Позор! Борисов се ХВАЛИ с „Турски поток“, след като ЗАГРОБИ „Български поток“! Коментар на Велизар Енчев:

„Чувал съм много мои колеги през годините да говорят за доставки на газ, за проекти, но на практика нула! А днес като отворим крана, ще може да има пренос на 16 млрд. куб. метра природен газ в двете посоки. Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине, нашето вече работи”, заяви премиерът Борисов, който участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на транзитния газопровод за Турция в участъка Лозенец – Недялско.

Министър-председателят напомни за договорките, които направи в Анкара и в Москва за продължението на “Турски поток” през българския хъб за Сърбия, Македония, Австрия и Унгария. „Това правим в момента – по европейските правила, със санкциите на Европейската комисия“, каза още той…

Ако премиерската памет е къса, нашата помни какво каза в БНР на 18 януари 2015 г. вицепремиерът Румяна Бъчварова, днес шеф на неговия кабинет:

“Още преди втория мандат на ГЕРБ премиерът Борисов спря три руски енергийни проекта и така показа на Вашингтон разграничението си от руските интереси. И АЕЦ “Белене”, и нефтопроводът “Бургас-Александруполис”, и газопроводът “Южен поток” на практика се оказаха по-скоро с недоказани ползи, отколкото с категорични предимства…”

 Удивително е как един премиер може с такава лекота да се отрича от своите провали и дори да ги обявява за държавническа мъдрост.
Вместо България да приема и разпределя руски газ от минаващия по дъното на Черно море газопровод “Южен поток” и получава 500 милиони от транзита на синьо гориво, сега тези милиони ще отиват не в българската, а в турската хазна. 

Вместо да имаме газопровод с името “Български поток”, на световната енергийна карта се появи “Турски поток”.

Вместо премиерът ни да се скрие от срам, че пожертва българските интереси и обслужи турската страна, той се хвали с това, от което трябва да се срамува – че ще купуваме руски газ от Турция.

Щеше да е смешно, ако не беше жалко. Вместо да получаваме на преференциални цени руски газ и да сме газов център на Балканите и Европа, благодарение на енергийната дипломация на Борисов ще купуваме синьото гориво на международни цени и ще се молим на Турция за газови доставки.

Ако има “Оскар” за политическо безочие, първият й носител ще е Бойко Борисов!

Велизар Енчев, Фейсбук

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Не той не е малоумник, а патологичен лъжец и страхливец! Заради неговата сервилност и подчинение на „началниците“ България загуби огромни приходи от транзита на газ, работни места, влияние на международната сцена, национална сигурност и куп други ползи! Учудва ме факта, че все още има дебили, които му вярват! Вероятно само новите цени на газа ще накараа някои от тях да прогледнат през русофобските си очила! Каквото и да си говорим загубата е огромна и ще трае поне 80-100 години напред! Страхувам се че този път ни чака ново турско робство, защото Русия не е СССР и може и да не си мръдне пръста за нас! Подкрепа от САЩ и ЕС аз не очаквам. Те имат само интереси и за тях Турция е много по-важна от България!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *