Президентът уговаря БСП да оттегли подкрепата си за правителство на Слави и ИТН

БСП по никакъв начин да не подкрепя правителството на „Има такъв народ“. Такъв натиск упражни администрацията на президента Радев върху социалистите днес часове преди заседанието на Националния съвет на партията. Още рано сутринта депутати от „БСП за България“ са получили есемес с указание от Николай Копринков – секретаря на Румен Радев по вътрешната политика и гражданското общество, научи „Skandalno.net“. Никой от червените обаче не призна да е получавал съобщение от президентския човек.

Достатъчно показателно е, че след края на заседанието на Националния съвет на БСП, излезе Нинова и съобще пред журналистите, че решение не е взето: „Окончателното решение дали БСП ще гласува „за“ правителство на Пламен Николов и ИТН ще вземем на „един по-късен етап“.

Нинова каза още: Леко притеснителен е факта, че в декларацията на ИТН за приоритетите на бъдещото им правителство отсъстват някой важни за БСП акценти. На Националния съвет обсъдихме и решихме, че ако ИТН не успеят да съставят кабинет и третия мандат дойде при нас – БСП ще предложим действащия в момента служебен кабинет да бъде одобрен от парламента за редовен такъв, обясни Нинова.

Не зная дали колеги са получили есемеси от Копринков, но послания откъм президентството правителството на ИТН да не бъде подкрепено, има, коментира наш източник от Столетницата. Хора, изключително близки до президента Румен Радев, наистина звънят на членове на пленума на БСП и обсъждат с тях, че няма да е добре ако БСП подкрепи соросоидния проекто-кабинет на ИТН, добави той.

От вчера срещу предложения от ИТН вариант на кабинет започна остра атака и служебното правителство на Румен Радев. По-рано днес премиерът Стефан Янев на извънредна пресконференция попита многозначително кой е редил кабинета на ИТН. Шефът на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов също публично разкритикува предложеното правителство и обясни, че то няма особено големи шансове.

Преди него пък бившият шеф на кабинета на Радев и настоящ евродепутат от БСП Иво Христов излезе с пост във фейсбук, с който призовава БСП да не дава подкрепа на „кабинет на сараите“.

Ето целия текст на Христов:

ДПС се опитва да подмами БСП да подкрепи кабинет на сараите, който самата ДПС не подкрепя открито. Това е покана за екзекуция. Нинова трябва да разбере, че ИТН не е политически проект на Слави, а на Доган.

Ако БСП приеме да подкрепи правителството на Пламен николов, ще поеме отговорност за чужди грехове – тези на ГЕРБ и ДПС (създателите и келепирджиите на корупционния модел) и ще загуби моралния си облик.

Това е недопустимо.

Кабинетът на ИТН, ако въобще се състои, трябва да разчита на гласовете на своите явни и задкулисни създатели. За да е ясна отговорността. БСП не е сред тях и няма място сред тях. Това е партията, която години наред се бори с мафиотския модел на Борисов“, завърши Иво Христов. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИМА НАРОДНАТА ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ РЕДОВНО

  2. Заглавие от сайта „Афера“ за мътенето на водата от някои – „СГЛЯДА НА БУДЖАКА С ПРОКОПИЕВ и ИВАН КРЪСТЕВ ПРЕЦАКВАТ СЛАВИ, БСП И ЧАСТ ОТ И,БНИ. ЗАЕДНО С РАДЕВ СЕ МЪТИ ПРАВИТЕЛСТВО С ДБ /СНИМКИ/“

  3. Проблема с лигитимното управление на изпълнителната власт в държавата ни е от изключителна важност. Това, което предлага ИТН, като политики и начин на управление е несериозно и безсмислено. Ако бъде оставен служебния кабинет поне 15-20 месеца, да стабилизира икономиката и да се отворят нови хоризонти, ще е най-добрия вариант. Министрите от служебния кабинет се справят добре и вече са „набрали скорост“. Убедени сме, че ще се справят по-добре, от какъвто и да било друг кабинет, на който ще му трябват поне три месеца да влезе в крак. Да не се притесняват толкова партийните централи, нали има парламент и плаващи мнозинства, които всеки момент могат да спрат управлението на служебния кабинет. Този вариант е по-добър от всеки друг. Няма време!

  4. НАРОДНАТА ВОЛЯ И ЖЕЛАНИЕ Е СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОСТАНЕ РЕДОВНО ЗАВИНАГИ В ИМЕТО НА НАРОДА ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

  5. Що си мислиш, народеее, че на някой от тия михлюзи са му изгоряли въшките за тебе???? Всеки сега е на пост и на власт за лична изгода .В колониалното ни блато нищо съществено няма да се случи ако ги гледаш отстрани и чакаш друг да ти вдигне и върже гащите!

  6. Нинова, престани да шикалкавиш. Слушай какво ти казва Радев.Той е по-мъдър от теб. Слушай и какво иска суверена. Народа не иска кабинета на шоумена, скалъпено от разни типове със съмнително минало.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *