Плевнелиев даде на Съд Изборния кодекс! Турция му дава Втори Президентски мандат! Виж Тук:

плевнелиевПрезидентът Плевнелиев даде новия Изборен кодекс на съд! Искът е внесен в КС и сега конституционните съдии ще решават орязани ли са правата на българите в чужбина, или не!

Преди седмица президентът постави вето върху закона, но депутатите го прогласуваха отново.

ГЕРБ, Реформаторите и най-позорната патерица на абсурдното правителство – ПФ се събраха предварително и се договориха за леки поправки. Във всяка държава, в която живеят българи, ще могат да се разкриват до 35 секции.

Плевнелиев обаче се разяри и не прие и този компромис.

За кого играе президентът?

Чии интереси защитава?

Защо човекът на ГЕРБ скочи срещу партията, която го издигна?

Много просто и лесно обяснимо поведение:

На ГЕРБ той вече не е необходим – ролята му на президент беше всъщност роля на бушон! И за 4 години бушонът прегоря! Компрометирания и изстинскан като лимон Росен вече е ненужен! До степен, че ГЕРБ вече не искат и да чуят за него, камоли да го предложат за втори мандат.

Мястото на Росен е толкова проветриво и нестабилно, че всеки момент се очаква да се катурне с трясък от него и с политическата му кариера да се свърши.

На Плевнелиев обаче никак не му се тръгва от властта и понеже никой не го иска, е тръгнал на кръстоносен поход сам.

Какъв по-голям популизъм от това да се направиш на герой в последните месеци на мандата си и да тръгнеш да защитаваш не хората в България, а тези навън, които даже са забравили къде е родината им?

Планът е хитър и ще донесе много гласове на Плевнелиев, не само от емигрантите на Запад, но и от Турция.

Напълно ясно е, че нито една от трите турски партии не може да спечели президентските избори, но пък винаги досега ДПС на всеки такъв избор са давали мощно рамо на някой кандидат за държавен глава. Ако Роско успее да върне старите изборни правила, Ердоган ще му се отблагодари, като му гарантира още един петгодишен мандат.

Залогът е голям!

Остане ли Плевнелиев президент, секции в Турция ще има на всеки ъгъл. Сега Турция ще защити интересите му, а после на парламентарните избори той – нейните! И парламентът ще се напълни с хора, които се ръководят директно от Анкара.

Играта на Плевнелиев, Турция и Соросоидните американски фондации е повече от прозрачна.

Но българските интереси кой ще защити?

ГЕРБ се интересува от еврофондове и магистрали, Реформаторите се цепят като зряла диня, патриотите се въртят като ветропоказатели на килимчето пред Борисов…

…Отникъде взора надежда не види…! Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/d7UX7ItvInU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *