Полицаите излизат на Протест, искат по-високи заплати! Ще ги подкрепим ли?!

Полицаите се готвят за поредица от протести. Исканията им са за по-високи заплати. Това стана ясно от изявленията на най-големия полицейски синдикат – СФСМВР.

Гневът на ченгетата назрял, след като се разбрало, че само някои от тях са взели еднократно по 650 лева за чутовната им борба с коронавируса. Оказва се, че двама полицаи на една и съща длъжност, свършили една и съща работа, са взели различни възнаграждения. Освен това полицаите искат от властта на Борисов 30 процентно увеличение на заплатите, както това се случи в някои други държавни сектори.

От СФСМВР настояват за незабавно стартиране на преговори за увеличение на полицейските заплати от 1 януари. В противен случай се заканват, че ще излязат на протести – първоначално локални, а после и масови.

Ето какво точно пише в съобщението на полицейския синдикат СФСМВР:Явно правителството смята, че МВР, което заедно с медицинските работници в цялата страна изнесе най-голямата тежест на прилаганите мерки и продължава да търпи най-тежките последствия от кризата, не е заслужило материален стимул. Натрупаните хиляди часове труд, положен от колегите при всякакви метеорологични условия, в непосредствен контакт с карантинирани и болни, стотиците заболели служители, рисковете от заразяване предвид първата линия на борба с коронавируса, на която се трудят, явно са недостатъчни, за да се избегне такова силно дискриминационно и обидно решение на правителството„, заявяват от СФСМВР.

А ето как читателите в социалните мрежи посрещнаха тази новина:

Петър: Ооо, еничари, сега сигурно ще искате народа да ви подкрепи Този същия протестиращ народ, който гонихте и биехте по площадите! Никаква подкрепа за вас, МРЕТЕ ПРОСТИ ГАДОВЕ!

FuckEU: За американските башибозуци само смърт. Народа вече не иска да плаща на заптиетата, които го затриват. Не по-високи заплати, а гилотина ще ви оправи!

Mich: Ей сега е момента да им спретнем контрапротест :) а непротестиращите ченгета да им хвърлят по един бой зад колоните на МС. Само мор за тия башибозуци, дето работят срещу народа, който им плаща заплатите!

Karlson: Бият ни и явно за тоя „извънреден труд“ искат увеличение на заплатите. Уволнения, драги ми пишман-ченгета- това е за вас. А увеличение ще получите, когато станете истински полицаи.

Иванчо Пенчович: Няма нищо по тъжно и самотно от протест на мутро-полицаи – дори семействата им не стоят зад тях.

Krimi: Няма кой да ви ги плаща тези увеличения, господа гадове. Та вие пребихте маса хора които ви плащаха заплатите и още толкова бизнесмени. Идете да стачкувате пред 7 джуджета или пред чекмеджето на Боцко Тиквуна, че и без това се пръска от крадени пачки.

Без име: На тези какъв им е проблема?! Денем са полицаи, а вечер частни охранителни и наркопласьори!! Какво не им достига – белото ли?! Да вървят на майната си, и без това нищо не вършат! Само ги издържаме докато ни бият и бранят мафията! Няма да ги подкрепя! Те са част от тази управленска мафия – най – надеждата й част! Синекури!

Алек: Куките, верно, са много зле! Аз съм за това не само да НЕ ви ги увеличават, ами да ви накарат и да си плащате осигуровките, и то в реален размер! Никакви пари за тези наглеци? Всеки пък като ми се наложи да контактувам с тези уроди, слушам оплаквания от същите тия тюфлеци. Направо ме хваща яд за какви некадърници отиват парите от моите данъци.
Знаете ли, че 1 такъв тюфлек се пенсионира на 50 години – млад здрав и прав, и получава 2 пъти над средната пенсия, без да е платил и 1 лев осигуровки!? Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Няма да се очудя ако тиквата ги подкрепи. Иначе кой ще го пази. Те са много алчни.Той веднъж вече им увелечи заплатите по врема на европредседателството ни защото два милиона пенсионери се канеха да протестират пред НДК.

  2. Не смятам , че са заслужили подкрепата на българския народ. МВР трябва да мине през Чистилището, да се освободи от всичко гнило, от връзките си с Делта гард, от криминалните си връзки, това са преди всичко ръководни кадри, така че полицаите трябва да насочат остирето си към своето ръководство, да поискат прошка от битите българи, които удряха с такова настървение надминаващо служебните им задължения, което говори че е дошло време разделно и време за пречистване. За съжаление всички съгрешихте и всички вкупом излишни станахте. Време е да почувствате какво означава да изгубиш подкрепата на обществото

  3. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ БОЙКОВИТЕ ЕНИЧАРИ МУТРОПОЛИЦАИ ДА НЕ ОЧАКВАТ НАРОДНА ПОДКРЕПА НАРОДНИ ПАРИ ЯДЪТ БОЙКО И ХУНТАТА МУ ПАЗЯТ МАЛТРЕТИРАТ И БИЯТ НАРОДА ПОЛИЦАИТЕ СА НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ МУТРИ

  4. Ако толкова е загрижен за своите охранители да им плаща от чекмеджето си.

  5. Половината получават заплата и пенсия.Ако им увечат заплатите да пенсионират тези които получават пенсия.

  6. Много моля, не ги наричайте „еничари“.
    Защото еничарите
    1. Са армия
    2. Са елит
    3. Силно липсва елемента на доброволност.
    Има си друга дума, и тя е „дьонме“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *