Правителството и депутатите нарушиха нагло закона! Кой ще им потърси сметка?

Правителството няма да решава сега темата за клас „Прослужено време“, заяви  министърът на финансите Владислав Горанов след като се срещна  с работодателските организации направо  при премиера Бойко Борисов.

„Само чрез диалог можем да откриваме разликите и да решаваме проблемите. Премиерът сподели, че не му харесва този тон от последните дни, при който синдикатите се инатят и искат да запазят някакви остарели комунистически придобивки за работниците.

Но както казах, това ще го решаваме през есента. Новата национална среща  ще се проведе в началото на септември, защото сега всички излизаме в заслужен годишен отпуск и парламентът и министрите! През август ще се работи само при извънредни ситуации.

Опаааааааа!

Как така?

Защо така?

На работниците ще се отнемат заслужените добавки за изработените от тях години, а хората, които искат да им ги отнемат, изобщо не зачитат трудовото законодателство и законите в страната!

Правителството встъпи в длъжност в началото на май!

Депутатите се заклеха в началото на април!

Едните са „навъртели“ четири месеца работа, другите три.

По каква логика излизат в „заслужена почивка“, след като в Кодекса на труда ясно е записано, че трябва да имаш стаж най-малко осем месеца, за да добиеш право на платен отпуск?

Депутати и министри друго качество хора ли са?

За тях не важат ли законите, които са приети от самите тях?

Или кодексът е за обикновените работници, които превиват гръб в заводите, в частните фирми, на полето, или по хотелите. Там даже я карат съвсем без отпуска, а някои и без почивни дни. И не смеят да гъкнат, защото ще ги уволнят.

Народните ни избраници обаче са пълни непукисти.

Никой не може да ги уволни, дори и народът, който ги е избрал и който им е работодател.

Министрите пък са подчинени само на Борисов и единствено на него.

Сега ще си „ваканцуват“ цял месец, понеже се преумориха от работа, а после с нови сили ще започнат да приемат мракобесни антинародни закони.

Ако им позволим…

11 септември наближава.

Наистина ли ще излезем на площадите и ще ги изметем?

Вярваме, че този път – ДА!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. „…11 септември наближава…“
    Моля, обяснете ми, какво означава това?

  2. Кой си мисли, че това е правителство??? Та това е сбирщайн корпорация, управлявана от нисша твар. От такива очаквайте всичко. Това,че в безродното събрание се карат, като последни метачки в тоалетна,не означава,че са разединени и не се поддържат. Та нали точно така разрушиха държавата,
    на принципа–аз на теб, –ти на мен. Така, че каквото и да сторят, не е изненада. Изненада ще е тогава, когато работят за народа. Храним си една тумба мародери–какво искаме в замяна тогава. Да се съобразяват със закони??? Наглостта и безочието им, не им позволяват да бъдат обективни. Могат да бъдат само ехидни–каквито са в същност. Какво ли е събрано в думичката партия ???????????????????

  3. Следете нещо смислено и красиво това лято – романа-сериал, посветен на жените на България: kralicatanakrastavicite.wordpress.com

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *