Пребитият с тръби в лудницата в Курило лекар почина

Москов1Пребитият в психиатрията в Курило лекар д-р Илко Иларионов е починал снощи  в „Пирогов”.

Тази неприятна новина  съобщи по bTV  министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Стана ясно, че убитият в клиниката за душевноболни е страдал от хронично заболяване и не се е лекувал за пръв път там. Министърът разпалено заяви,  че името на медика не бива да се съобщава по медиите, защото това опетнявало паметта му и кой знае защо/?!/ пречело на разследването.

Трябва да се пази  дискретност по случая, каза министърът, без да обясни защо, но призна,  че лекарят е бил бит вътре в болницата през нощта, а побойникът е  друг лежащ  там пациент. Побоят е спрян чак след намесата на полицията, или полицията се е намесила след сигнала на персонала, така и не стана ясно от разпаленото изказване на Москов.

Той лично бил  разпоредил проверка по случая и  призова медиите да не търсят грозното, гадното и сензационното в случая, защото това, според него било порнография от страна на медиите.

Москов категорично  отрече, че пребитият  е изпаднал в криза, след като е бил съкратен от 5-а Градска болница по точно министерско негово разпореждане. Мъжът е имал заболяването от години.

И все пак няколко въпроса към д-р Москов. След като се знае заболяването на лекаря, защо след съкращението никой не се е погрижил да му помогне и то се е отключило? Защо да е неделикатно да се споменава името на един пребит лекар, след като на всички убити или загинали имената не са тайна? И ако се грижите толкова много за съсловието и здравеопазването, защо в Курило няма яка охрана, или тя спи нощем? Няма начин жертвата да не е викала, да не се е борила, когато са я налагали с тръбите. Къде е бил персоналът, къде е била охраната, защо явно агресивният пациент не е бил в отделна стая или с усмирителна риза? Или в името на икономиите не е имало нощен екип, не е имало охрана, а пациентите са лекувани на принципа – който оживее?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Абе, Москов! Вземи се гръмни бе! Продължавай с „реформите“ и нито един жив пациент няма да остане. Целта ще бъде изпълнена на сто процента.

  2. А Москов няма ли кой да го върже в Курило? Затам си е човекът.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *