Свалиха имунитета на Делян Добрев за Корупция! Или как Борисов хвърли протежето си на Вълците, за да спаси изборите! Виж Тук:

Делян БорисовВ опита си да омаскари леви функционери и така да удави опонента си БСП, ГЕРБ си направи чисто Харакири – и то точно преди изборите.

В предизвикано от самата ГЕРБ разследване срещу левите бивши министри на енергетиката Румен Овчаров и Асен Гагаузов, ненадейно изгърмя техният човек Делян Добрев. Който съзнателно или от разсеяност проспал спирането на строежа на АЕЦ „Белене“ и така ощетил държавата с близо 9 млн. лв. Въпреки решението на Министерския съвет за прекратяването на проекта за АЕЦ-а през март 2012 г. Добрев забравил да спре  договора с архитект-инженера  му „УорлиПарсънс“.  И съответно на западната компания, чийто подизпълнител пък е българската „Риск инженеринг“ на небезизвестния Богомил Манчев, са надплатени още 4.5 млн. евро народни пари.

Министър Делян Добрев не е предприел каквито и да било действия за изпълнението на решението на МС, което, забележете, било гласувано и от него самия на правителственото заседание. И парите продължили да текат към фирмата. Това е длъжностно престъпление по чл. 219, ал. 4, вр. ал. 3, вр. ал. 2 от НК, което предвижда затвор за проявена безстопанстветост и бездействие.

Тепърва ще става ясно дали „бездействието“ на Добрев му е било солидно заплатено от западната фирма и на каква стойност точно е бил рушвета, който Добрев е прибрал, за да се прави на разсеян.

Младата надежда на ГЕРБ сама даде имунитета си след зловещо изсъскване от страна на Бай Х*й, на когото само такъв скандал му трябваше, издадоха от централата на партията.

Delyan-Dobrev-ceco

Добрев е обвинен, че не е издал нареждане до ръководните органи на „Български енергиен холдинг“ и НЕК за прекратяването на строежа на „Белене“ и не е издал заповед да бъде спрян  действащия договор с архитект-инженерите, които продължили да си работят и да получават пари.

Искането за свалянето на имунитета на Добрев е внесено още на 19 октомври в същия ден,  в който беше обвинен Петър Димитров. Цацаров сезирал НС още тогава, но информация към медиите така и не изтекла. От ГЕРБ се опитали да потулят случая, а днес ревностно бранят бившия си министър, че не бездействал, а просто му трябвали още законови причини да спре строежа. Добрев пък се кълне, че го бил спрял с писмо, което потънало незнайно къде и сега никой не може да го намери.

Нещата са още по-зле: Някои защитници на Добрев направо обвиниха комунистите /незнайно кои/, че му правят гаден номер.

Всъщност далаверата на века взе да се разплита предизборно от самата ГЕРБ, която сезира послушната и винаги готова да услужи на Бойко прокуратура. Целта на задачата беше да се докаже как Тройната коалиция е искала да наложи на България руския проект, а после правителството на Орешарски продължило „порочната“ практика.

Така с един куршум ГЕРБ щяха да отстрелят два заека! Но в заложената от тях примка попадна трети заек – техен! Самият Делянчо – младата герберска надежда, който очевидно е бил „мотивиран“ от някого да се прави на разсеян.

И докато цялата прокуратура бе впрегната да очерня знакови фигури в енергетиката, внезапно лъсна… Добрев, който се оказа главно действащо лице в престъпната енергийна схема.

И какъвто е дребничък и нерешителен, едва ли го е направил без някой Бай Х*й да го е подпрял отзад, смятат хора, запознати с проекта и начините, по които той може да бъде източван.

Че престъпния мастодонт ГЕРБ се сгромолясва и губи изборите е ясно вече и на децата.

А Борисовци и Цветановци са в такава паника, че започнаха да правят непростими грешки. Като тази- докато атакуват опонентите, забравят да си стегнат гащите! И от смъкнатите им панталони изпадна Делян.

Въпросът сега е ще го жертва ли Борисов и на каква цена.

Ако го хвърли на прокурорските вълци и се откаже от него, ще спечели повече одобрение като принципен държавник.

Добрев обаче явно знае повече, отколкото засега казва.

И Борисов се страхува да не проговори.

Затова именно Бащицата временно забрави Цецка и хвърли цялата артилерия да брани бившия си енергиен министър.

Грешен ход!

Явно Бащицата не знае поговорката, че когато волът почне да рие бясно, калта пада върху гърба му.

А за баня и лъскане на окалян имидж вече е твърде късно.

За скриване на едни 9 млн. мръсно откраднати от държавата пари – още по-късно!

Сега единствената надежда на Борисов е в протежето му Цацаров – пак да замаже положението като с Костинброд.

Но дори да успее – успехът ще е нищожен! Мракобесният проект ГЕРБ е на ръба на пропастта! А народът се е засилил да го бутне! И бясната тълпа е набрала такава инерция, че вече трудно можеш да я спреш!

Идат Избори! Сбогом ГЕРБ!!! И Амин! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *