Йорданов: От ДАНС са били принудени да гонят от руското посолство бавачки, чистачки, бояджии, за да направят бройката на Петков

Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито съм управляващ. От наблюденията в работата и контактите ми с Кирил Петков знам, че по темата за ДАНС той обикновено лъже. Знам, че предишният път, когато изгониха половината руско посолство – това беше по негово желание. ДАНС тогава казаха, че имат сведения за около 15 души, които извършват шпионска дейност. Но той каза: „Не ме интересува, изгонете 70 души“. Това заяви пред NOVA председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, коментирайки критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков към ДАНС на фона на шпионския скандал с руските духовници.

„Аз бях на срещата, на която извикахме шефовете на ДАНС, НСО и Военно разузнаване. Поканихме и Кирил Петков в парламента, когато стана тази история. И те разказаха за това събрание на МС, което не се е протоколирало. Дойдоха и председателите на ПГ в кабинета на председателя на НС и разказаха какви са били исканията на Кирил Петков. Как са били принудени да изгонят всякакви хора – бавачки, чистачки, бояджии, каквото се сетите, за да му направят бройката. Затова когато Кирил Петков сега говори за ДАНС – трябва да ви светне една голяма червена лампа в главата“, допълни политикът.

На въпрос ДАНС върши ли си работата, при положение, че при предишното експулсиране на хора от руското посолство ДАНС са имали данни за 15 шпиони, че са се занимавали с шпионаж, а са изгонили 70 души, Йорданов заяви: „Министър-председателят Кирил Петков, не си е свършил работата“. „Аз не съм оперативен работник. Но предполагам от филмите, които сме гледали, че като знаеш кои са шпионите, трябва да ги следиш, за да видиш с кои български граждани се срещат. Няма посолство, което да няма агентурни хора, Включително и нашата държава има такива. Искам да кажа, че обикновено ги следят, за да видят с кого от съответната държава се срещат“, подчерта той.

И допълни: „Гадният шпионин, този, който трябва да преследваме, е този, който предава собствената си държава. А в случая с руските свещеници – нямам представа, защото не съм от ДАНС, не съм и от другата страна. Но по принцип, когато посягаш на нещо, свързано с вярата, трябва да си готов да си понесеш последствията, защото хората приемат подобни посегателства крайно емоционално“.

Той коментира и идеята за реформи в службите. „Ние казахме, че тази идея е тъпа. Защото да обединиш военното разузнаване с гражданското разузнаване е глупава. Няма го никъде по света. В Америка да речем, има 17 разузнавателни служби и те не са обединени. Работят в конкуренция. И освен това, генерал Атанасов, така нареченият генерал Атанасов – той е човек, който има фиксидея той лично да контролира службите. Нямате представя каква амбиция беше да става шеф на комисията за СРС-тата. Всеки един парламент, в който аз съм бил. Там има фиксация. Предложенията, които той направи – граничат с желание за тотален контрол. Аз тирани не обичам„, категоричен е Йорданов.

И едно допълнение от Скандално.нет:

Защо Кирил Петков толкова яростно се е запънал да слее Военното и гражданското разузнаване? Защото военното ни разузнаване е единственото, което след 90-та година не разсекрети своите архиви. А в тях има данни за контактите на българската държава, нейни отделни представители и бизнесмени с Близкия Изток, Латинска Америка, Африка и пр. В тези дестинации е пълно с офшорни зони, които не са под контрола на САЩ и западните служби като цяло. Там е изтекло огромната част от ограбеното през последните 30 години българско богатство. Върху тези капитали, собственост на частни лица от България, искат да сложат ръка американците преди да с изтеглят от Европа и в частност от България.

Затова ЦРУ е поръчало на агента си Кирил Петков да слее двете разузнавания, за да получи юридически достъп до информационния архив на Военно разузнаване. След което с получената информация ще бъдат притискани и принудени българските собственици на тези капитали да ги прехвърлят под контрола на САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *