Позор! На 3 март българският консул в Одрин почете… загиналите турски войници! СКАНДАЛНО ВИДЕО:

С отдаване на почит към загиналите турски войници в Африн отбеляза Националния ни празник българския консул в Одрин Васил Велев.

Позорните кадри, на които група българи в национални носии изпружени на крака почитат смъртта на турски войници навръх трети март, бяха излъчени в репортаж на местна турска телевизия. По думите на турската тв. водеща, действията на българското консулство, и съответно на България, били в подкрепа на военната операция „Маслинова клонка“, която Турция провежда в Сирия.

На 3-ти март, след празничната църковна служба в храма „Свети Георги“ в Одрин, българският консул Васил Велев завел гостите си на обяд в местен ресторант. По време на обяда той призовал присъстващите да станат на крака, за да отдадат почит на загиналите турски войници. И в знак на съпричастност, отменил празничния спектакъл с традиционни български песни и танци послучай 3 март, съобщават от турската телевизия.

От телевизия СКАТ пък допълниха, че консул Велев предложил на гостите си минутка мълчание и за турските жертви в Руско- турската Освободителна война (1877-1878).

Срам и позор! Да отмениш спектакъл с български народни песни и танци навръх Националния ни празник, за да почетеш загинали турски войници, е тотална гавра и национално предателство към родината България. Срам!

Още по- срамно и позорно е гузното мълчание по случая на посланичката ни в Турция Надежда Нейнски, както и на родните институции. Защото консулът ни в Одрин е официален представител на държавата ни в Турция. И обществото трябва да получи някакво обяснение защо държавата България се гаври с Националния празник на народа си.

Тази година управляващите от ГЕРБ всячески бойкотираха честванията на 140- годишнината от Освобождението.

И най-нагло и открито се изгавриха с руския патриарх Кирил, който пристигна за тържествата на Шипка на 3 март! В официалното приветствие на държавата към него руските жертви бяха приравнени с тези на поляци, финландци, литовци и молдованци. Абсолютно игнорирайки факта че само броя на загиналите в тази война руски лекари и санитари (520 човека – имената им са изписани на паметника в Докторската градинка в София-б.р.) е двойно по-голям от броя на убитите финландски, румънски, литовски и прочие войници.

Главата на руската православна църква не скри огорчението си и от това, че в официалната позиция на държавата ни по повод общото историческо събитие, се прави подобно етническо разграничение и броене на кости при положение, че по това време и поляци, и финландци, и литовци, и молдовци са били на служба в руската армия, защото страните им са били част от руската империя.

Но патриарх Кирил не скри също и вълнението си от възторженото му посрещане на Шипка от българския народ. „На Шипка имаше само български и руски знамена“, подчерта той. Руският патриарх заяви още, че единствено важно е как българите чувстват историческото събитие Трети март, 1878 г., а не какви са официалните изявления на държавните им лица.

Да, управниците от ГЕРБ се опитаха всячески да провалят народните тържества по случай 3 март. Но не успяха! И доказателството е мощното освиркване, което отнесе единственият им представител на Шипка Цвета Караянчева.

Сега на Бойко Борисов и ГЕРБ не им е нито до руския патриарх, нито до 3 март. Като едни примерни колониални администратори, той и партията му са в трескава подготовка за посещението на Реджеп Ердоган у нас, което е планирано за 26 март. Ето тази визита наистина ги вълнува! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Консулът в Одрин и посланичката да бъдат незабавно отзовани и изгонени!

  2. Тези родоотстъпници , имам в предвид косулът и посланикът не само да бъдат отзовни но и да бъдат съдени като държавни изменици!!!

  3. Hello! Ситуацията в държавата е странна, партиите в мнозинството не могат да се разберат помежду си, каза лидерът на БСП Призивът на консула ни Васил Вълчев бе изтълкуван от турски медии като подкрепа на България за офанзивата на Анкара в Северна Сирия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *