Пенсионери поискаха оставката на правителството, случи се нещо шокиращо! Само тук!

Стотици пенсионери се събраха вчера пред храм-паметника Александър Невски да протестират срещу  социалната несправедливост в държавата.

Те възроптаха  срещу ниските си доходи и че голяма част от тях живеят под прага на бедността.

Възрастните хора поискаха официално сваляне на сегашното правителство, което ги излъга с обещанията си и настояха за приемането на нова концепция за увеличаване на минималната пенсия до 300 лева. Поискаха предизборните обещания да се изпълняват, а не да се замитат под черджето, след като партиите вземат властта. Пенсионерите заявиха, че чрез „площадна демокрация“ ще се борят да бъдат приети техните искания и да бъдат внесени в парламента предложенията им за регулиране на бюджета.

Започват митинги по места в различните градове, а на 15 октомври е обявен общонационален масов митинг в София, на който ще дойдат възрастни хора от цялата страна.

Не. Не търсете новината за митинга в придворните медии. Той просто не беше отразен и това бе поредното доказателство, че живеем в държава, чието правителство е наложило пълно медийно затъмнение. Само няколко донякъде независими малки телевизийки споменаха мимоходом, че пенсионерите се бунтуват, а придворните медии в мейнстрийма запазиха пълно мълчание.

Днес вече се окопитиха – получиха опорни точки и изскочиха със заглавия, които буквално шашнаха обществото. „Голям удар! 54 000 души чупят тавана на пенсиите, ще взимат месечно повече от 1 000 лева на калпак!“ тръби БЛИЦ. Братски нему и пак гербероугоден сайт му приглася с още по-помпозното: „СКОК!“

От написаното става ясно още, че 53 617 възрастни ще счупят тавана на пенсиите.

Е, не сега, а през юли след две години!

Може въпросните хора да не доживеят, може да се променят много неща… Но важното е, че след две години максималната пенсия ще достигне 500 евро! А от днес пък минималната става 200. Лева!

Максимална в България получават бивши министри, шефове на огромни фирми, олигарси, директори на сладки държавни служби и фондове, които са натрупали толкова много пари, че пенсията им идва като джобни… на ден! Получават я и миньори и хора с тежки професии, които по правило не живеят дълго време след пенсионирането, че да й се радват.

Никъде не бе упоменато, че за сметка на тези 53 хиляди души, които за две години ще намалеят по естествен път, близо един милион живеят с минималната пенсия, която до вчера беше 181 лева. От днес е 200, но инфлацията отдавна е изяла тези 19 лева, милостиво отпуснати от държавата, за да не й измре от глад електоратът. А дали пък в икономически опустошена България и с тези високи темпове на инфлация, след две години, тя няма да изяде и тези 500 лв.

Така поднесена, новината успя да настрои работещите българи срещу старите хора. Каквато е целта и на управляващите.

Първосигнално работещите реагираха в социалната мрежа с ядни възгласи, че работят и гледат деца, а получават двойно по-малко от някакви самотни старци, които си седят вкъщи и прибират всеки месец техните осигуровки и данъци.

Целта е постигната!

Обществото се поляризира и се ядоса на „алчните“ пенсионери. То така и не бе информирано, че всичко е игра на цифри, че му се поднася информация с давност две години напред. Обещание, което скоро никой няма да си спомня, че някой някога е дал.

Сега бедстващите старци ще поискат оставката на правителството на 15 октомври, но никой няма да ги подкрепи. Защото по план и заповед на правителството медиите си свършиха работата, като вкараха интригата и разделението сред обществото. Чрез промиване на мозъците с манипулилани внушения- това най-добре го умеят.

А нашите майки и бащи ще продължават да живеят в мизерия и да умират от глад.

И това ще тежи на съвестта на политиците и придворните журналисти.

Впрочем няма да тежи, защото политици и съвест са несъвместими понятия!

Поне в България! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. УПРАВЛЕНИЕТО НА МАФИЯ ГЕРБ Е СТАБИЛИЗАЦИЯ НА МИЗЕРИЯТА ОТ КОЯТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТИХО ИЗЧЕЗВА КЪМ ТЕРМИНАЛ 2 И КЪМ ГРОБИЩАТА

  2. Да подкрепим майките и бащите си на 15 септември! Това правителство е вредно за България!

  3. пенсиите са рестото от кражбите на властта
    увеличението на пенсиите е предимно за партийните клакьори и за тихите съучастници …………
    наближава и те да се пенсионират и подготвят премахване на тавана на пенсиите

  4. ХАЙДЕ ДА БЪДЕМ ЕДИННИ ДА ПОДКРЕПИМ ИЗСТРАДАЛИТЕ НИ РОДИТЕЛИ ЕДИН ДЕН И НИЕ ЩЕ БЪДЕМ НА МЯСТОТО ИМ

  5. Подкрепяме пенсионерите:) За съжаление през октомври няма да сме в България, идваме си чак януари, но подкрепяме за сега чрез интернета. Кой както може. Тези хора градиха предприятията, икономиката и селското стопанство преди 89 г, които бяха жестоко и незаконно ограбени от днешните олигарси, политици, партийци, мафиии за хмм “начален капитал“. И 300 лв са пълна подигравка с нашите родители, баби и дядовци. Такова лошо, канибалско отношение към хората няма никъде по света. Даваш им пенсия, за да я дават на топлата мафия, която непрекъснато вдига тока, парно и пр такси. И след това интересува ли го правит. как ще се хранят тези хорица, как ще купуват и обогатяват друга мафия, фармакологичната с вносните им лекарства, безбожно скъпи? Смяна на системата и по-бързо. Въвеждане отново на смъртната присъда. Въпреки че съм вегетарианец, заедно със съпруга си, защото сме против убийството на животинките, сме за смъртна присъда на зверочовеците от последните 27 г в България:( Срам

  6. Ако сега не подкрепим пенсионерите, утре ще сме на тяхно място. Помислете, хора!

  7. Протестират защото правителството повиши пенсиите… Защо не протестирахте преди, когато ГЕРБ , Реформаторите и АБВ ви държаха без увеличения?

  8. Причината за мизерията на България е смяната на системата от 1989 г. и появата на новите правителства които я използваха да грабят и богатеят. Всъщност последните „комунисти“ от правителството, предателите комунисти, тези които свалиха Тодор Живков от власт, виждаха как техните колеги от запад са милионери и милиардери, а те обикновени чиновници, та решиха и те да станат такива. Новият президент Радев, може би прави изключение, но едва ли би могъл да върне България в миналото. Целият свят се хлъзга надолу. Капитализмът умира. Може би Русия и Китай ще го подновят. Разбира се, ако света не навлезе в Трета Световна Война.

  9. Ели – В подкрепа на пенсионерите, а така и на самите себе си, нека бъдем по-силни и от медиите, и от наглеците,докопали властта,за да се гаврят с всички ни. Народе,ако те има, покажи се!!!Бъди там на 15 октомври…

  10. Велизар Енчев преди две години каза : “ В България има два милиона пенсионери ,ако всичките гласуват както трябва те ще напълнат Народното Събрание ,ще си изберат правителство каквото им е необходимо и ше направят всичките закони както трябва , при това положение в страната ще настъпи ред и благоденствие !Прдължавам цитата Вчера беше Четвъртък ,з отидох ред Александър Невски и преброих само 42 човека с един плакат .Е при това положение не може нищо да се направи „Велизар Енчев .Аз от моя страна ще се задоволя само да припомня на всички Българи Разсъжденията на този гениален политически Аналитик !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *