Прокуратурата: Целта на Хакерите от ТАД Груп е била ДА СЪБОРЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО и Цялата Политическа Система на България! Пратили са данните от НАП на Стотици Световни Медии!

„Разполагаме с показания на служители в „ТАД Груп“, които свидетелстват, че колегите им, замесени в хакването на системата на НАП, са издирвали и копирали данните на конкретни фирми и физически лица, заемащи високи постове в управлението на държавата“, заяви днес на специален брифинг прокурор Евгения Станкова, завеждащ отдел „Антитероризъм“ в Специализираната прокуратура.

Прокуратурата: Няма данни Кристиян Бойков и Иван Тодоров (на снимката) да са извършили хакерската атака срещу пари или за друг вид лично облагодетелстване

Тя обяви още, че лични данни на над 5,1 млн. български граждани са били копирани и предоставени от хакерите на различни телевизии и сайтове в цял свят. Световни медии като Би Би Си и Ройтерс също получили хакнатата информация.

„Данните са излезли извън територията на България, което създава заплаха за националната сигурност“, обяви Станкова.

„На собственика на сайта за разследвания „Биволъ“ хакерите са изпратили тези данни 2 седмици преди да обявят публично, че са разпробили системата на НАП. Засечен е и скрит чат между един от обвиняемите и собственика на сайта“, каза още Станкова. И поясни, че киберпрестъпниците приоритетно са копирали и сортирали данните на лица от висшето ръковоство и управлението на държавата.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за най-тежка мярка задържане под стража за собственика на ТАД Груп Иван Тодоров.

Същият бе арестуван вчера на летище София във връзка с разследването на теча на лични данни от НАП, заради който бяха задържани служителят на фирмата Кристиян Бойков и търговският й директор Георги Янков.

Делото по случая ще бъде разпределено на конкретен съдебен състав, който предстои да се запознае с доказателствата и да насрочи съдебно заседание, на което да се произнесе.

Прокуратурата настоява за постоянен арест на Иван Тодоров по причина, че имало опасност той да се укрие. (Което е малко странно, при положение, че той доброволно се прибра в България, знаейки че ще бъде арестуван- б.а.).

„Собственикът на ТАД Груп не е съдействал на следствените органи, отказал е да им предостави паролите на компютрите, които са иззети от фирмата му“, заяви още прокурор Евгения Станкова. И добави, че от офиса на фирмата освен компютри са иззети още сървъри и флаш памети.

Прокурор Евгения Станкова

„Целта на това хакерско мероприятие е била да създаде хаос, усещане за социална нестабилност у населението, така че то да се настрои отрицателно срещу правителството. Това е акт, целящ да срине действащата в момента в България политическа система. Искали са да всеят в населението усещане за нестабилност и го постигнаха. Сега хората сменят личните си карти и се притесняват да не им продадат колите и имотите, каза още прокурорът.

Станкова бе категорична, че целта на всяването на паника е била да се дестабилизира държавата и правителството, както и разтройване на дейността на НАП. Според нея сега всички служители на НАП били притеснени и приходната агенция не можела да функционира нормално. Засега нямаме информация някой да е платил на ТАД Груп или персонално на собственика й за хакерската атака срещу НАП. Може да са действали и по идеалистични подбуди“, допуска прокурор Станкова. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Хайдее, първи подривен отряд „Черните хакери“ открива революционната борба срещу мракобесието на бай Пъзлан. С много партизански филми се е назобила прокуратурата, а трябва да гледат само „Батман и Робин“. Кинкалериите спешно зареждат бели конци, че това дело може да създаде голям дефицит в мрежата.

  2. Щом искат да сменят системата, трябва да ги подкрепяме с всички възможни средства с които разполагаме ние, експлоатираните от експлоататорите.

  3. Похвално желание! Ама тези световни медии нищо не могат да направят.Ние отдавна сме станали за смях-сега малко повече,все едно!А световните политици много добре знаят какви маскари са българските управници ! Направо като подигравка ми звучи поздравлението на Американския конгрес за сключената сделка!

  4. РЕШЕНИЕТО Е САМО СМЯНА НА СИСТЕМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ХАКЕРИ ИМАТЕ НАРОДНАТА ПОДКРЕПА

  5. Глупости,тези са работели за чужденци,искали са да превземат държавата ни.Трябва да ги осъдят.
    И са искали да превземат България и да я предадат на чужденци изцяло!
    Предатели!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *