От последните минути: Байрактаров разкри поредната далавера на Валери Симеонов!

Бившият депутат Димитър Байрактаров, който участва в протеста на 11 септември заяви, че ще продължава да използва всеки дори плах опит да се свали властта, докато Валери Симеонов е вицепремиер.
Знаете, че аз напуснах партията, въпреки обещанията на вицето, че ще ме направи депутат. Предпочетох честността пред лицемерието.

Още на 26 юли официално поисках оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Още тогава казах,  че ако премиерът не го отстрани, би трябвало цялото  правителство да си тръгне, защото в него на висок пост стои осъден човек.  Негова фирма, която сега е дал на съдружниците се,  е осъдена за незаконно строителство. Фирмата „СКАТ“ ТВ ООД, на която по това време мажоритарен собственик е Валери Симеонов, е осъдена още през 2013 г. за незаконно строителство в хотел, който се казва „Панорама” край  Златоград. Господинът не си призна този факт по време на изборите и просто го покри. Но хотелът продължава да си стои и е направен по неговата схема – да е близко до границата. Той си знае защо…Байрактаров разкри, че бившият му съпартийник си има и болница. И то не каква да е, а  Специализирана болница за рехабилитация Несебър-АД.

Управител на здравното заведение е  бил неговият депутат от ОП Георги Колев, а в ръководството й е и професор Цветан Димитров, който пък води свое авторско медицинско предаване в  СКАТ. Това би трябвало да говори на тези, които проверяват истинското имуществено състояние на управляващите.

 

Ето и незаконният хотел край Златоград

В доклад на Изпълнителна Агенция за Медицински Одит (ИАМО)  /ВИЖ ТУК/ се казва, че болницата не отговаря на изискванията и трябва да се затвори. Местата и кабинетите за рехабилитация не са в съответствие със здравните изисквания. В болничните стаи има  между 4 и 6 легла без да има достатъчно пространство лекари и пациенти да  преминават между тях.

Лечебната дейност вътре е извършвана в нарушение на Закона за лечебните заведения, но въпреки това са източени много пари от  НЗОК да се лекуват пациенти. Касата би трябвало да си поиска парите обратно, категоричен е  Байрактаров.

Болницата няма  листа за планов прием на пациентите, а в нея се изпращат хора до заемане на местата. Освен това лекуваните не са се подписвали, че знаят за рисковете от подобно лечение, което е грубо нарушение на закона.

Според експерти, последното нарушение е основание прокуратурата да започне незабавно разследване за източване на НЗОК, а Касата незабавно да преустанови изплащането на каквито и да е било дейности на това лечебно заведение.

Само през 2016 г. СБР Несебър-АД е приело и лекувало  12962 пациенти от цяла България, които са на възраст  между 60 и 75-години и нито един от тях няма съпътстващо заболяване, като хипертония, или сърдечна недостатъчност например. Имат единствено ставни проблеми и артрози. Просто защото там други специалисти не работят, твърди Байряктаров и е категоричен, че не само има налице  подозрение за източване на Здравната каса, но и причина за прокурорска проверка какви са тези здрави пенсионери само с ишиас и шипове и защо няма техни  писмено потвърдени декларации, че не боледуват от нищо друго.

През 2014 г. проверка на РЗОК-Бургас е установила  124 нарушения, извършени в депутатската болница и потвърдени  от Несебърския Районен Съд. През следващата годна пак са констатирани нарушения и даже е започнала проверка  и от икономическа полиция. Която е с неясен край.

Явно  политическия чадър веднага е бил опънат, щом и в момента  тази болница продължава да си работи и да да взима от НЗОК  милиони от нашите пари, които трябва да отиват за лечение на наистина болни хора.

Според вас, трябва ли  Валери Симеонов да е вицепремиер и защо след шумните акции в Слънчев бряг не провери освен дискотеките и болницата си, пита Димитър Байрактаров.

Отговор едва ли ще получи…

Автор Станислава Славова  Skandalno.net 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *