Плъхове канибали обсадиха София!

Пълчищата плъхове гризат всичко наред, ядат се един друг, оглозгват и катерички!

плъхНевиждано нашествие от плъхове буквално е взело под обсада София. Гадните гризачи вилнеят из почти всички вилни близо до столицата, където нивите със земеделска продукция са кът и единствената им храна е тази на хората. За пълчища плъхове с огромни размери и дори ядящи се един друг алармират от много места в подножието на Витоша. От Рударци и Кладница – до Бистрица и Железница.
Невижданата напаст се е настанила по мазита, тавани, бараки в дворовете. Връхлитат дори в самите къщи.
Закъсали виладжии и постоянно живеещи дори твърдят, че има и екземпляри големи като среден размер кучета. Плъховете ядели всичко, което намерят. И се размножавали като бесни- където сварят- раждали малките си в шкафове, гардероби, под леглата, в стари дрехи на тавана и мазето.
Най-страшното пък било, че нищо не помагало срещу ужасните твари. Изобщо не се побирали в капани, а от отровата нищо им нямало, според разказите на препатили. Ужасът пък станал сковаващ, когато хората установили, че дори и някой по-слабичък екземпляр да е умрял от отрова, събратята му изяждали трупа. Това личало по „огризки“. Когато стопани на имоти открили оглозгани части, не смеели да си помислят, че може плъховете да се ядат един друг и живи.
Разказва се и друга страхотия. В полита на Витоша все по-често из дворовете намирали и умрели наръфани катерички. Рунтавелките редовно прескачат да си събират зимнина и са свикнали с хората. Сега обаче може и да са станали жертва на плъховете. плъхове
Спецове от фирми за унищожаване на вредители обясниха за „Скандално“, че явно става дума за сиви плъхове, които са по-едри от другия типичен вид за нашите земи- черния. Сивите предпочитат зърнените храни, но когато няма- нападат и всичко друго, което може да се яде. Тези плъхове категорично се настаняват близо до човека. Обитават влажни, ниски помещения, шахти, мазета, канализации, септични ями. Сивият плъх плува чудесно в каналите и често през тях прониква в жилищата. Но не се катери добре.
Според експертите няма начин да няма и от черния вид. Той е по-големият „домошар“, защото обича топли местенца. Но и черния, като сивия се храни с всичко и гризе наред. И пренася опасни зарази и паразитни болести по човека и домашните животни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *