 часа на Властите да отворят Руската църква и пред нея анатемоса всички онези, които изгониха руските свещеници.

Свещеникът призова американската власт, която управлява България, да отвори църквата и да върне тримата свещеници. Той призова стотиците събрали се пред храма граждани да блокират движението по улиците на София в знак на протест.

Припомняме ви, че на 21 септември България изгони от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна църква в София и двамата му помощници с витиеватото обяснение, че духовниците представляват предполагаема заплаха за националната сигурност на страната.

Архимандрит Васиан е назначен за настоятел на подворието на Руската православна църква в София „Св. Николай Мирликийски“ на 7 март 2018 г. по решение на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.

В знак на протест хората, дошли да покажат подкрепата си за изгонените свещеници от Руската православна църква „Св. Николай Мирликийски“ блокираха бул. „Цар Освободител“ и спряха уличното движение. Това се случи въпреки опитите на полицията да предотврати спирането на автомобилния поток.

Спонтанно събралите се над 1000 души, отказваха да си тръгнат от пътното платно. Те се хванаха за ръце и направиха жива верига около храма. Всички протестиращи запалиха свещи и се помолиха за връщане на руските свещеници и за отваряне на Църквата.

Близо 500 човека се хванаха за ръце около Руската църква

Хората излезли на жълтите павета изразиха своя протест за изгонването на тримата духовници от православния храм. Пред множеството говори обществения анализатор и преводач Мажд Алгафари, който каза, че храм не се затваря. “Шпионите и агентите са в Министерския съвет”, каза той и призова да се съхранят всички храмове. “От МС посегнаха и на вярата ни, а тук вече трябва здраво да се брани. Трябва да защитим вялата си, защото изгубим ли нея, губим всичко”, заключи Мажд Алгафари.

Сред дошлите да изразят подкрепата си за духовниците беше политикът от БСП и журналист Страхил Ангелов. На събирането присъстваха и председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, Волен Сидеров, Симеон Славчев от партия МИР и др.

Припомняме ви, че на 21 септември българските власти изгониха от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна църква в София и двамата му помощници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Истината трябва да се разбира, а не да се защитава.
    Населението на България така и не иска да види истината, дори да му я начукат в тъпата чотура и все бяга след събитията. Не му се вярва, че тези на които се радва са му смъртните врагове и го заробват……… и препращат родината му в чужда държава с чужда сатаниска вяра.
    Така че е безсмислено да му се обяснява каквото и да е, защото не иска да го види.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *