В Бахмут Руската Армия УНИЩОЖИ Най-Елитните Украински Батальони! Чуждестранната OPFOR и 93-та украинска бригада са вече в историята

Украинското военно командване прехвърля в Бахмут всичките си налични стратегически резерви след тежкото поражение на елитните сили на OPFOR и напълно унищожената от ЧВК „Вагнар“ 93-та украинска механизирана бригада.

Руснаците безмилостно затягат обръча около украинската армия: Тежки боеве се водят и в полукръг от селища около гр. Бахмут – по улиците на Пригодно, Опитне и Клещеевка. Превземането на тези три села ще позволи на руската армия да разгърне атаката си към Бахмут от 3 посоки и да прекъсне единственият останал път за снабдяване на украинските сили и от запад.

Вътре в града се водят ожесточени градски боеве от източната страна, като руската армия вече е превзела и прочистила жилищния район до индустриалната зона, докато украинците се опитват да се укрепят в центъра на града.

Източници от силите на Вагнер съобщават, че силите им вече са пробили и по бул. Федор Максименко към южната част на Артемовск (Бахмут).

На фона на чудовищния руски натиск украинците укрепват силите си, като прехвърлят още две бригади- 4-та от Киев и 46-та от Полтава. И двете са част от стратегическите резерви на Киев.

В същото време украинската администрация заличи 93-та бригада, която бе почти напълно унищожена. Малцината оцелели от това формирование са преместени в пункта за постоянна дислокация в село Черкаси в Днепропетровска област. 93-та бригада „пое“ всички изстрели на руската артилерия в Бахмут.

Шокиращи са видеата от боевете в Бахмут. Украинските сили се опитват да избягат през огнен ад с експлодиращи около тях руски снаряди. Друга украинска група е блокирана в сграда и се бие докрай…

ВИЖ ВИДЕАТА ТУК

Елитните въоръжени сили на Украйна са унищожени!

Елитното подразделение на украинската армия понася тежки загуби в битката за Бахмут.

214-ти батальон OPFOR е създаден с подкрепата на НАТО. Обучението на войниците от това подразделение беше подготвяно по натовски стандарти от западни военни инструктори. Подготовката е извършена по стандартите на армиите на Северноатлантическия алианс и в батальона има много професионални чуждестранни наемници.

Към този батальон бяха присъединени също и най-опитните и боеспособни войници от украинската армия.

След началото на ударната руска офанзива през последните две седмици срещу Бахмут, украинското ръководство беше принудено да хвърли и тези най-елитни свои сили в битка след като ВСУ претърпя колосални загуби както за отбраната на града, така и в други части от фронта.

Според няколко различни оценки загубите на украинската армия в момента се изчисляват средно по един батальон с убити на ден.

„Вече е известно, че много войници от 214-ти батальон OPFOR са пленени. Някои от тях са били принудени да се предадат, но има и такива сред тях, които са дезертирали и умишлено предпочели живота в руски плен пред смъртта в окопите.

214-ти батальон OPFOR е на най-предните позиции в Бахмут и на ръба на пълното унищожение. В най-добрия случай останалите в него войници ще бъдат заловени. Но повечето от тях вероятно ще загинат трагично в „машината за месо“ в Бахмут, твърдят руски военни източници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. СЛАВА НА РУСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ!СЛАВА! БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е С ВАС!!!ПОБЕДА БРАТЯ,ПОБЕДА !!!

  2. Леле мале, Мечката много се е ядосала!
    Чудя се как спят тия обявени от вчера за легитимни нейни цели военно- политически елити?!
    Тия пухчета верно ли си спят, че не се отнася за тях?

    Бабо Мецо, Лъвът ти е приятел!
    Като дойдеш- гледай ред сълзи ред сополи от гейландия!
    Чакаме те- с питки и мед!
    Прииииятелко…

  3. ЛЕЛЕ,ЛЕЛЕ,СТАВАТ И ЧУДЕСА! БАЦЕЕЕ,БЕГАЙ,БЕГАЙ! ЧЕ МЕЧКАТА ИДЕ!!!МРЪСНИЦИИ,ЩЕ ВИ ЛИНЧУВА НАРОДА !КОПЕЛЕНЦА ПРОДАЖНИ,ВСИЧКО ЩЕ ПЛАТИТЕ,С ЛИХВИТЕ ДАЖЕ!

  4. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА ПРАВОСЛАВНА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД Н И К О Г А С Н И К О Г О НЕ СМЕ ТЕ ЗАМЕНЯЛИ И Н И К О Г А НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ФАШИСТКИ САМО ВЪЗРАЖДАНЕ АТАКА И ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО ОСТАНАХА ДО НАРОДА И ВАС РУСКИ СВЯТИ БРАТЯ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ ИДВАЙТЕ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ !

  5. То хубаво, ама вчера зеления беше в Бахмут- как пък една бомбичка не падна покраи него.

    • Зеления им трябва жив за да подпише капитулацията. Какъвто и да е, се води законно избран президент и той трябва да подпише за да няма спорове и непризнаване. Не че пак няма да има, де, но поне излишни поводи не искат да дават на Запада и САЩ.

    • Коментираха за холивудския му филм в Бахмут- как не се чу едно свистене от нападение, та вероятно с актьорите им е заснето на друго място, в някое студио.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *