Пригожин приветства преврата в Нигер: „Те се отърваха от Западните си колонизатори“

Шефът на ЧВК „Вагнер“ определи преврата в Нигер като идване на дългоочакваната независимост за народа на тази страна.

Ръководителят на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин похвали нигерския военен преврат. Той определи това като чудесна новина и предложи задочно на новото правителство услугите на своите бойци, за да възстановят и пазят реда в африканската държава, предаде Ройтерс.

В свое аудиопослание в Телеграм-канали на „Вагнер“ Пригожин, не споменава дали „Вагнер“ има роля в преврата, но го описва като „празник, защото най-сетне се е случило дългоочакваното освобождение на народа на Нигер от западните му колонизатори„.

https://twitter.com/BBCAfrica/status/1684795499260342272

Случилото се в Нигер не е нищо друго освен дългоочакваната победа в десетилетната борба на народа със западните му колонизатори, с онези колонизатори, които му налагаха своите експлоататорски условия„, казва Пригожин и допълва, че тези колонизатори се опитват със зъби и нокти, със сетни сили да запазят властта си в Африка и наложените от тях правила и условия, за да продължат да я експлоатират, така както са го правили през последните 500 години.

Пригожин определя преврата в Нигер като празник за нейния народ, който най-после е постигнал своята независимост. „Останалото ще зависи несъмнено от гражданите на Нигер и от това колко ефективно ще бъде новото управление там„, допълва той. „Но основното е, че те се отърваха от западните си колонизатори„, се допълва в съобщението.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Те скоро и кенгурата в Австралия ще се отърват от западните си колонизатори, само ние ще си ги дондуркаме до последно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *