Преди минути: Мутафчийски поиска „най-твърди мерки“ срещу Коронавируса след нови 4 болни от COVID-19 (С ВИДЕО)

Още четири случая на заразени с коронавирус обяви тази вечер Кризисният щаб за борба с коронавируса у нас. Пробите са излезли късно днес. С тях общият брой на регистрираните към днешна дата в България заразени от COVID-19 става 41. Да се въведат най-твърди мерки срещу разпространението на коронавируса- за това призова правителството в официалното си изявление ръководителят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той предложи още по-твърди мерки, според които работещи ще останат само хранителните магазини, бензиностанциите, аптеките и банките.

Само за ден заразените с коронавирус се увеличиха с 30%, каза ген. Мутафчийски. Случаите на инфектирани станаха 41, като днес само се увеличиха с нови 10, посочи той.

Очевидно много хора все още не осъзнават за каква опасност става въпрос. Много хора не си стоят у дома, а обикалят по улиците.

Само за ден заболелите се увеличиха с 30%, каза ген. Мутафчийски. Случайте на инфектираните станаха 41, десет само за деня, посочи той.  Мерките дотук не дават резултат. Задава се епидемия с невиждана ярост в нашата реалност. Затова не ме питайте по телефона какво ще стане с фризьорските ви салони и фитнес зали, а бъдете по-дисциплинирани, за да спасите живота си и този на близките ви, каза Мутафчийски. И не скри, че по-строгите мерки се въвеждат, защото хората не се съобразявали масово с ограниченията. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Съгласен съм и с най-твърдите, драконовски мерки за забавяне или в по-добрия случай ограничаването на разпространението. Истината е, че колкото и да ни облъчват с информация, повечето хора не осъзнават опасността. Мотая се из улиците, събират се по все още работещите заведения и много рядко да се срещне някой с маска. Ако някой пък има съзнанието да си я постави правилно, гледат го и се побутват, сякаш е извънземен. Да, при тас е така, не знам в другите населени места положението. Психозата при съвестните ярко контрастира с безхаберието на невежите. На първо място е ограничаването на контактите, дори по възможност да не се излиза навън или поне да е само по неотложни задачи. Само с маски!!! Предпазват или не здравите, т.к. не се знае кой е заразен и разнася вируса, всички задължително с маски! Държавата уж се грижи за населението, но не раздава безвъзмездно маски… Погрижи се сам за себе си, за да ти помогне и Господ! Така, че щом имат пари за цигари, кафета и алкохол, ще намерят пари и за маски. При качеството на сегашния тензух да се ушият 8-слойни, предпазването е отлично! По модел на някогашните многократни, с които работеха в здравните заведения. Да обхващат плътно носа и устата, а и очила най-добре. Да се сменят на два часа, често миене на ръцете и спазване на дистанция най-малко от един метър. Дрехите да се оставят на простора поне за няколко часа, за унищожаване на вируса. /Пране е най-добре, разбира се./ Това е, нека бъдем асоциални за известно време, нечувана криза е! Миене, възможно по-често миене на ръцете и това е, не е сложно! Ако се мобилизират всички, ще преодолеем пандемията. Жалко е, че народът ни дотолкова е опростачен, че не знам какво трябва да се направи, за да се дисциплинира поне сега. Хора, осъзнайте се и спрете да щъкате насам-натам като мухи без глави! Като не пазите себе си, не разнасяйте заразата! За Бога, спрете се, развлеченията няма да избягат!

  2. Мутафчийски иска да се затворят техническите магазини и домашните потреби. А като ми изгори телевизора няма от къде да си купя нов. И няма да гледам генерала (не че това ще е голяма загуба). Но да няма от къде да си купя ел. крушка.
    По-добре да се следят продавачите в бакалниците за вируса. И да разрешават малко хора да влизат едновременно в магазина и аптеките (то в аптеките не е необходимо – там и без това няма маски).

  3. Ще видим как ще се спазват тези мерки и най-важното, ако се спазват, ще помогнат ли. Разделението вече го има. Не всеки може да си позволи да легне и да чака, кога светът ще реши този проблем. Икономическата система не е отменена, живеем по нейните правила. С една дума, веднага след уважаемият професор, трябваше да излезе Горанов и да каже, той какво ще направи за родителите и сънародниците си. Това обаче не се случи. Първа разлика с останалите засегнати. Много може да се разсъждава, но отново се оказа, че щабът не е щаб и губим войната на щабно ниво. Българите отново ще се спасяват сами.

  4. ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ БЕЗ ЗДРАВНА И СОЦИАЛНО ИКОНОМИЧЕСКА ПОДКРЕПА НА ОГРАБЕНИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И ХУНТАТА МУ ГЕРБ МАФИОТИТЕ Е ГЕНОЦИД ВЪРХУНАРОДА ПО НАРЕЖДАНЕ НА НАТО ЕС И САЩ ВАКСИНАТА СРЕЩУ КОРОНОВИРУСА Е БЪРЗО ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС КОЙТО ИСКА ДА ЖИВЕЕ НА ПЛОЩАДИТЕ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  5. Щабът има тежката задача да спаси човешкия ресурс и го прави успешно, така че не е нужно да се мрънка. Всичко останало е в ръцете на ББ, Горанов и шайката им. Протестите трябва да са насочени към правителството, тъй като не обезпечават населението и го обричат на смърт от глад! Генерал Мутафчиев ни спасява от смъртоносна болест, Тиквата плюе върху усилията му и ще ни убие от глад!

  6. Ей,не разбрахте ли че в тази страна никой вече НЕ ВИ ВЯРВА?За тридесет и кусур години от богата държава разни крадци и некадърници като тези я превърнаха в световен просяк!Спрете да говорите глупости и се омитайте! Вие нямате нито знанията нито ресурсите да спрете каквото и да е предизвикателство,та и сега .Народът вместо да се крие по къщите трябва да излезе и да омете тези некадърни ‘управляващи’

  7. А кой управляващ интелектуален запъртък разреши фитнеса, публиката по стадионите и дискотеките?

  8. Интересно ми е защо не поиска и твърди мерки срещу сифилиса. Той и в тази област не е специалист!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *