Пекин отмени посещението на Борел в Китай

Пекин отмени уговорената още преди месец визита в Китай на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Борел трябваше да посети Китай през следващата седмица, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на ЕС.

„За съжаление, бяхме информирани от китайските ни колеги, че предвидените за следващата седмица дати вече не са свободни и по тази причина посещението се отлага за необозримо бъдеще. Тези действия на Пекин са в тотално противоречие с международния дипломатически протокол“, каза говорителката на Борел Набила Масрали в писмено изявление, публикувано днес.

По-рано бе съобщено, че на 10-ти юли Жозеп Борел ще пътува до Китай, където ще се срещне с министъра на външните работи Цин Ган, като обявената цел на посещението бе „ЕС да подобри двустранните контакти, произтичащи от тесните икономически връзки на ЕС с Китай“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Александър Лукашенко каза, че вече е отбелязал на военната карта координатите на целите, срещу които ще бъде използвано тактическо ядрено оръжие в случай на спешност. Това са същите „центрове за вземане на решения“, за които толкова обичат да се шегуват в Украйна. „Координатите на тези центрове са ни известни до милиметър“, предупреди президентът на Беларус.

    Поглед инфо

  2. СЛАВА БРАТСКИ БЕЛАРУС !ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ БАТЮШКА ЛУКАШЕНКО !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *