„Просто да се убиват руснаци“ е новата „почти религия“ на Киев! Западът ръкопляска просълзен!

Политическата година на Запад традиционно завършва с обобщаване на резултатите под формата на символични титли „Човек на годината“, „Събитие на годината“ и други подобни. В сегашните условия изобщо не е изненадващо, че почти всички възможни и невъзможни награди са присъдени на Украйна и лидера на режима в Киев Владимир Зеленски.

Наредено е тази година всички награди да се връчват на украинци – от Евровизия до последното регионално състезание, независимо какво и кой се състезава там. Ето само няколко примера от последните дни. В Холандия най-престижната награда за млади архитекти и художници, Римската награда, наскоро беше присъдена на 33-годишната украинка Леся Тополник за инсталацията „Без невинен пейзаж“. Според идеята на авторката композицията трябва да отразява „вината“ на Донбас за сваления малайзийски полет. Видите ли, регионът Донбас е твърде богат на ресурси (литий и редки земни метали), поради което Русия уж го е „завладяла“, а пътниците на самолета са станали невинни жертви. Както можете да видите, идеята е нелепа, а инсталацията е просто чудовищна в своя примитивизъм. Но политическата цел е постигната!

Или нека вземем друг пример. Киевските медии едва ли не приеха за своя „победа“ съобщението, че през годината американката Абела Дейнджър е станала абсолютен световен лидер по заявки за търсене на порнографски видеоклипове. Повод за гордост беше фактът, че порноактрисата е от „украинско-еврейски произход“. Направо Зеленски в пола! Ако в този жанр изобщо си струва да се говори за дрехи. Тоест в случая украинските корени на „победителя“ се откриват със задна дата. Само за да сме в крак с международните тенденции.

Кабинетът на украинския президент дотолкова свикна с подобни символични знаци на внимание от страна на Запада, че направо изпадна в шок от отказа на ФИФА да пусне видеообръщението на Зеленски на стадиона преди финала на Световното първенство. Учудващо е, че Киев не поиска украинският отбор да получи купата със служебни победи.

Но особено показателна е великолепната церемония, проведена миналата седмица в Европейския парламент в чест на връчването на Украйна и на Зеленски на наградата „Андрей Сахаров“ „За свобода на мисълта“. Показателна – защото точно в деня, когато шефът на Европейския парламент произнасяше панегирици на киевския режим в Страсбург, същият този режим без да се смущава, публикува снимки от набези на украинската служба за сигурност в десетки православни храмове. Въоръжени до зъби хора с бронежилетки нахлуха в килиите на монасите, преровиха личните вещи на духовниците и се изгавриха с вярващите (най-голямата християнска общност в Украйна), наричайки тази свинщина „контраразузнавателна дейност“. Понеже не откриха нищо. И всичко това в либерална Европа наричат „свобода на мисълта“!

Тоест не само, че не чухме от европейските правозащитници нито дума за осъждане на нападенията на украинските власти над църкви и манастири, официална Европа открито ги благослови и одобри, като връчи на разпоредилите ги наградата „Сахаров“. Все пак става дума за преследването на Руската православна църква – така се представят на западната общественост в медиите акциите на СБУ, независимо че самата църква се нарича украинска. Всичко руско сега, от гледна точка на идеолозите на западния либерализъм, може и трябва да бъде заклеймено, преследвано и унищожавано.

Ярко потвърждение за това е последният брой на рупора на европейския либерализъм – списание “Економист”. Без угризения на съвестта изданието публикува интервю с украинския главнокомандващ генерал Залужни. Неговите думи, които само допреди няколко години беше трудно да си представим на страниците на подобни издания, са: „Най-важният опит, който придобихме и който изповядваме почти като религия, е, че руснаците и другите врагове трябва да бъдат избивани. Просто избивани. А най-важното е, че не трябва да се страхуваме да го правим. И това е, което правим.“

Тези думи са много важни за разбирането на същността на всички онези военни престъпления, извършени от подопечните на Зеленски и Залужни. Ако си спомняте, в първите седмици след началото на специалната военна операция в руската военна и експертна общност бяха изразени някои илюзии относно украинската армия. Бяхме убедени, че не трябва да причисляваме откровените нацисти от различните доброволчески батальони и Националната гвардия към редовните военни, които воюват по устав, съобразен с правилата на войната и не биха извършвали кланета на цивилни. Затова мнозина бяха толкова шокирани от кадрите с убийствата на военнопленници и цивилни. Извършители в повечето случаи бяха най-обикновени редови бойци в униформа на въоръжените сили на Украйна.

Думите на Залужни в интервюто му в „Економист“ красноречиво обясняват, че военните престъпления на неговите подопечни не са инициатива на последните, а целенасочена политика на командването. Дори не политика, а „почти религия“, както сам се изразява той. Не е ли това и причината за преследването на духовенството на православните църкви – все пак сега в Украйна истинската религия е заменена от култа към убиването на руснаците. Това обяснява и варварския обстрел на жилищни райони на градовете в Донбас – все пак там живеят основно руснаци, които според украинския генерал трябва да бъдат „просто избити“. Човек може да си представи как би се реализирала „почти религията“ на любителя на свастики Залужни в Донбас и Крим, ако някой в Русия насериозно реши да се вслуша в идеята на Зеленски Русия да изтегли армията си от тези райони до границите отпреди 2014 г.

Но дори и да приемем, че тази налудничава идея на Наркомана се превърне в реалност, трябва да разберем, че тази „почти религия“ няма да се ограничи до бившите граници на Украйна. Според Залужни руснаците трябва да бъдат избивани винаги и навсякъде. Което още веднъж потвърждава необходимостта от привеждане на спецоперацията за изпълнение на всички първоначално поставени от руския президент цели пред нашата армия. В противен случай заплахата за руските граждани ще съществува постоянно, където и да се намират.

Но не по-малко показателен е самият факт, че подобни думи бяха публикувани на страниците на западни либерални издания. Невъзможно е “Економист” да си позволи да публикува директни призиви за убиване на евреи, афроамериканци, украинци – и когото и да било! Разбира се, това съвсем основателно би се възприело като подбуждане на етническа омраза или проява на расизъм и ксенофобия. Редакторите на списанието, без съмнение, разбират това. Но в случая с Русия всички табута и ограничения са напълно премахнати, всички журналистически стандарти и етични кодекси са напълно изоставени! Никой не се притеснява от тези думи.

Засега кориците с лидерите на киевския режим, виновни за военни престъпления, са придружени от снежинки и противотанкови заграждения. Западните публикации все още се притесняват да публикуват снимки на тези лица със свастики, опитвайки се или срамежливо да заглушат използването на нацистка символика от украинските генерали, или несръчно да оправдаят или опровергаят този факт.

Докато присъждат званието „Човек на годината – 2022“ на Зеленски, някои от тях все още се опитват да му припишат някакви заслуги в свещената борба за „демократични ценности“. Например британският вестник “Файненшъл Таймс”, обосновавайки присъждането на тази титла на Зеленски, го нарече „знаменосец на либералната демокрация“. Това не пречи на американското списание “Тайм”, обяснявайки подобен избор, да признае Зеленски за авторитарен лидер, който „хвърля политически опоненти в затвора, обвинявайки ги в държавна измяна“. Такава ми ти либерална демокрация!

В същото време е ясно, че съдбата на този „човек на годината“ (както всъщност и на цяла Украйна) не притеснява никого на Запад. Същият “Файненшъл Таймс”, разпознавайки в Зеленски защитника на световната либерална демокрация, директно намеква, че Западът се нуждае от него само по време на войната, след което почти сигурно ще трябва да се отърве от него. Какво пък, не им е за първи път. Нека си припомним съдбата на едни кървави диктатори, които Вашингтон възхваляваше, докато давеха народа си в кръв, а после гнусливо се отричаше от тях, когато се озоваваха в изгнание.

Например, какъвто беше случаят с никарагуанския диктатор Анастасио Сомоса, на когото Белият дом отказа политическо убежище. Между другото, баща му, основател на династия от корави авторитарни лидери на латиноамериканска държава, точно като Зеленски сега, беше почетен от списание “Тайм” като борец за западните ценности, защитник на континента от „комунистическата зараза“. Няма съмнение, че съдбата на сегашния джобен диктатор на Украйна, след като стане ненужен на своите господари, ще бъде незавидна.

Ако някой има някакви съмнения, може да прочете скорошната програмна реч на началника на Щаба на отбраната (аналог на Генералния щаб) на Великобритания адмирал Тони Радакин. Изнасяйки речта си в същия ден, когато бойци на СБУ претърсваха православни църкви в Украйна, британският висш офицер радостно говори за факта, че „авторитарна Русия“ и „световни демокрации“ всъщност са се сблъскали в Украйна. „Русия губи, свободният свят печели“, обяви адмиралът.

Забележете какво липсва в тази бравурна формула, далеч от реалността. Точно така, тук няма Украйна. В речта си Радакин потвърди готовността на Лондон да подкрепи режима в Киев „до последния украинец“ – реплика, изказана от тогавашния британски премиер Борис Джонсън още преди началото на специалната военна операция. Но офицерът не каза нито дума за това дали самата Украйна печели.

И ако го попитате директно за това, адмиралът със сигурност ще бъде много изненадан от формулировката въпроса. За него Украйна е просто бойно поле между „свободния свят“ и Русия. Може ли бойното поле да победи някого? Ето защо адмирал Радакин, както и всички многобройни премиери на Великобритания тази година, и директорите на предварително програмираните конкурси за „Личност на годината“ изобщо не се интересуват какво ще се случи с това поле в края на битката , без значение как ще завърши. И още повече, не ги интересува какво ще се случи със самия Зеленски, който им предостави страната си като военен полигон и народа си като жертва.

Владимир Корнилов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. ПУТИН ИМ ВРЪЧВА НАЙ ГОЛЯМАТА НАГРАДА,ЗАЛИЧАВА ГИ ОТ КАРТАТА.МИНАЛО БЕШАЛО!ЗЕЛЕНСКИ КАПУТ! ВЯРНО,ЧЕ ПО КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА!

    • Как ги заличава като пусна най-големите престъпници – азовците, които се предадоха в „Азовсталь“. И за които руснаците се кълняха, че за нищо на света няма да ги заменят, даже в думата имаше предложение да приемат закон, че нацистките военнопрестъпници не подлежат на замяна.Закон не приеха, а напротив, извъртяха се на 180 градуса и не само ги замениха, но и пуснаха 200 азовци срещу 53 руснаци, ама сред тях Медведчук, кум на Путин.Вой се вдигна тогава по руските форуми, но факта си е факт – азовци се прибраха живи и здрави в къщи, а дали след това са били награждавани и с какво, не съм следила, но май и такъв момент имаше.

      • Азов не се прибраха поживо по здраво вкъщи. В турски затвор са. Ердоган е гарант по сделката между Русия и Украйна. Вярно, че затвора повече прилича на хотел, но е факт- затворници са и не могат лично да участват в бандеровските пъклени дела на киевската хунта.

      • В день объявления в России частичной мобилизации произошел один из крупнейших обменов военнопленными с Украиной — на родину вернулись 55 российских военных в обмен на 215 украинских, в том числе бойцов полка «Азов»*, взятых в плен при осаде «Азовстали» в Мариуполе. Киев также передал России бывшего народного депутата и лидера движения «Украинский выбор» Виктора Медведчука. Многим «азовцам» грозила в ДНР смертная казнь по обвинению в военных преступлениях. Их освобождение вызвало негативную реакцию у российской патриотической общественности. RTVI разбирался, как готовился обмен и кого включили в итоговый список.

        Как готовился обмен
        21 сентября произошел масштабный обмен пленными между Россией и Украиной. Посредниками в переговорах выступили президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган и наследный принц Саудовской Аравии Мухаммед бен Салман.

        Украине вернули 215 военнопленных, большинство из которых члены запрещенного в России полка «Азов», взятые в плен на «Азовстали» в мае 2022 года. Россия же смогла вернуть 55 военнослужащих и лидера самой крупной, ныне запрещенной на Украине, партии «Оппозиционная платформа — За жизнь» Виктора Медведчука. На родине его обвиняют в госизмене, он находился под арестом с начала марта 2022 года.

        Принц Салман никак не прокомментировал обмен. Эрдоган назвал его важным и не последним шагом на пути к прекращению военного конфликта. Минобороны России дало краткий комментарий: «были обменены 55 военнослужащих, которым в плену грозила смертельная опасность».
        Детали обмена раскрыл президент Украины Владимир Зеленский. С его слов, операция по обмену готовилась довольно долго.Зеленский утверждает, что Россия предлагала за Медведчука — 50 «азовцев», однако, «украинская сторона добилась увеличения этой цифры до 200».

        «Отдать Медведчука в обмен на наших воинов — не жалко. Он прошел все следственные действия, предусмотренные законодательством. Украина получила от него все, что необходимо в рамках уголовных производств», — сказал Зеленский.

        Когда начались переговоры по обмену, президент Украины не уточнил, но еще 18 апреля СБУ выложило «видеообращение» Медведчука, в котором он просит Владимира Путина обменять его на жителей Мариуполя. 21 мая, спустя пять дней после сдачи «азовцев», председатель комитета Госдумы России по международным делам Леонид Слуцкий рассказал, что Москва допускает возможность обмена пленных бойцов «Азова» на Медведчука. «Мы изучим вопрос возможности обмена Медведчука на „азовцев“. Не мы — ЛДПР, а те люди в Москве, которые имеют такие полномочия», — сказал депутат.
        Со слов Зеленского, труднее всего было включить в список обмена морпехов и пятерых командиров «Азова» — Сергея Волынского (позывной «Волына»), Святослава Паламара («Калина»), Дениса Прокопенко («Рэдис»), Олега Хоменко и Дениса Шлега. При содействии Эрдогана их включили в список с условием, что до конца конфликта они будут за пределами Украины — в Турции.

        Среди 215 пленных, которых отпустила Россия, были также 10 иностранцев, среди которых пять граждан Великобритании, двое — США и по одному из Марокко, Швеции и Хорватии. Девять из них участвовали в боевых действиях в рядах Иностранного легиона Украины, и одного подозревали в шпионаже в Запорожской области. Всех иностранцев представители принца Салмана вывезли в Саудовскую Аравию, откуда они отправятся на родину.
        Кого обменяли помимо командиров «Азова»
        Кого вернули в Россию кроме Медведчука — неизвестно. Минобороны и журналисты, допущенные на аэродром Чкаловский, куда прилетел борт с военнопленными, не назвали ни одного имени. Информация о том, что среди них были российские пилоты не подтвердилась.

        Список освобожденных украинских пленных появился в тот же день. В нем есть несколько известных имен.

        Например командир 1-го отдельного батальона морской пехоты Вооруженных сил Украины полковник Евгений Бова. Он воевал в Донбассе с 2014 года, а весной 2022 года был награжден званием героя Украины «за героическую оборону Мариуполя».

        Следственные органы России и ДНР подозревали его в совершении преступления по статье 356 УК РФ («Применение запрещенных средств и методов войны»). Бову обвинили в расстрелах мирных жителей Мариуполя. Бывшие подчиненные дали на него показания. Так, в июне 2022 года морской пехотинец Анатолий Перец сообщил на допросе, что расстрелял мирных жителей по приказу своего командира.

        «У ангара возле магазина мы заметили шесть человек гражданских. Вышли на связь с помощью радиостанции, сообщили. Команда пришла — в живых не оставлять. Мы отработали из стрелкового оружия, автоматов АКС-74М калибра 5,45 мм. Я целился в грудную клетку. Не видел, куда попадал», — рассказал на допросе Перец.

        По совокупности преступлений полковнику Бове в ДНР грозила смертная казнь.
        Обменяли и лидера диверсионно-штурмовой группы «Медведи SS» Александра Кравцова. Это формирование, входящее в состав «Азова», действовало с 2014 года в Донбассе и совершало диверсии в основном с помощью беспилотников. Согласно материалам уголовного дела, которое передала в суд прокуратура ДНР, их жертвами стали более 100 человек, в том числе пленные. Кравцов признал вину и рассказал, как на «Азовстали» они зарезали пленного солдата. Кравцову и его соратникам также грозила высшая мера наказания.

        На свободу вышел Николай Кущ, известный под позывным «Фрост». Он вел популярный на Украине тик-ток эккаунт MrFrostovik и телеграм-канал «Танцуй убивай». Там он выложил ролик, на котором он застрелил пленного российского морского пехотинца, а затем станцевал у его трупа. В его роликах также зафиксированы мародерство, стрельба с крыш жилых домов и глумление над телами погибших

        На одном из видео в канале Куща «азовцы» из БТР расстреливают группу мирных жителей, идущих по тротуару. В мониторе бронетранспортера, через который производилось прицеливание, отражается лицо стрелка, в котором позже опознали бойца «Азова» Константина Никитенко (позывной «Фокс»). Суд ДНР признал его виновным в военных преступлениях, ему как и Кущу грозила высшая мера. Никитенко также обменяли.
        Ролики Куща принесли известность на Украине и его другу из «Азова» Давиду Касаткину (позывной «Химик»), который публиковал посты про убийство пленных бойцов ДНР. В сеть было выложено видео, где Касаткин говорит с пленным старшиной по имени Эдгар, труп которого потом нашли со следами пыток. Он также оскорблял главу Чечни Рамзана Кадырова, угрожал его матери и дочерям

        Касаткин тоже вошел в обменный список. Кадыров в своем посте по поводу обмена «азовцев» намекнул, что Касаткин за время нахождения в плену «сполна ответил за каждое свое подлое слово, горько пожалел и слезно раскаялся в содеянном».

        Кроме того, на свободу вышли медийные «азовцы»: пресс-секретарь батальона Дмитрий Казацкий (позывной «Орест»), который пел во время обстрелов «Азовстали» песню «Стефания», и Екатерина Полищук (позывной «Пташка»), по данным ДНР — снайпер, по данным Украины — гражданский медик. Она тоже стала известна благодаря видеороликам с «Азовстали», где пела песню про Бандеру.

        Реакция в России
        Обмен «азовцев», над которыми собирались устроить трибунал в Мариуполе, а также иностранцев, часть которых уже приговорили в ДНР к смертной казни, вызвали недоумение и возмущение не только у военкоров и военных блогеров, но и у Кадырова. Глава Чечни написал, что «крайне не доволен обменом» на украинских условиях и тем, что обменяли «азовцев».
        «Я понимаю, наверху в Минобороны и ФСБ гораздо виднее, но я считаю, что признанных террористами преступников нельзя менять на военнослужащих. Я бы понял, если был бы равноценный обмен — военнослужащего на военнослужащего, агента на агента. У нас полно пленных ВСУшников, которых хоть сто к одному меняй, так еще останутся», — написал Кадыров.
        =================================================
        Хайде сега брой от 215 главорези колко са в турски затвор – цифром и словом 5/ПЕТ/ нечовека. А останалите 210 са си по живо и по здраво в къщи, а най-вероятно отново на фронта.

  2. Путин може да заличи несъществуващата държавица окрайна, но мръсното укронацистко племе не иска.
    Тази паплач плъзна по джендърхалифата, като ние ще плащаме за бъдещите им престъпления.
    Доведоха тази паплач в България, за да ни превърнат в русофобска територия и обезбългаряване на родината ни.
    Тепърва ще патим много от укрогнидите, предали собствения си народ и Бог.
    Който не разбира, че превръщат България в една миниОкрайна е за съжаление.

  3. За България означава гибел и морална разруха ,ако не се събуди и даде шанс на доброто! Със Русия до Русия само така ще се спаси!

  4. РАМАЗАН КАДИРОВ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ВЕЛИК НАШ БРАТ ЧАКАМЕ ТЕ С ОБИЧ ИДВАЙ С БАТАЛЬОНА СИ !

  5. Няма да ни оставят лесно.
    Много добре знаят каква е цената ни и ролята ни.
    Отдавна ни обявиха за враг. Преди хиляда години.
    Според мен тук ще бъде голям водовъртеж.
    Изходът е ясен- не е ясна цената, но си заслужава!
    Знайте си цената и си върнете самоуважението!
    Да, ние ще бъдем втората Осрайна!
    Как ще се спаси България- когато се върне към тялото си като неизменна част от тялото.

  6. А някои ме критикуват за възприелите от техния филтър “възторжени” изказвания:
    Ще отговоря така: не ме е срам, че проявявам емоции и спонтанност!
    Много добре знам, че матрицата точно това иска да убие!
    Не само, че не се срамувам, ще застана зад всяка моя дума!
    Ако някой се е почувствал обиден от това, че си позволих на непознати хора да им кажа, че ги ценя и обичам- извинете!
    Това чувствам и това беше моят начин да го изразя!
    Да, ценя ви и ви обичам!
    Матрицата да върви на м****** си!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *