Преди минути: Путин предложи на България 50 % по-евтини нефт и газ, ако напуснем ЕС и Влезем в ЕврАзийския съюз! $3 млрд. на година срещу $1 млрд. от еврофондовете! Виж Тук:

Руското правителство е внесло в Държавната дума проект за изменение на закона за търговията с петрол и природни суровини. Той е съгласуван с президента, съобщават на сайта на кабинета. Основната и най-интересна за нас, българите, промяна е превръщането на „отстъпката Газофлот“ в универсална държавна политика, както и крупното увеличаване на размера й.

Припомняме, че отстъпката „Газофлот“ е отстъпка на руската държава в цената на природния газ за приятелски страни. Така например Беларус и доскоро Украйна купуваше руски газ на цена с 35 % по-ниска от пазарната. В замяна на това руският Черноморски флот ползваше безплатно военните си бази в Крим, според който договор Москва имаше право да ги ползва до 2042 г. Това държавно решение за продажбатана евтин газ беше изключение единствено и само за Беларус и Украйна. И то облекчи изключително много икономиката на Украйна, а Виктор Янукович си направи добре сметката, и отказа да се присъедини към сриващия се ЕС, с надеждата да влезе в ЕврАзийския съюз с неговите евтини суровини и енерго-източници.

Огладнелите и зажаднели за ограбване на чужди държави западняци обаче му спретнаха преврат… Украйна пое твърд курс към Европа… И сега плаща на Русия скъпи и прескъпи газ и петрол, а икономиката й колабира.

Сега Путин очевидно иска да превърне тази преференциална политика във всеобхватна и ясна, а не да се договаря страна по страна.

Според новия законопроект на руското правителство, всяка държава от ЕврАзийския съюз, както и страните, сключили споразумение със съюза, или „кандидатки“ за членство внего, ще получават с 50% по-евтини газ и петрол.

Ако законът бъде приет от руската Дума, което е почти сигурно с оглед на мнозинството от 70 % депутати от управляващата партия, това означава, че България би могла да спестява около 3 милиарда долара годишно от разходи за руски петрол и газ.
В момента за тази цел страната ни харчи около 6 милиарда долара на година.

Добиването на статут на „кандидат“ за член в ЕврАзийския съюз става с декларация от точно 1 страница, подадена в централата на ЕврАзийския икономически съюз в Москва. Малко хора знаят, че кандидатстването в организацията всъщност не ни задължава в крайна сметка да влезем, в случай че много се страхуваме от „руската мечка“.

Да не говорим, че сумата от 3 млрд. долара годишно, която бихме си спестили като членове на ЕврАзийския съюз далеч надвишава нетната ни печалба от еврофондовете, която към момента е под 1 милиард евро, и то ако ни платят всичко. В момента това не се случва, защото за да пести пари, ЕС непрекъснато ни измисля всевъзможни нарушения и ни налага глоби.

Но дори да се приеме пълният размер на ползата от еврофондовете, то той е точно 3 пъти по-малък от разликата в цената на скъпите нефт и газ, без отстъпката. Хич да не отваряме и дума пък, че еврофондовете са едва до 2020 г., след което плащанията към бедна България спират… и държавицата ни остава на минус, на волята на Господ и Провидението.

Очевидно е, че управляващите в Русия са подбрали точния момент за изключително примамливото си предложение за набиране на нови страни – членки в Евразийския съюз. Защото само след 2 години много източноевропейците ще си зададат ребром въпроса: „Защо ни е изобщо този ЕС, след като дори парите спря. Но пък ни остави в наследство милиони арабски мигранти, гей паради и третополови същества.
Дали България ще е първата страна, напуснала ЕС, за да се присъедини към Евразийската икономическа общност. Надали! Защото много преди нас да се възползват от новия руски закон чакат унгарецът Орбан и чехът Земан, които далновидно поддържат силно приятелски отношения с Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

  1. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕ САМО ЗА ПЕТРОЛА И ГАЗТА И И БЕЗ ТЯХ ПАК СМЕ СЪГЛАСНИ ЗАВИНАГИ ДА СМЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО С БРАТСКА РУСИЯ И ВИНАГИ СМЕ ИСКАЛИ НО НЯМАШЕ КОЙ ДА НИ ЧУЕ НА 18 ЯНУАРИ МОЖЕМ ДА ИЗВИКАМЕ С ПЪЛЕН ГЛАС ПРЕД НДК ЗА ДА ЧУЯТ И ГОСТИТЕ НА БОРИСОВ ОТ БРЮКСЕЛ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСКАМЕ ВЯРВАМЕ И ОБИЧАМЕ САМО БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е НАШАТА НАДЕЖДА И ОПОРА НАШАТА ОБИЧ И МЕЧТА СЛАВА НА ВЕЛИКАТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА РУСИЯ ОБИЧАМЕ ВИ БРАТУШКИ НА ТОЗИ СВЯТ НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА ДА НИ РАЗДЕЛИ ГОСПОД ДА Е ВИНАГИ СЪС ВАС И ДА ВИ ПАЗИ ПО ХУБАВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАС НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НАПРЕД НАРОДЕ КЪМ ЕВРАЗИЯ ТАМ НИ Е МЯСТОТО С НАШИТЕ БРАТЯ

  2. КРАЙ НА РОБСТВОТО В ЧУЖБИНА КРАЙ НА БЕДНОСТА И ГЛАДА В БЪЛГАРИЯ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ВИЕ ОБЕЩАХТЕ ДА СЛУЖИТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА НАРОДА ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС НАС НИКОЙ НЕ НИ ПИТА НИЕ СМЕ НЕЗАКОННО В ТЕЗИ МАФИОТСКИ СЪЮЗИ ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ НАШЕТО МЯСТО Е ДО БРАТСКА РУСИЯ САМО ТОГАВА И ГОСПОД Е С НАС ЗАРАДИ РАЗДЯЛАТА СБРАТУШКИТЕ И ГОСПОД НИ ИЗОСТАВИ НАСТРАДАХМЕ СЕ НАМИЗЕРСТВАХМЕ СЕ НАРОДА ЗАГИВА ДЕЦАТА НИ БЯГАТ ИСКАМЕ СИ БРАТСКА РУСИЯ САМО ТЯ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ РАЗПИЛЯНА И ОГРАБЕНА БЪЛГАРИЯ И ОТНОВО ДА Я СЪЖИВИ ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ

  3. СКАНДАЛНО. НЕТ. НЕ НАМЕРИХМЕ ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ЦИТИРАНИЯ ОТ ВАС ПРОЕКТ ЗА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ТЪРГОВИЯ С ПЕТРОЛ И ПРИРОДНИ СУРОВИНИ. В РУСКИТЕ САЙТОВЕ-ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ ЛИПСВА. НА САЙТА НА ДЪРЖАВНАТА ДУМА ДАЖЕ НЕ МИРИШЕ НА ПЕТРОЛ И ПРИРОДНИ РЕСУРСИ.НОВА ГОДИНА И ДЯДО МРАЗ ПОЧТИ ПРИКЛЮЧИХА С РАЗДАВАНЕТО НА ПОДАРЪЦИТЕ. РАНО Е ЗА ЗАЯВКИ ЗА НОВАТА ГОДИНА И ЖЕЛАНИЯ ЗА ПОДАРЪЦИ. МОЛИМ ВИ ДА БЪДЕТЕ ПО-АКУРАТНИ ПРИ СЪОБЩАВАНЕТО НА ПОДОБНИ НОВИНИ. ВЪЗМОЖНО Е НЯКОЙ ДА ПОЛУЧИ ИНФАРКТ И ДА НЕ ВЗЕМЕ УЧАСТИЕ В РАБОТАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПО ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО. ЦИТИРАЙТЕ ИЗТОЧНИЦИТЕ, КЪДЕТО МОЖЕМЕ ДА НАМЕРИМЕ ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПУБЛИКУВАНОТО ОТ ВАС. ОЧАКВАМЕ И ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАШАТА ОБЕКТИВНОСТ. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА.

    • Все още е законопроект. Тепърва предстои да мине за гласуване през руската Дума. А информацията е от пресцентъра на руското Външно министерство.

  4. ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ САМО С ПРЕГРЪДКАТА НА БРАТСКА РУСИЯ ЩЕ ВЪЗКРЪСТНЕ БЪЛГАРИЯ ОТ РАЗРУХАТА И БЕДНОСТА САМО БРАТСКА РУСИЯ МОЖЕ ДА ВЪРНЕ НАПУСНАЛИЯ РОДИНАТА БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ВЪЗКРЪСТНАТ ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА ЩЕ РАЗЦЪФНАТ ЦВЕТЯТА И НАПУСНАТИТЕ ДВОРОВЕ НАРОДА ЩЕ ПОЧУВСТВА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА ЩЕ ИМАМЕ РАБОТА БЛИЗО ТРИ МИЛИОНА ОТНОВО ЩЕ БЪДАТ СЪС СЕМЕЙСТВАТА СИ НЕ РОБСТВО В ЧУЖБИНА А ДОСТОЕН ЖИВОТ В РОДИНАТА ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА БЕЗ БРАТСКА РУСИЯ ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ СПАСИМ ИСКАМЕ СИ НАШИТЕ ВЕЧНИ ОСВОБОДИТЕЛИ СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ

  5. 45 г. не ви ли стигнаха? То бива бива мазохизъм ама чак пък толкова. Айде няма нужда!!!

  6. Momcheta mnogo dobur e duhyt vi ala po eftino za prodavachite ne oznachava po eftino z kupuvachite ,ne zabravqite ,cenata nikoga nqma da se promeni i parite nqma da ostanat za ikonomikata prosto prestupnicite shte si smenqt shemata na po eftiniq matrql

  7. Дружество за борба с измислените новини каза:

    Идиоти са онези, които са повярвали на този фейк!
    Българите не се продават и България не е за продан – това го разбраха вече и в Москва. (Само русофилистиците не могат да го схванат).

    • Българите не се продават- тях ГИ продават безродниците и те си траят…

  8. Дружество за борба с измислените новини каза:

    Вий някога знаме Христово

    развяхте за благо човешко –

    строшихте ни игото тежко,

    а днеска ни носите ново!

    И пак не ви мразим (не крия:

    обича ви още народа);

    но любим и свойта свобода,

    стократно пµ любим я ния.

    За тоз кумир ние се бием

    и с чужд, и със близък упорно

    и няма ний врат да превием

    пред никакво иго позорно!

    О, колко ви, братя, жалея!

    О, как би желал, братя клети,

    свобода и вам и за нея

    кат нас да живейте и мрете!

  9. Кому са нужни тези фалшиви новини? Просто залъгват хората, за да водят статистика какви са нагласите на хората по определени теми.

  10. Поредните простотии от хора, които се опитват да манипулират общественото мнение.

  11. Абе братя българи, излезте от компютърните си черупки, разходете се малко по черните пътища български, СЕЛАТА УМИРАТ, ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО Е МАСОВО,ЦЕНИТЕ ГОСПОДА У НАС СА ПО-ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ В ЩАТИТЕ И КАНАДА, при смешни доходи.Здравеопазването е платено, образованието фиктивно, земеделието ни е колониално (слънчоглед , царевица и жито)АБЕ ВИЕ СЛЕПИ ЛИ СТЕ, ЗА 45 ГОДИНИ СТИГНАХМЕ ЕВРОПЕЙСКО НИВО, СЕГА СМЕ СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ. ВЪВ ВТОРИЯ ГРАД ПЛОВДИВ УЛИЦИТЕ И ТРОТОАРИТЕ СА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ И НЯМА НАЧИН СКОРО ДА СЕ ПОДНОВЯТ. ВИЕ ВСИЧКИ ПИСАЧИ СЛЕПИ ЛИ СТЕ, ПРОСТИ ЛИ СТЕ, КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ БАЙДЪНОВА АМЕРИКА, която и без друго се тресе по шевовете.Слезте на земята, на нашата и се огледайте. Няма начин да ви поствам снимки, ТРАГЕДИЯТА У НАС Е КОЛОСАЛНА.

  12. Хайде някой от всезнайковците да посочи друга държава да си е купила изтребители на чертеж, платени години преди построяването на завода и да чака такива от пробната серия по 200 милиона парчето с огромни експлоатационни разходи. Защо и са на България такива, когато за същите пари можеше да си купи не 8 бройки, а няколко ескадрили по 12 бройки, ЗАЩО ????? влезте в Уикито за цените. МАЛОУМИЕТО НИ ВЕЧЕ Е БЕЗ ГРАНИЦИ, затова четете Соломончо и крадлата Поптодорова и изпадайте в политически ОРГАЗЪМ. Пък ако не ви харесва отечеството, бягайте в центъра на бившата световна империя Лондон, там толкова много са крали, че всичко е позлатено.

  13. Какво добро видяхте от ЕС и НАТО? Че ни закриват реактори, че не карат да купуваме техни втора ръка Ф-16? Не забравяйте че и ние плащаме членски внос в ЕС, който е съпоставим с това което ни отпускат като милостиня и при това ако спазваме всички техни условия. За НАТО да не говорим. Крайно време е да почукаме на вратата на Евразийския Съюз или БРИКС.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *